Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Apr 2017, 08:40

Probao OD Tomsline ali ovu veću, kopka me ovaj noise gate/supresor...

Što se tiče potova ako se misli na male ove mikro pedale njima se svima ''klate'' potovi tj prosto takvi su, ništa nije bolje ni kod Ibaneza, pa i na akustično električnim gitarama koje imaju te male potove jeste osećaj da ih možeš mrdati ...ne znam jeste misli na to. Ja lično nisam imao problem sa đekovima tj priključcima ni na jednoj pedali nešto preterano, doduše na pedal bordu kada se stave neće to biti nikakav problem...ako baš nešto ode može se zameniti...ne znam kakvi su prekidači na Tomsline nisam otvarao, ali sve ove ostale firme pri skupe koriste isti đavo kao i joyo i slični sve su to oni plavi ili crni prekadči da ih tako krstim što koštaju tipa 1 evro i nešto do 2 ...verujem da ima izuzetaka....

Zadnje što sam kupio su AKAI pedale jer su prosto cene povoljnea to mi je najbolji OD koji sam ikada koristio, toliko mi se dopada da ih imam 3 :D , isti đavo je sa i Biyang pedalama serija 10 ili 12 to je ta šema... na Aliju su tipa 40 i nešto $ stvarno ja njima ne mogu naći manu, može uvek bolje naravno ali za mene su one dobre isto onoliko kao bilo šta što košta i 300e.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Apr 2017, 10:00

ode mi komentar pre vremena :D

nisam stago da isprepravljam...

.Kupio sam iz Bansaija par komada prekidača ( ''plavih'' 3pdt i ''crnih'' dpdt) da imam rezervu, čisto onako...navikao sam da to svi koriste bili Kiezi ili skupi nazovi stranci...ništa besno Alpha i one Tajvanske meni vrše posao.

Moje je lično mišljenje što se tiče tih rivjua to YT da su ljudi jako oštri prema tim jeftinijim pedalama, ja to vidim kao nerealnu kritiku jer skupe pedale niko ne napada ( čast izuzecima kao onaj Philip Mk Knight koji je naveo jedno 10ak pedala iznad 200$ kupljenih u zadnjih godinu dana a sve su imale kvarove i jako kratko trajale, a reč je super poznatim firmama)....Zakključak je da se od tih belosvetskih kompanija najbolje pokazao mxr i Boss koliko god i one spadale u neku jeftiniju klasu ali ne kvare se često...Ja bih dodao Digitech i Rocktron odlične pedale još kao polovne se mogu naći veoma povoljno....

https://www.youtube.com/watch?v=MF1vlBZOPqc&t=325s kaže lepo kada su otvorili te skupe pedale unuta SU BILE KINESKE JEFTINE KOMPONENTE :D :bambi: I DA IH SVI KORISTE toliko o onome kada sam pričao pre par nedelja da bila ona 300e pedala i ma koji OD to su te komponente, end of story :bambi: ...A da počeo je da fura mooer ipak mu se dopadaju Kinezi :ziveli:

Kinezi su mnogima pomrsili račune, i verujem da tu postoji izvesna doza besa jer ljudi sve manje nasedaju na priče o '' boutique '' pedalama....I naravno Faktor cene, ljudi prosto veruju ako je skupo da je i dobro u to sam se hiljadu puta uverio, ne samo za opremu gitarsku već za mnoge stvari...

To toliko ide daleko da prosto nije in ako imaš nešto jeftino, nema veze kako on svira i šta je izvikao od tona ...

