Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Oprema Koju Imate

Post by Cortex » 23 Dec 2016, 13:06

pa ne, ono, znajuci koliko dobro uho imas znao sam da to zvuci dobro i da bi sigurno skontao da nesto nije bas kako valja, nego mi prosto bilo cudno :ziveli: nemam puno iskustva sa volume pedalama gledam da ih ne koristim :D ali kao bas sam na dosta mesta procitao da ljudi izbegavaju H posle bufferovanih pedala pa kao ono...ali ako zvuci dobro to je jebeno to i cao :ziveli:

bancika

Post by bancika » 23 Dec 2016, 13:17

Cortex wrote:pa ne, ono, znajuci koliko dobro uho imas znao sam da to zvuci dobro i da bi sigurno skontao da nesto nije bas kako valja, nego mi prosto bilo cudno :ziveli: nemam puno iskustva sa volume pedalama gledam da ih ne koristim :D ali kao bas sam na dosta mesta procitao da ljudi izbegavaju H posle bufferovanih pedala pa kao ono...ali ako zvuci dobro to je jebeno to i cao :ziveli:
cini mi se da je veci problem obrnut slucaj - da stavis mali pot iza high-Z izvora, pojesce mnogo visokih. Preveliki pot na low-Z signalu radi obrnutu stvar, ali nece da uradi nista posebno, eventualno da zadrzi vise visokih (kao kad stavis 1M pot na singlovima)...nece nista da boostuje od frekvenci, ostavice samo ono sto je vec tu...to je valjda ok.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 23 Dec 2016, 13:47

Cortex wrote:pa ne, ono, znajuci koliko dobro uho imas znao sam da to zvuci dobro i da bi sigurno skontao da nesto nije bas kako valja, nego mi prosto bilo cudno :ziveli: nemam puno iskustva sa volume pedalama gledam da ih ne koristim :D ali kao bas sam na dosta mesta procitao da ljudi izbegavaju H posle bufferovanih pedala pa kao ono...ali ako zvuci dobro to je jebeno to i cao :ziveli:
Pazi, dok ne rešim šta da radim kako bih dobio još malo top end-a na pojačalu (dvoumim se da li da čekam da se ulomi zvučnik kako treba, da li da stavljam neki silver mica cap za treble, da li da modujem pojačalo da dobije i Presence pot ili da jurim neki EQ da stavim u loop - slobodno dajte predloge ljudi), zasad mi ne smeta nimalo. Kad uspem da dobijem željenu oštrinu, onda ću na nekoj većoj snazi uraditi A/B, pa ću prijaviti rezultate. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Dec 2016, 13:54

znaci sviras amp sa treble-om odvrnutim do kraja? :D

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 23 Dec 2016, 14:01

Hahahahaha, neeee, Treble pot je za mene ustvari ''high mid'' jer reguliše upravo te frekvencije, ne držim ga nikad preko pola, a kad kažem da nedostaje oštrine mislim na Presence, HF sparkle, zovi kako god... Uglavnom ono što se dešava od nekih 5 KHz pa naviše a što Treble pot ne može da reguliše već se obično rešava sa Presence kontrolom. Znam da toga ne treba očekivati mnogo na pojačalu inače bi drive prštao na sve strane, ali je Classic 30 malo muljav, sav onako u srednjacima. Otkud znam, sad mi pade na pamet da možda treba i lampe da se menjaju, ne znam da li je to jedan od simptoma, čini mi se da je ranije bilo za dlaku oštrije...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Dec 2016, 14:11

uplasio si me na momenat, ja reko ti si otisao jos dalje od bogoca i drzis treble na 10 a tone pot na djitri na 2-3 i kao nema dovoljno visokih :D :P
kapiram da zvucnik pravi najvecu razliku? mada takodje zajebano naci zvucnik koji ce da ti pravi zeljeni ton na 1x12...mali je to izvor zvuka da ne bi uvek zvucalo kutijasto i midlasto sta znam
eto ja kad sam slusao tog Landau-a uzivo sad skoro svirao je kroz nekog fendera da li, ne secam se jel 1x12 ili tako nesto i drajv mu je zvucao zesce prstavo i onako dlakavo na taj HF nacin bas je bio buzzy, sve je on to vrh kontrolisao, i zvucalo je odlicno u kontekstu benda ali nije mi se dopalo kad je svirao na max gejnu bas je bilo fizzy nekako, kapiram da je do tog momenta stackovao sve sto je imao

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 23 Dec 2016, 16:22

Cortex wrote:kapiram da zvucnik pravi najvecu razliku?
Pa zvučnik, ali i vrsta lampi, i da li je negative feedback fiksni, ili je varijabilan pa imaš na pojačalu Presence kontrolu. Kontam da su mnogima EL84 lampe same po sebi tanke pa ne stavljaju Presence pot, ali meni bi itekako valjao... A to što je 1x12 kutijast i midlast je zbog nedostatka basa, nema oštrina veze s tim, nju je najlakše reprodukovati.
Čudi me to za Majka što kažeš, obično njegov drive jeste oštar, onako HiFi, ali je uvek taj top-end sladak & gladak, nikad fizzy... Mada ga nikad nisam uživo slušao. :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 23 Dec 2016, 19:22

Sačekaj da se razradi zvučnik, trebaće mu sigurno još neko vreme, ja sam to video kad sam ubacio nov G12H po treble potu koji sam nakon nekog vremena počeo da smanjujem u odnosu na poziciju koju sam koristio do tad.

