Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
parker

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by parker » 19 Jan 2017, 07:35

Spominje se Pianoforte, ja sam u par navrata mislio da odem kod njega i pravim neku trampu i uvek odustao. Ne mogu da se natežem sa takvim likovima čije govance u njihovim očima vredi više nego ja i sve moje..
Inače, nezvanično sam čuo da je taj lik u stvari nekadašnji vlasnik Muzičke kuće Paunović.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Jan 2017, 09:47

Ljudi cesto idu kod Pianofortea, klavir stimera ili Andrije...na koju foru on vacari te ljude prosto je misterija, kad god sam zvao citava 2 puta lik je u fazonu dodji pa da Vidish kao ono naci cu ja nesto za tebe ☺ , slao mi dve prevare i to je kraj pozitivne komunikacije...mene je x ljudi pitalo jel ova gitara prava? a ova , a ona? nije mi tesko da pomognem ...na kraju slab je nash narod na drcne ljude to uliva neki autoritet.....

Dva coveka koja poznajem su me ubedjivala ''eto on nije losh hoce da spusti malo cenu'' ,Alo sta ima da mi spustash kad mi prodajesh laznjaka? jednog sam otkacio sa drugim sam i dalje drug....

on stvarno ima 1 max gitaru da nije unakazena ostalo sve sami part kasteri , ...Beshe pravilo da nema nabedjivanja u oglasima ali dzaba.....

kako ljudi ne ukapiraju pa lik samo pod svojim imenom ima 3 oglasa da kupuje polomljene gitare i josh 2 za muzicke instrumente i sesti kao ''Klaristimer'' se potpisuje

http://www.kupujemprodajem.com/Kupujem- ... -oglas.htm

http://www.kupujemprodajem.com/Kupujem- ... -oglas.htm

http://www.kupujemprodajem.com/Kupujem- ... -oglas.htm itd itd itd

pa sta je urado sa njima? proceprkao nesto zakrpio to su ti Japanci i neke teske nebuloze, ali eto ima ocene po 5 i vishe poz od istih ljudi pishe tamo ☺

Cak pitam ljude sta cesh sa tim? idem on ce mi dati bar ok kintu, nadju se on dotuce cenu ili im da u trampi te muljotine i vozi...

Nemam sta da krijem ja ga ne podnosim organski ni njega ni njemu slicne jer su sramota i za zemlju i za profesiju a narod je kriv jel to dozvoljava.

nego posto je o oglasima evo je sperulja podelih sliku tj link sto ih Yamaha prozivala, i dete neko treba da pukne 200 evra na taj krs? a ima odlicne nove gitare u prodavnici za tu lovu...

https://www.kupujemprodajem.com/MIK-Str ... ilter_id=4

pa opet Japanska a veze nema.... i taj sam link podelio pre i pishe da na svim takvim gitara od Gosin Matsmoku pishe Made in Japan ili Made By M....bla bla

http://www.kupujemprodajem.com/Vintage- ... -oglas.htm

opet sperulja istocno -nemacka http://www.kupujemprodajem.com/Vintage- ... -oglas.htm

mislim sta reci? '' Made In GERMANY!
Pravljena u Nemačkoj i ima serijski broj!
Teško telo od punog drveta - ALDER!
Vrat - MAPLE!
Figerboard- ROSEWOOD!
Čivije - Vintage Style.
Gitara je teška 3.8 Kg, tačno koliko i originalan Fender Stratocaster!
Sve na gitari je originalno.
Vidljivi tragovi korišćenja, bez uticaja na funkcionalnost gitare.
Savršen ton, sjajna akcija, mekana.
Gitara je zaista izuzetno odrađena i svako poređenje sa današnjim svekineskim i sličnim sveazijskim gitarama ovog tipa, bilo bi neprimereno! ''

a citajuci ovaj oglas razvalio sam se od smeha najbolja prica ikada kako je on povezao slova......http://www.kupujemprodajem.com/96-s-Iba ... -oglas.htm