Claptone super ako ti se dopada napajanje, Sva veća ona Kinske koja sam barem video su izolovana, možeš uvek potražiti slike modela pa kada vidiš da na za svaki izlaz ima jedan kondenzator da ga tako uprostim onda je to to....Ja preporučujem Fame 100% za napajanje super...Nisam zano da si u CG-u pa sm mislio ovi neki momci sa Kupujem Prodajem donose stvari i ok su sarađivao sa njima 2 puta i ispali su fer, Velika Plana ako nisam pobrkao ime mesta...Dok sam živeo na moru u CG ja sam to nekako u ono vreme sankcija preko gliseraša dovlačio, par sitnica iz Italije...oni imaju tamo super povoljne gitare video sam na mercatinomusicale.com...pozdrav. :ziveli:

RadeRas

Post by RadeRas » 20 Apr 2017, 12:25

MIKI-DJORDJE wrote:
20 Apr 2017, 10:00
Kupio sam iz Bansaija par komada prekidača ( ''plavih'' 3pdt i ''crnih'' dpdt) da imam rezervu, čisto onako...navikao sam da to svi koriste bili Kiezi ili skupi nazovi stranci...ništa besno Alpha i one Tajvanske meni vrše posao.
Ako si obratio pažnju Banzai prodaje i kineske 3PDT prekidače za 3.15 evra i to kad odbiju njihov PDV ako si ulogovan kao Srbin. Ti isti su na Aliexpress 1.4 dolara komad uz free isporuku. Banzai stavlja 8 evra isporuku i naša carina kada vidi dojč robu odmah stavlja 800 dinara carinu. Pa ti vidi ko skida kajmak a ko je ošišan jarac.
MIKI-DJORDJE wrote:
20 Apr 2017, 10:00
To toliko ide daleko da prosto nije in ako imaš nešto jeftino, nema veze kako on svira i šta je izvikao od tona ...
Kako će da ubediš profi face iz Srbije da kupuju jeftine pedale? Može im se i drže se poznate fraze: "koliko para toliko muzike". Ja mislim da su ti ljudi u pravu. Što da rizikuju i kupuju jeftine stvari i troše živce na to da li ovo stvarno svira kao original ili ne, kada mogu da smire savest i plate proverenu stvar i ne misle. Ako izda, pozovu prodavnicu, reklamiraju, jer imaju garanciju 5x godina i briga ih.
Ovako, da, možda kineska pedala svira čak i bolje od originala, možda traje 3x duže od originala, ali nema formirano ime, nema validnu garanciju koja nije smao papir već i vreme, jebiga, nije stvar u zvuku i kvalitetu, već u imenu. Razmisli kako se probio Apple iPhone? Samo da nije preko kvalitetnog smartphone interfejsa haha. ajd poz

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Apr 2017, 12:37

Ako si obratio pažnju Banzai prodaje i kineske 3PDT prekidače za 3.15 evra i to kad odbiju njihov PDV ako si ulogovan kao Srbin. Ti isti su na Aliexpress 1.4 dolara komad uz free isporuku. Banzai stavlja 8 evra isporuku i naša carina kada vidi dojč robu odmah stavlja 800 dinara carinu. Pa ti vidi ko skida kajmak a ko je ošišan jarac.

prvo ja nisam nikada nekib dozvolio da me neko šiša bio Jarac, koza ili ovca ili Šošon....drugo ako si pročitao napisao sam da su za mene ljudi doneli nema nikakve carine i slanja, i treće uzeo sam par komada jer sam naručiovao neke druge stvari koji su Aliju skuplje npr PTEF žica + pragovi koje na aliju nikada ne bih kupio. Tako da nisam prošao skuplje...ukoliko sam 4 prekidača platio koji evro više to se anulirao sa našim PDVom i carinom koju bih platio d sam uzimao sa Alija npr isto tako....
Kako će da ubediš profi face iz Srbije da kupuju jeftine pedale? Može im se i drže se poznate fraze: "koliko para toliko muzike". Ja mislim da su ti ljudi u pravu. Što da rizikuju i kupuju jeftine stvari i troše živce na to da li ovo stvarno svira kao original ili ne, kada mogu da smire savest i plate proverenu stvar i ne misle. Ako izda, pozovu prodavnicu, reklamiraju, jer imaju garanciju 5x godina i briga ih.
ne pada mi na pamet da nekoga ubeđujem, neka kupuje ko šta hoće ja ne volim meni neko da soli pamet kako je nešto što nije bolje....Koliko vidim nisu se proslovali sa garancijama niko od njih, a 5 god retko ko daje. Kda zezaju strance za garanciju sve ako ti neće u Srbiji ispoštovati garanciju opekao sam se x puta za mnoge stvari a od preko kada naručiš mislim da če ti reći da im pošalješ nazad na servis pa sada koliko je to isplativo....

ovo koliko para toliko muzike ja mislim da ti ljudi nemaju pojma jer obično pametuju svirači koji tandrču po spavaćim sobama i likovi koji zanaju o elektronici kao moj mali sestrić.