Nisam znao da je Maxon SD9 true bypass.

A inače, imao sam ja skoro pa zajeb sa volume pedalom pre nekih 7-8 godina kad sam koristio. Elem, istražim ja da hoću da je držim posle drajvova, pre modulacija, iščitam sve oko toga koja varijanta pedale mi treba zbog impedanse signala i mesta u lancu, odem i kupim Boss FV50L, sve po redu, spojim je u lanac i skapiram da mi je ton MUTAN kao da sam tone pot zavrnuo na 30%! Ja -panika, ne znam šta je, mislim pedala neispravna. I onda nakon što mi se glava ohladila skapiram da su mi sve pedale pre nje (wah, drajvovi) true bypass i da ona u stvari gleda HiZ signal direkt s magneta, i dešava se slučaj koji je bancika gore opisao.

Premestim pedalu iza Digitechovog Multichorusa kojeg sam tada imao i koji je bufferovan, i - sve legne na svoje, zvuk kakav treba da bude. Tako da, bitno je na sve to obratiti pažnju. :)

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 24 Dec 2016, 14:54

Hvala na deljenju tog iskustva, dosta mi znači da mi bude srce na mestu. Inače, juče na pola svirke samo se nešto naprasno desilo sa pojačalom, najednom je izgubilo malo visokih srednjaka, a dobilo malo presence-a. Kontam da je zvučnik počeo da se otkravljuje, i ako je to, to, ako je krenuo u pravcu u kojem mislim da jeste, ja sam presrećan. Pritom nisam jedini to primetio sinoć, da ne ispadne ono ''šta je babi milo, to joj se i snilo''. S druge strane, nakon početnog oduševljenja sa pedalom, juče ste gospodo uspeli da mi ubacite crva, pa sam malo pažljivije pretio rad pedale. Što se zvuka tiče, i dalje stoji sve ono što sam rekao. Primetio sam jedino da pedala ima prazan hod, u smislu da počinje da pojačava tek nakon prve četvrtine hoda. Mada je možda namerno tako uradjeno, da ne mora sumanuto da se nagazi petom da bi bio čovek siguran da je smanjio skroz. U svakom slučaju, pedala ima žešće dugačak hod pa je onih preostalih 3/4 hoda više nego dovoljno za fina i precizna podešavanja.
P.S. Sve Maxon pedale iz ''9'' serije su true bypass iako po prekidačima izgledaju kao starinske. ''Under the hood'' je 4PDT prekidač, ali je zbog kratkog hoda ponekad vrlo zeznuto da se uključi/isključi, mora baš konkretno da se nagazi (i ja se ispalim vrlo često iako se ne odvajam od pedale već 5 godina). Neke ljude ume baš da frustrira, pa rade ovo:
Image
:XD:

bancika

Post by bancika » 26 Dec 2016, 12:55

dobio za novu godinu...cool stvarcica. Ne zauzima mnogo vise mesta od obicnog stalka, a sluzi i kao stolica i kao stalak.

Image

Hillybilly

Post by Hillybilly » 26 Dec 2016, 16:48

:bravo: Auuu, neke stvari su jednostavno cool! 8)

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 26 Dec 2016, 22:36

Novi pedalboard :bambi:

Image

Lucky82

Post by Lucky82 » 26 Dec 2016, 22:45

Uncle Moe wrote:Novi pedalboard :bambi:

Image
Uncle Moe, kako si zadovoljan sa tim MAK Reverb-om? Ja sam nesto merkao da ga uzmem za neki ambijental tip svirke.
Cini mi se da je za to odlican, sudeci po klipovima na You Tubu.

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 27 Dec 2016, 00:00

Lucky82 wrote: Uncle Moe, kako si zadovoljan sa tim MAK Reverb-om? Ja sam nesto merkao da ga uzmem za neki ambijental tip svirke.
Cini mi se da je za to odlican, sudeci po klipovima na You Tubu.
Veoma sam zadovoljan. Ambience i shimmer modovi me mesmerizuju, a plate mi se ne svidja posebno jer inace ne volim taj mod nesto narocito. U bendu ga nisam koristio pa ne znam kako bi se tu pokazao.

Post Reply