MA PAZI OVO JAO JAO JAO nije mu poznat model ali je Japan ☺

'' Nije mi poznato o kom se modelu Ibanez RX Series gitare radi.
Ovo je gitara koja je kod domaćih "poznavaoca" Ibaneza, izazvala veliku pažnju i polemiku zbog specifičnog prefiksa serijskom broju!
Gitara je numerisana sa: FC6010412
Prema dostupnim informacijama i dekoderima serijskih brojeva za Ibanez gitare na netu, prefiks "F" označava da je gitara napravljena u fabrici FUJIGEN u Japanu, dok prefiks "C" označava onu koja je napravljena u fabrici CORT u Koreji!
Ova gitara spada u mali broj onih iz prelaznog perioda, kada je proivodnja seljena iz Japana u Koreju i rađena je između 1996 i 1998 godine. Svi delovi gitare su proizvedeni u Japanu a samo je sklapanje urađeno u Koreji! Zato ispred broja nosi prefiks FC (Fujigen/Cort) i ima nalepnicu Made In JAPAN, jer svaki deo jeste napravljen u Japanu!''

pa koji su to poznavaoci, znaci popio bi on meni tuzbu pa na sud pa odgovaraj za prevare , nego daleko smo mi josh od toga, ili narod cuti .... Bogu za plakati....

Cak i na Wikipediji pishe jasno , lik je zalepio naplepnicu Made in Japan i to je to Cort, Korea, ma Japan , Baba Zaba i na kraju Japan ☺ Jeste plivali Japanci po noci tamo prenosli delove :idea:

http://ibanez.wikia.com/wiki/RX_series

treba ceo forum za 3 -4 glavna preprodvca da se izanalizara svaka muljotoina...pozdrav :ziveli:

RadeRas

Post by RadeRas » 19 Jan 2017, 10:11

MIKI-DJORDJE wrote:
18 Jan 2017, 22:42
kao sto rekoh ja te gitare volim (Gibi Fendi), ali isto tako necu platiti nekog Fendera sa neobradjenim pragovima+ nije shildovan samo jer je Fender,
Pa koji su to Fenderi sa neobradjenim pragovima? Ja da ti prenesem jedno moje iskustvo. Ja imam skvajer i ne fali mu ništa, sviram sa njim isto kao sa original Fenderom, ali kada sam uzeo fendera amera standarda na par dana od druga, imao sam prilike i da uporedim. Pri samom dodiru je drugačije zvonio. Kada stegneš vrat u ruci on ima ton, zaškripi sa stilom i odredjenim tonom i dubinom. Kada slučajno udariš telo gitare o sebe, ono zavibrira, zvoni, osetiš i čuješ ton. Ne pričam ja o tome da li je Fender lošije polirao pragove nego neki japanac iz '81, i da li ima tozla čivije, pričam koliko je drvo živo i zvonkasto, znači birano za muzički instrument a ne regal, što tako i treba jer je to muzički instrument a ne nameštaj. 8)
Kod svih jeftinih kopija je drvo mrtvo, udariš ga a ono nema tu zvonkost, ne radi na prvu, tuplje reaguje, ali to ne primećuješ. Misliš da to zvuči prva liga, sve to čuješ i osetiš tek onda kada uhvatiš pravi instrument u ruke. Do tada misliš ma šta je taj bolji samo ima natpis na glavi Gibson ili Fender. Treba da ti se upali :idea: ali moraš da imaš uporedo dobru i lošu stvar.
MIKI-DJORDJE wrote:
18 Jan 2017, 22:42
evo ga taj lepi Squer de lux pa bacajte pare ljudi...ja necu ☺na ime Squier Korea ovo zato jer dostizu cudne cene na KP , ali dobru gitaru da bez obzira sta da pishe uzecu, ako je dobar Fender super - ali po realnoj ceni https://2.bp.blogspot.com/-vD4c4MbeFV8/ ... 2B1995.JPG
pa šta? Misliš da je Yamaha bolja zato što u reklami piše "really sings" jer je kao drveta? Svašta piše na papiru ali piše eto.
Meni je ova Pacifica simpatična i rado bih je kupio umesto ovih novih modela:
Spoiler:
Image