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 20 Apr 2017, 12:48

Evo jedna fotka koja može malo dočarati proizvod. Na gornjoj slici se vidi razlika u prekidačima koji se koristi u jednoj liniji proizvoda, evidentno je razlika u visini hoda nagaznog dela. Na slici dole levo se vidi izgled prekidača koji je kriv u levu stranu a dole desno se vidi korozija na prekidaču. Ovo su nove pedale, nekorišćene ali i mnoge druge firme imaju neke svoje nedostatke npr. Fulltone i koštaju bar dva do tri puta skuplje u odnosu na ovakve pedale. Još jednom, većina ovakvih pedala zvuči sasvim korektno ali razlika u ceni nije samo da li neko "dere" u odnosu na druge već treba biti realan i videti gde je ta razlika nastala.

Image

bancika

Post by bancika » 20 Apr 2017, 13:19

apollomusicservice wrote:
20 Apr 2017, 12:48
Još jednom, većina ovakvih pedala zvuči sasvim korektno ali razlika u ceni nije samo da li neko "dere" u odnosu na druge već treba biti realan i videti gde je ta razlika nastala.
nema svrhe objasnjavati. Takva je ljudska psiha. Oni koji vole skupo ce (pod)svesno sebi opravdati veci trosak i gledati sa podsmehom na ove druge koji kupuju jeftino. Ti drugi ce tvrditi da su prvi budale sto placaju i da je sve to isto. Mozak trazi nacina da opravda i da nadje neku satisfakciju. Nema spasa :)

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 20 Apr 2017, 14:26

bancika wrote:
20 Apr 2017, 13:19
apollomusicservice wrote:
20 Apr 2017, 12:48
Još jednom, većina ovakvih pedala zvuči sasvim korektno ali razlika u ceni nije samo da li neko "dere" u odnosu na druge već treba biti realan i videti gde je ta razlika nastala.
nema svrhe objasnjavati. Takva je ljudska psiha. Oni koji vole skupo ce (pod)svesno sebi opravdati veci trosak i gledati sa podsmehom na ove druge koji kupuju jeftino. Ti drugi ce tvrditi da su prvi budale sto placaju i da je sve to isto. Mozak trazi nacina da opravda i da nadje neku satisfakciju. Nema spasa :)
Bancika, delim vaše mišljenje ali svako bi mogao izneti konkretan detalj koji mu se svidja ili ne kod pojedinih uredjaja bez unapred postavljenih predrasuda. Predrasuda je veliki krivac koja onemogućava svakom pojedincu da realno sagleda život oko sebe. Stereotipi konvencionalnih predrasuda su potcenjivanje i precenjivanje, konkretno u ovom slučaju odredjena marka automatski deluje afirmisajuće dok neka druga ne zaslužuje dovoljno pažnje. Svakako da postoje pedale koje opravdano vrede 300-400 dolara npr. drajv od Pettyjohnelectronics je odlična pedala po svim parametrima ali i neke, koje po mom mišljenju ne vrede ni delić od cene kao što je slučaj sa Solodallas buster-kompander pedalom koja košta čitavo malo bogatstvo.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Apr 2017, 15:01

To sa rđom je veliki problem kada se kupuje kod nas, žao mi je ali moram reći da nije da sam 1 samo video rđav proizvod u Mixu npr Hamer gitara koja je odlična njen tremolo je malo dohvatila rđa na pitanje da je bezveze za novu gitaru neki realan odgovor je bio ko zna gde se vukla i dok to dođe brodom.

