Ne bih o kulturi i subjektivnosti nikoga ne branim niti sam za koga
o Thimotiju77 sve najbolje ovako sa forma dečko/čovek je na mestu i sasvim OK

. Ja pa lično ne volim cube pojačala e sada reći da je ono najbolje od svih tranzistoraca je daleko od istine...tražili ste argumente pa ću o njima posle
Dečko/čovek koga ne poznajem metal singer verujem da je reakcija jer je momak pitao za Marshalla koji inače ima jednu lampu u pre ampu , beše link za KP ja nisam stigao da odgovorim tada ...by the way odlična pojačala.
LM beše pomena o bendu Detah (zamisli kada mi je cool) i tada o tim Marshalima...u pojačalima meni je najvažniji pre amp odatle i ta ideja o hibridima, šta će posle davati snagu izlaznu da li će to biti tranzistori snagaški ili par lampi manje je meni barem važno.
Svi znamo šta je dobro pojačalo, ali kako živimo ovde treba nekako spojiti želje i mogućnosti. Tako da pojačala od soma evra ispadaju iz igre
Daklem Marshall-i hibridi, mislim da su jako dobri ono za koje je momak svojevremeno pitao ne znam realne cene mada mi se ta cena od 250 E tada činila kao OK , ne znam da li se prodalo ali su odlična, na kraju koristili su ih mnogi muzičari profesionalci a koriste ih i danas.
Od njih za mene onako opšte narodno je najbolji AVT 50 glava, znači ima lampu

, OD na njemu zvuči super za neki punk, metal i Rock u tom cenovnom rangu za mene je to top of the line.
Ima ga kolega pa već dugo prošao je ex YU uzduž i poreko ne verujem da će ga menjati..Kako bilo ta pojačala koriste profesionalci. Za Cube stvarno ne znam da ga iko koristi, viđao sam na testovima po you tubu i znam da ga imaju kao odlično pojačalo za vežbu, to ne znači i da ga ne koriste za svirke ali ja ne znam lično... Kada je reč o Roland tu volim Jazz chorus i to je to.
LM AVT 100 ne znam iz kog razloga lošije mi zvuče, kombo varijatne isto, za 50 imam samo reči hvale.
Ruku na srce pojačala koja se i danas mogu naći a da odlično imitiraju zvuk lapmi su peavey bandit 112 transtube, kada je to pojačalo izašlo na NAMM mnogi poznati gitaristi su na testu ''pali'' mislili su da je 100% lampaš , sve u svemu odlična dobri zvučnici i pokazala su su se dobro.