alfonso

Post by alfonso » 19 Jan 2017, 11:15

Ja mora m ovo da podelim sa nekim. Ako je neko sa foruma izvinjavam se, ali brate...
Dakle dao sam oglas da hocu pedalu x (necu da navodim sta da ne bi ispalo da se reklamiram posto je oglas aktivan) da prodam za neke pare ili je menjam za y pedalu i neke njene varijacije. Dogovor moguc kontakt na kp
I lik mi ponudi sledece
http://www.synthmania.com/506%20II.htm
Procesor (iako trazim odredjenu pedalu) i to za bas! Pa bre! Ja razumem, nudis sta imas ako nekog zanima uzece. Ali brate,ocigledno nisam preprodavac i trazim nesto za sebe. Napisao sta da mi ne bi nudili neke gluposti koje mi trenutno ne trebaju (ili procesor od 350€ pa da doplatim 330). I nema veze sto mi je ponudio nesto sto nisam napisao. ALI PROCESOR ZA JE@@NI BAS!

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 19 Jan 2017, 12:40

Čuj, procesor za bas. Meni lik davno za Boss ME-50 nudio štenad šarplaninca.

alfonso

Post by alfonso » 19 Jan 2017, 15:06

Hahaha strasno!

Mancha

Post by Mancha » 19 Jan 2017, 16:49

tommytigh77 wrote:
19 Jan 2017, 12:40
Čuj, procesor za bas. Meni lik davno za Boss ME-50 nudio štenad šarplaninca.
Jesu li šarplaninci Made In Japan? :)

komil

Post by komil » 19 Jan 2017, 20:19

RadeRas wrote:
19 Jan 2017, 10:11
Pa koji su to Fenderi sa neobradjenim pragovima?
Imaš ih npr. u Mitrosu, nije retkost. Verujem da ne odu iz Fendera u tom stanju, nego posle nekog vremena stojanja na našoj domaćoj klimi drvo proradi na taj način, ivice pragova zapinju i sl. Konkretno i David Gilmour strat je bio takav, nije stvar u jeftinoći instrumenta.
alfonso wrote:
19 Jan 2017, 11:15
Procesor (iako trazim odredjenu pedalu) i to za bas! Pa bre! Ja razumem, nudis sta imas ako nekog zanima uzece.
Ne treba da se nerviraš jer je to jedna od smislenijih ponuda koje ćeš dobiti, većina ponuđača zamena ni ne pročita tvoj oglas. Problem je u tome što je izuzetno lako poslali mnogo poruka na KP, jedan-dvojica dokonih je dovoljno da pošalje gomilu takvih poruka. Obično su ponude za zamenu besmislene po više linija. Kada neko ponudi u zamenu nešto slične cene to je retkost. Ali onda kreće drugi problem, on krene da te ubeđuje kako to jeste slične cene i obično ostan gluv na to da tebi to prosto ne treba.

Prođeš razna stanja i na kraju kao ja završiš tako da na većinu tih suludih poruka za zamenu uopšte ne odgovoriš. Vidim da neko kritikuje takvo ponašanje, ali tih ponuda za zamenu je toliko mnogo i toliko su besmislene da je svaki normalan odgovor pogrešan signal tim ljudima. Takvi samo nastavljaju smaranje, zato ja to kažnjavam ignorisanjem.

Moje "omiljeno" pitanje je kada neko prosto pošalje kratko "Da li prihvataš neku zamenu?". Ne deluje loše kad pročitaš ali ako odgovoriš iole potvrdno, gotov si :) Iskustvo govori da su u 99% to ljudi koji neće obraćati ni promil pažnje na to da li bi tebi eventualno trebalo sve čega oni hoće da se reše.