Naši dobavljači i kada je jeftino često traže da bude još jeftinije, direktan Avion im je skup pa često stvari 4/5 puta prelaze brodom i vuku se...Mislim da svi znaju za muku sa žicama koje kad kupiš kod nas kupiš rđaju brzo a od preko traju kako bi trebalo....Ne bih da grešim dušu ali mi se čini i da sa gitarama neki muljaju opasno...U svakom slučaju manje od nekih KP dilera :D

Na pedalama koje sam ja kupovao doduše nisam u Mixu npr Joyo nema rđe, na ovom tomslineu koji je došao iz Kine direkt nema tih stvari....Kako se inače kače slike ovde koliko vremena treba da prođe da mogu lepo da zakačim slike by the way :D ? U svakom slučaju hvala na slikama dobro je znati...ne planiram ja da ih kupim brdo već me eto jako zanima ta Plava - noise supresor...Akoo je nju neko probao cenio bih bilo kakvu realnu info u smili da li menja ton puno, te da li se može lepo podesiti da suzbije šum ali da ne iseče sustain suviše rano?

Naravno Roctron hush je tu za mene bez premca tako je moguće da ću naručiti njega iz thomana ima ih za 50 e one nove butiq varijante, imam 2 pedale iz te serije i nemam bovoljno reči hvale. Imam nju i neka Vas ne zavara ovo Metal jer može od blusa do metalčine super urađena...https://www.thomann.de/gb/rocktron_meta ... _407466_22 i Black Cat moan wah koji je super ako su im i ostale pedale iz te serije u pola tako dobre ja ću biti happy , eto nije skupo , nije besno ime a vrhunska oprema :bambi: https://www.youtube.com/watch?v=MZyv0vEeNtE

Na tremolu- Joyo koji je inače super zamenio sam samo 2 elementa ali iskreno i na nekoj skupoj sam menjao i više po nekad...Sa flangrom sa prezadovoljan jako sliči EVH flangeru. Do jednog vremena sam skupljao slike i linkove rebredovanih pedala, i otvorio sam folder za bukmarkovanje ''who make who'' i toga se baš nakupilo :D

...Ima skupljih pedala koje mi se dopadaju ali iskreno smatram da je cena ne realna jer opet povlači to pitanje komponenti npr http://chaseblissaudio.com/ većina komponenti je iz Kine te mogu samo biti bolje ili lošije . Na kraju i često se te kutije/kućišta tamo rade. Kako god pedale od ovog momka su jako dobre, imaju neka lepa rešenja ali neiskusne mogu zbuniti sa suviše opcija...i ovo digitalno analogno malo hmmm no dobro ''vrh'' su što kažu mladi

Nisu sve Kineske pedale super--daleko je od toga-- meni se dopada Biyang , a da Moen kod njih sam viđao Matsushita / Philips MN3007 jel BB ..apsurd je taj što mnoge skupe su to zamenile jeftinijom varijantom a neki Kinez ih ladno ima ili Wima kondezatore ili neke Taiwanske chipove .

nekako je u mom svetu manja muka da kupim dobro a jeftino, ili osrednje dobro a jeftino pa ću tih par stvarčica zameniti...

Ne generalizujem stvari ili se barem trudim da ne, prosto sam izrevoltiran tolikom hajkom na sve što je made in Kina...Deci koja tek počinju pune glavu brendovima, moguće da ja to malo više emotivno doživljam jer mi je žao što je RNR, JAZZ itd scena kod nas skoro mrtva i jer neko da bi ušao u svet muzike misli da mora imati pedalu od 200e i gitaru od 100E + pojačalo kako bi to ličilo na nešto...A daleko je od toga. Uče ih pogreno da je važno šta si koliko plati a ne kakvog je kvaliteta. Ljudi na zapadu koji ima bolje uslove pa sviraju gitare od 500ak evra i manje ( imate na YT gomilu svetskih gitarista koji su traženi studijski muzičari pa sviraju LTD, Japanske Fendere, Meksičke, Korenake gitare, Indonežanske itd itd), drug moj je nosio Divljaka Fender kopiju sa sve GFS magnetima na prošlogodišnji NAMM i mislite da je bossu ili chis blisu to smetalo, ili FR-u? ne ni najmanje . Fascinatno mi je koliko smo mi siromašna zemlja a koliko se potenciraju brendovi, ne samo u muzici već u svemu....Lično baš me briga ko pravi dok god je dobro i razumno košta mene će zanimati. :ziveli: PS možda je to Komunističko vaspitanje :bambi: :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Apr 2017, 15:23

