To sa rđom je veliki problem kada se kupuje kod nas, žao mi je ali moram reći da nije da sam 1 samo video rđav proizvod u Mixu npr Hamer gitara koja je odlična njen tremolo je malo dohvatila rđa na pitanje da je bezveze za novu gitaru neki realan odgovor je bio ko zna gde se vukla i dok to dođe brodom.
Naši dobavljači i kada je jeftino često traže da bude još jeftinije, direktan Avion im je skup pa često stvari 4/5 puta prelaze brodom i vuku se...Mislim da svi znaju za muku sa žicama koje kad kupiš kod nas kupiš rđaju brzo a od preko traju kako bi trebalo....Ne bih da grešim dušu ali mi se čini i da sa gitarama neki muljaju opasno...U svakom slučaju manje od nekih KP dilera
Na pedalama koje sam ja kupovao doduše nisam u Mixu npr Joyo nema rđe, na ovom tomslineu koji je došao iz Kine direkt nema tih stvari....Kako se inače kače slike ovde koliko vremena treba da prođe da mogu lepo da zakačim slike by the way

? U svakom slučaju hvala na slikama dobro je znati...ne planiram ja da ih kupim brdo već me eto jako zanima ta Plava - noise supresor...Akoo je nju neko probao cenio bih bilo kakvu realnu info u smili da li menja ton puno, te da li se može lepo podesiti da suzbije šum ali da ne iseče sustain suviše rano?
Naravno Roctron hush je tu za mene bez premca tako je moguće da ću naručiti njega iz thomana ima ih za 50 e one nove butiq varijante, imam 2 pedale iz te serije i nemam bovoljno reči hvale. Imam nju i neka Vas ne zavara ovo Metal jer može od blusa do metalčine super urađena...
https://www.thomann.de/gb/rocktron_meta ... _407466_22 i Black Cat moan wah koji je super ako su im i ostale pedale iz te serije u pola tako dobre ja ću biti happy , eto nije skupo , nije besno ime a vrhunska oprema
https://www.youtube.com/watch?v=MZyv0vEeNtE
Na tremolu- Joyo koji je inače super zamenio sam samo 2 elementa ali iskreno i na nekoj skupoj sam menjao i više po nekad...Sa flangrom sa prezadovoljan jako sliči EVH flangeru. Do jednog vremena sam skupljao slike i linkove rebredovanih pedala, i otvorio sam folder za bukmarkovanje ''who make who'' i toga se baš nakupilo
...Ima skupljih pedala koje mi se dopadaju ali iskreno smatram da je cena ne realna jer opet povlači to pitanje komponenti npr
http://chaseblissaudio.com/ većina komponenti je iz Kine te mogu samo biti bolje ili lošije . Na kraju i često se te kutije/kućišta tamo rade. Kako god pedale od ovog momka su jako dobre, imaju neka lepa rešenja ali neiskusne mogu zbuniti sa suviše opcija...i ovo digitalno analogno malo hmmm no dobro ''vrh'' su što kažu mladi
Nisu sve Kineske pedale super--daleko je od toga-- meni se dopada Biyang , a da Moen kod njih sam viđao Matsushita / Philips MN3007 jel BB ..apsurd je taj što mnoge skupe su to zamenile jeftinijom varijantom a neki Kinez ih ladno ima ili Wima kondezatore ili neke Taiwanske chipove .
nekako je u mom svetu manja muka da kupim dobro a jeftino, ili osrednje dobro a jeftino pa ću tih par stvarčica zameniti...
Ne generalizujem stvari ili se barem trudim da ne, prosto sam izrevoltiran tolikom hajkom na sve što je made in Kina...Deci koja tek počinju pune glavu brendovima, moguće da ja to malo više emotivno doživljam jer mi je žao što je RNR, JAZZ itd scena kod nas skoro mrtva i jer neko da bi ušao u svet muzike misli da mora imati pedalu od 200e i gitaru od 100E + pojačalo kako bi to ličilo na nešto...A daleko je od toga. Uče ih pogreno da je važno šta si koliko plati a ne kakvog je kvaliteta. Ljudi na zapadu koji ima bolje uslove pa sviraju gitare od 500ak evra i manje ( imate na YT gomilu svetskih gitarista koji su traženi studijski muzičari pa sviraju LTD, Japanske Fendere, Meksičke, Korenake gitare, Indonežanske itd itd), drug moj je nosio Divljaka Fender kopiju sa sve GFS magnetima na prošlogodišnji NAMM i mislite da je bossu ili chis blisu to smetalo, ili FR-u? ne ni najmanje . Fascinatno mi je koliko smo mi siromašna zemlja a koliko se potenciraju brendovi, ne samo u muzici već u svemu....Lično baš me briga ko pravi dok god je dobro i razumno košta mene će zanimati.

PS možda je to Komunističko vaspitanje