RadeRas

Post by RadeRas » 19 Jan 2017, 21:03

komil wrote:
19 Jan 2017, 20:19
Moje "omiljeno" pitanje je kada neko prosto pošalje kratko "Da li prihvataš neku zamenu?". Ne deluje loše kad pročitaš ali ako odgovoriš iole potvrdno, gotov si :) Iskustvo govori da su u 99% to ljudi koji neće obraćati ni promil pažnje na to da li bi tebi eventualno trebalo sve čega oni hoće da se reše.
Ja sam imao dobru ponudu za fer razmenu, ja njemu TS9 on meni DD7. Ali rekao sam mu, da ne ispadne da sam prećutao, da sam stavio vintage JRC4558D čip u pedalu umesto fabričkog i propala razmena. :lol: Džabe mu objašnjavao da ljudi lude za tim čipovima jer se teško nabavljaju i da mogu da mu vratim stari, čim je čuo da sam otvarao, propao dil haha.
Fenderi iz Mitrosa koje spominješ, jesu li to skupi modeli - avri, standardi usa, ili su neki meksički? Malo čudi da oni to stavljaju kao izložbene modele, da li su normalni da neispravne gitare prodaju?

alfonso

Post by alfonso » 19 Jan 2017, 21:15

Ako stoji "ponudite sta imate" pa brate ponudim sta imam. Uvek dam realnu ponudu. Ako ja dajem nesto sto vredi izmedju 40 i 50 evra (kako se krecu cene po oglasima) stavim 45. Ako ima neku falinku, smanjim i ponudim neku potpuno realnu doplatu (isto uzimam kako se krecu cene po oglasima). Krivo mi je sad sto sam dao MAXTON kopiju boss sd1, jer je pedalica jako jeftina bila (pa nisam mogao izvuci neke pare od nje) a mnogo je bolja od gomile kineza. Plus je bila u metalnom kucistu.
Nasao sam negde na netu da je tokai osamdesetih pravio te maxtone. Ako neko mozda zna tacniju informaciju neka kaze. Da naletim na neku drugu njihovu pedalu, uzeo bi da je barem probam (posto bi opet bila jako dobra cena)

CountDuckula

Post by CountDuckula » 19 Jan 2017, 23:52

MIKI-DJORDJE wrote:
18 Jan 2017, 21:45
da se ne dupliram evo jedna lepa prevara da je ova gitara Japan sto nije i nikad nije ni bila, moze samo biti Korea u najbojem slucaju Indija ali da pomazem ovakvima NE bih ☺ neka sami otkriju koja je od te dve

coveku je svaka treca Japan ladno....

ovde dole u zadnjem postu imate detaljno zasto ovo ne da nije Japan vec ga nije ni videlo viewtopic.php?f=20&t=9982#p399147

obecavam da cu biti dateljaniji i potakaciti josh nekog od velikih KP gurua , ovi su mi bili zanimljivi jer ''Ekipa'' voli da saradjuje sa njima :ziveli:
Ta gitara je 99% nekad bila Melodija (Mengeš).U originalu je bila u zelenoj boji (telo), vrat samo lak. Vidi se da je farbano. Do skoro je na oglasima bila jedna Melodija. U ovoj crvenoj boji. Telo je bilo dovoljno veliko da se urade sve ove modifikacije. Skraćeno i oborene su sve ivice. Džek je bio sa donje strane, pa je taj momenat prebačen na front panel. Switch je naknadno ubačen. Isečena je od klirita ta ploča oko njega. U originalu su tu bila 3 prekidača.

Na glavi je crveni deo naknadno farban i ubačen taj logo. Verovatno u sito štampi (Eventualno tampon štampa). Sito štampa ne prima lepo lak preko zbog masnoće.
Čivije su verovatno mnogo ranije zamenjene jer su originalne bile delimično od plastike, koja je bila sklona pucanju. Deluje mi da su i one farbane u tu istu crnu boju kao i glava (preko koje je zveknuta ta crvena površina).

Originalni Shalerovi magneti su zamenjeni ovim, verovatno jeftinijim. Takodje sam ih video negde na oglasima i prodavali su se nezavisno (možda je oglas još uvek aktivan). Rupe za magnete su dodatno budžene da bi ovi novi stali u rupu.

Sedla... Koliko ja poznajem gitare, tu uvek idu imbus šrafovi. Inače bi ovi novi takodje bili u crnoj boji. Na originalnom bridžu je, sa donje strane (koja se ne vidi), pisalo Made in Germany. Takodje je Shalerove proizvodnje.

E sad, kažem 99% jer postoji mogućnost da je ovde ubačeno drugo telo i napravljen Frankeštajn, ali mi je ona gornja varijanta nekako bliža istini.

Onaj ostatak procenta ostavljam, kao rezervu da sam napravio katastrofalnu grešku i da je zaista u pitanju Japanac... U tom slučaju se unapred izvinjavam poštenom prodavcu.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 20 Jan 2017, 08:03

Ма тај Пианофорте је генерално мутан лик. Слабо пратим шта продаје од електричних гитара, али знам да за акустичне гитаре много муља, наводи погрешне спецификације, цене насвирава сасвим нереално... После неког времена сам укачио да увек фотографише гитаре на оним степеницама обложеним браон плочицама, па чим видим ту сценографију више ни не отварам оглас.

OVCA

Post by OVCA » 20 Jan 2017, 08:07

CountDuckula wrote:
19 Jan 2017, 23:52
MIKI-DJORDJE wrote:
18 Jan 2017, 21:45
da se ne dupliram evo jedna lepa prevara da je ova gitara Japan sto nije i nikad nije ni bila, moze samo biti Korea u najbojem slucaju Indija ali da pomazem ovakvima NE bih ☺ neka sami otkriju koja je od te dve

coveku je svaka treca Japan ladno....

ovde dole u zadnjem postu imate detaljno zasto ovo ne da nije Japan vec ga nije ni videlo viewtopic.php?f=20&t=9982#p399147

obecavam da cu biti dateljaniji i potakaciti josh nekog od velikih KP gurua , ovi su mi bili zanimljivi jer ''Ekipa'' voli da saradjuje sa njima :ziveli:
Ta gitara je 99% nekad bila Melodija (Mengeš).U originalu je bila u zelenoj boji (telo), vrat samo lak. Vidi se da je farbano. Do skoro je na oglasima bila jedna Melodija. U ovoj crvenoj boji. Telo je bilo dovoljno veliko da se urade sve ove modifikacije. Skraćeno i oborene su sve ivice. Džek je bio sa donje strane, pa je taj momenat prebačen na front panel. Switch je naknadno ubačen. Isečena je od klirita ta ploča oko njega. U originalu su tu bila 3 prekidača.

Na glavi je crveni deo naknadno farban i ubačen taj logo. Verovatno u sito štampi (Eventualno tampon štampa). Sito štampa ne prima lepo lak preko zbog masnoće.
Čivije su verovatno mnogo ranije zamenjene jer su originalne bile delimično od plastike, koja je bila sklona pucanju. Deluje mi da su i one farbane u tu istu crnu boju kao i glava (preko koje je zveknuta ta crvena površina).

Originalni Shalerovi magneti su zamenjeni ovim, verovatno jeftinijim. Takodje sam ih video negde na oglasima i prodavali su se nezavisno (možda je oglas još uvek aktivan). Rupe za magnete su dodatno budžene da bi ovi novi stali u rupu.

Sedla... Koliko ja poznajem gitare, tu uvek idu imbus šrafovi. Inače bi ovi novi takodje bili u crnoj boji. Na originalnom bridžu je, sa donje strane (koja se ne vidi), pisalo Made in Germany. Takodje je Shalerove proizvodnje.

E sad, kažem 99% jer postoji mogućnost da je ovde ubačeno drugo telo i napravljen Frankeštajn, ali mi je ona gornja varijanta nekako bliža istini.

Onaj ostatak procenta ostavljam, kao rezervu da sam napravio katastrofalnu grešku i da je zaista u pitanju Japanac... U tom slučaju se unapred izvinjavam poštenom prodavcu.
CountDuckula,da li ti zaista mislis da se sve ovo sto si naveo isplati raditi i trositi toliko vremena,da bi na kraju trazio 165e,koji pri tom nisu cak ni cista zarada!?Kada bi ja krenuo da falsifikujem nesto,to sigurno ne bi bio SG Winner,marka za koju je culo 6,5 ljudi u Srbiji,vec nesto sto ima prodju i na cemu moze da se drmne dobra lova.Pa,to ti je isto kao kad bi krenuo da falsifikujes novcanicu od 10din. :ziveli:

P.S.A da ne govorim da se Melodije valjaju otprilike za neku istu lovu...

CountDuckula

Post by CountDuckula » 20 Jan 2017, 10:15

To što si napisao ima smisla. Kapiram da sam propustio detalj u kome kažem da ne mislim da je on to radio. Možda jeste, možda nije. Ne mora da znači da je to baš ta crvena Melodija sa oglasa. Možda je budžio neki prethodni vlasnik kome je bilo ispod časti da svira Melodiju, koja u originalnom stanju ubija sve te Japance koji sad koštaju nebeski nerealno. Ta gitara je koštala 800 DEM početkom 90-tih. I ubija kako zvuči. I setupovana je pre dolaska u prodavnicu. To je bilo vreme kada si u prodavnici imao već sredjen instrument.
Ali tvrdim 100% da je gitara farbana i modifikovana jer vidim ispod špric kit i vidim kako izgleda spoj vrat telo i još svašta nešto. Prepoznajem fabrički, a i ručni rad farabara automobila ili nameštaja.
Vrat 200% nije bio crven u originalu. Možda je kupio samo drvo i ubacio sve ovo. Ako se neko bavi sredjivanjem gitara, a ne samo prodajom, onda jeste logično da ih picne i od njih napravi nešto što nisu. Naravno mislm na ljude kojima je jedini cilj da se gitara proda za neke pare gde su u dobitku makar i neku siću. Sigurno ne sedi celog dana na KP i lista oglase. Možda je u radionici i.. budži :XD:
Ko zna koliko je još gitara u toj istoj radionici koje će se pojaviti na oglasima kad se... ispoliraju...

Sve ovo ne mora da bude istina. Jbg ogradio sam se :XD:
Ja samo dobro poznajem tu Melodiju i ne mogu se oteti utisku da je baš sve to ili nešto od toga uradjeno na njoj. Neki klinac vlasnik, ili preprodavac. Sasvim je svejedno. Oglas je obrisan nepunih 5 minuta nakon mog posta. Slučajno? Ne verujem.

Opet, šta je od svega toga istina, znaju samo 2 osobe (ili jedna). Naručioc i izvodjač radova...

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Jan 2017, 15:25

quote]
Pa koji su to Fenderi sa neobradjenim pragovima? Ja da ti prenesem jedno moje iskustvo. Ja imam skvajer i ne fali mu ništa, sviram sa njim isto kao sa original Fenderom, ali kada sam uzeo fendera amera standarda na par dana od druga, imao sam prilike i da uporedim. Pri samom dodiru je drugačije zvonio. Kada stegneš vrat u ruci on ima ton, zaškripi sa stilom i odredjenim tonom i dubinom. Kada slučajno udariš telo gitare o sebe, ono zavibrira, zvoni, osetiš i čuješ ton. Ne pričam ja o tome da li je Fender lošije polirao pragove nego neki japanac iz '81,,,,,,,,,,[/quote]

pa šta? Misliš da je Yamaha bolja zato što u reklami piše "really sings" jer je kao drveta? Svašta piše na papiru ali piše eto.
Meni je ova Pacifica simpatična i rado bih je kupio umesto ovih novih modela:
Spoiler:
Image
[/quote]

Napisao ti covek u Mitrosu npr, a po drugim radnjama isto neka zvucna imena, fakat je da se ovde dovlaci znj klasa

probao sam Jef Beck model pragovi ne ostri vec pri dnu rezu za cenu te gitare je ne dopustivo kao i za druge.....Ali imaju oni super zvaku za klince a i starije sve te mega ''velike'' prodavnice da nekacim samo Mitros bar se cesto jave ljubazno na telefon za razliku od onog u Mixmusic BG,....niko od njih ne zna da ceni novac ostavio sam svima po par 100na min, nikad vishe ☺ neka kopijee D Adario zica i Elixira valjaju drugima.....

Ako pored toliko prodavnica koje se isto oglasvaju na KP covek mora da ide po robu preko to dovoljno govori, a i cinjenica da oni koriste besplatne oglase na KP isto govori koliko su jeftini na marketingu ali zato skupi kad treba uzeti lovu....

to sto si ti probao neku koristenu koju ti je drug dao - Starta , te da li je on 1 ili ko zna koji vlasnik, pa se ona od upotrebe ispolirala ili je neko nosio odmah kod majstora to je nesto sasvim peto. Ja sam jasno spomenuo i aludirao na nove gitare , a za starije vazi ovo shildovano....Drugo cena cesto nema nikakve veze sa kvalitetom barem u svetu gitara pogotovu pocev od 200 do 2-3 hiljade opet kazem serijiski modeli...
Gde sam ja poredio Japanske gitare i Fendera? nisam ! ali tacno vishe cenim i Tokai i FGN, i ...da neotkrivam imena GEM-ova sa kraja 70-ih pocetka 80ih. Kopije stratova su mi bolje od Fendija iz tog doba bash narucito o tom drvetu o kojem pricash tu ih siju samo tako....kao u hardveru
i da li ima tozla čivije
znash to tozla je odlicno, uvek bilo najskuplje jer ide prvo elektrolizom hrom, pa posle.....☺.... preko koja duze traje , kad se trosi obicno ispod dodjesh do klasicnog hroma itd...meni Gotoh civije iz 78 i danas rade kao nove a vuko sam neke od tih gitara u zadnjih 20+god svukuda, a drugo tozla - cesto mesing za mene su najbolje za sedla i nutovi, prosto ja to volim taj zvuk....cak stavljam oversized mesingane blokove na tremola i josh jedan novi materijal smejao bi se kad bih spomenuo, to ce doci za jedno 10+ godina ovde daj Boze.

Naravno da je ne bolja vec po meni i svakom ko ima iskustva ( da gleda gitaru a ne ime i ako je Yamaha ogromna) je neuporedivo bolja, ako je tebi spera i telo od drveta u ovom slucaju 2 komada Aldera naravno da ce da peva Pacifika ...Kad neka firma nesto napishe to je obicno tako, ali treba citati jer wood je drvo a da li je spera i ili vec? solid wood zna se sta je ali Yamaha nije napisala iz 2 dela pa Fenderi 5 put skuplji su iz 3 dela neki, kad je 1 peace solid wood to je jedno parce itd itd...kao na akusticnim pishe solid top, pa ti pogledash na tom VELIKOM Fenderu gde je otvor/rupa sound hole i ona ladno se vide 2 sloja, znaci jeste solid top ali iz 2 sljva tj 4 ploce 2 levo i dve desno ☺ misu slagali ☺, slagali bi da je pisalo 1 peace solid top....Tacno mnogo toga pishe ali treba znati procitati tacnije razumeti i napraviti razliku...

Nisam ja kriv sto ti imash Squiera, ako tebi zvuci kao taj Fender super da si ziv i zdrav i da svirash....Ovi noviji su im bolji ali pre je bila spera na tim modelima nisam ja to izmislio vec su oni tako pravili ☺

evo josh jednom slika ☺ https://2.bp.blogspot.com/-vD4c4MbeFV8/ ... 2B1995.JPG

pa Fender nije znao sta ce vec se su brze bolje poceli da rade par modela od pravog drveta-Japan i reklama koja opet nije laz ''da svaki dobar gitarsita svira Fendera'' pa kazu opasna tvrdnja ali ako je tako bla bla bla a u pozadini Yamaha kojoj nista nisu mogli vec da se pozivaju a svoje legendarno ima ukaljano do daske u 80ih i kasnije. pa i 70ih jer Zato je Poceo Hamer da pravi gitare posto se Gibi josh ajd i drzao a Fendi uzas , jesu izbacivali one vratove sa 3 srafa krajnje nestabilne-po meni ☺... mnoge sam video servisirane , pa onaj Onaj Neck tilit mnogi hvale ali isto tako monogi preko skinu to je brat samo nalegne malim delom na telo- te vibracije koje spominjesh....

nego da evo ti odgovor Fendera , jadno ali sta ce Ymaha im je zvalila samarcinu pa sto nisu negirali ☺, i pazi opet Snobovi Korenski Fender odlicno meni ne smata ali moje dete to nece kupiti niti cu biti ''very nice'' ako mu neko uvali takvo sto....Mozda ti Squieri neki i zvuce dobro svirao sam ja sperulje sasvim ok ali treba to kazati a ne slagati....

Kod svih jeftinih kopija je drvo mrtvo, udariš ga a ono nema tu zvonkost, ne radi na prvu, tuplje reaguje, ali to ne primećuješ. Misliš da to zvuči prva liga, sve to čuješ i osetiš tek onda kada uhvatiš pravi instrument u ruke. Do tada misliš ma šta je taj bolji samo ima natpis na glavi Gibson ili Fender. Treba da ti se upali :idea: ali moraš da imaš uporedo dobru i lošu stvar.
pa cekaj jel ti mislish da to pricam tek tako ? pa naravno da sam probao sudeci po ovom sto si napisao prilicno vishe gitara u zivotu, zato sam i naveo da ne razumem ljude koji su probali 1 pa ga kuju u zvezde...Ovde mi lezi 7 koje sviram nisu za cuvanje..tacnije pokacene su na stalke a trebalo bi da uzmem tacnije napravim jedan veci onaj znash gde se redjaju kao srdine, ali opet necu dati 4 crvene za 3 sipke aluminijuma ☺
pričam koliko je drvo živo i zvonkasto, znači birano za muzički instrument a ne regal, što tako i treba jer je to muzički instrument a ne nameštaj.
tacno namestaj se pravi od spere ☺, mozda nisi svirao dobru japansku gitaru ''kopiju'' , ne ovo smece sto prodaju ovi prevaranti sto Japana videlo nije..Pa Japanski Jackson-i prve serije su cak cenjenije od USA modela po svetu ☺

Evo mozemo da uradimo test da probash 2-3 gitare koje nisi svirao zavezanih ociju kao sto rade po youtubu pa ces mi kazati sta je Fender a sta losa kopija iz Japana, ili Amerike npr Kao Hamer daytona koja je po meni bolja od icega sto nosi Fender znacku ja da sam probao....

To je drugo sto bih ja voleo da imam nesto cisto jer pishe pa da sam iskopao dobar komad , ali najiskrenije nema sanse da bih platio vishe od 500$ ...Nigde nisam ja kazao da su svi G i F losi...vec po meni veoma precenjeni ovde, pa i preko...OK neka istorijska gitara...Ti mislish da muzicari preko koji zaradjuju daleko vishe od ovih nasih sviraju neke skupe gitare? Osim super zvezda...ne sviraju obicno od 200$ do max 1000 i par $...Mogu podeliti snimak po meni najboljeg USA gitriste koji svira nekog strata ni nezna sta je ☺ radi kao endorser za vishe firmi nego ceo Balkan skupa...ima magnete zamisli GFS ☺

a u kuci preko 100 gitara od toga barem 10 ak Telekastera pazi nisu USA nego Japanci ☺ u vecini ☺...Nego uci cu u rat sto je on najbolji a ne Satriani, Djogani i slicno , poslacu tu i private eto to je ok ....

Nasi su nasli da brane kult velikih firmi a sami Amerikanci koji poseduju na 100ne gitara ih napadju i ljute se sto je kvalitet truba....na kraju za mene je to dobro, ja imam vecu mogucnost da kupim neko zaboravljeno ime tj odlicnu gitaru...odvade odlazi ono sta je nama smece a donosi se ''preko ujne od tetke strica sve same Nemacke itd'' ono sto na zapadu kosta u najboljem slucaju 50% trazene cene ovde....polovnjaci o njima pricam.

hocu i ja tu Yamahu vrlo rado ☺☺☺☺...oprosti mnogo sam ja ovde namleo, nemoj nesto icno da shvatish nebih ti slao snimak da sam neki idiot...moram da palim te molim nemojte opet ovo ono slovo garant ima koja greska, brzo kucam ako krenem da kontrolishem zakasnicu.... :bambi: :bambi: :bambi: :bambi: :bambi: :bambi:

Post Reply