Da pitam da ne tražim temu, a spada u oglase...LM da li je neko naručivao Kineske i Ruske lapme preko alija? te valjaju li šta i još važnije da li stižu u komadu mislim da nisu loše zapakovane pa slomljene ne daj Bože...

I JJ lampe zna li neku neku šemu gde i kako do njih nekako direkt te ima li se gde kod nas ili preko išta povoljnije nabaviti nego u thomanu, te uopšte neko ko valja lampe neki kontakt? mogu i stare samo da nisu potrošene...Hvala.

nodi

Post by nodi » 20 Apr 2017, 17:18

Momci, imam pitanje:

Prodao bih Behringer C3 mikrofon. E sad, stvar je u tome što nemam onaj nosač za njega (ako se tako zove) koji je došao uz mikrofon, već samo sam mikrofon i kofer za njega. Koliko to vredi, tj. koliko da tražim kada stavim na oglase?

Hvala unapred :) :ziveli:

RadeRas

Post by RadeRas » 20 Apr 2017, 17:46

MIKI-DJORDJE wrote:
20 Apr 2017, 12:37
prvo ja nisam nikada nekib dozvolio da me neko šiša bio Jarac, koza ili ovca ili Šošon....drugo ako si pročitao napisao sam da su za mene ljudi doneli nema nikakve carine i slanja, i treće uzeo sam par komada jer sam naručiovao neke druge stvari koji su Aliju skuplje npr PTEF žica + pragovi koje na aliju nikada ne bih kupio. Tako da nisam prošao skuplje...ukoliko sam 4 prekidača platio koji evro više to se anulirao sa našim PDVom i carinom koju bih platio d sam uzimao sa Alija npr isto tako....
Nisi me razumeo, pisao sam u vezi KINESKIH 3PDT prekidača koji u Nemačkoj koštaju 3.15 evra. To sam komentarisao. Nisam tvoju kupovinu Alpha, Tajvanskih i tako.
Možda sam samo hteo reći da ovi "kineski" prekidači ne zaostaju uopšte za ALPHA prekidačima. Imam i jedne i druge kući i ista im je nagazna sila, isto klikću, ne osećam neku finoću rada kod ovog Alpha. Zato sam napisao da je smešno da se naruče kineski prekidači sa Banzai za 3 evra kada mogu iz Kine direkt. I možda sam sugerisao to da možda ne vredi kupovati Alpha prekidače iz Nemačke sa Banzai koji tu koštaju isto kao kineski ako već imamo mogućnost da kineske naručujemo 3x jeftinije a ti vidim voliš jeftino ***** :ziveli:

U vezi onih tvojih JJ lampi, zar Banzai nije najjeftiniji?!?

bancika

Post by bancika » 20 Apr 2017, 18:03

nisam uzimao 3pdt alpha, ali ovaj DPDT je neuporedivo bolji od svih 3pdt koje sam probao
Spoiler:
Image
MusikDing je isto dobar izvor za delove, oni naplacuju VAT za manje posiljke, ali je postarina manja pa se nekad isplati vise.

RadeRas

Post by RadeRas » 20 Apr 2017, 18:26

Na ovom piše "Alpha" na onima što su meni poslali samo neki broj. Sad ću da slikam.
Spoiler:
Image
Ima logo nisam primetio :)

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Apr 2017, 20:09

[/quote]
Nisi me razumeo, pisao sam u vezi KINESKIH 3PDT prekidača koji u Nemačkoj koštaju 3.15 evra. To sam komentarisao. Nisam tvoju kupovinu Alpha, Tajvanskih i tako.
Možda sam samo hteo reći da ovi "kineski" prekidači ne zaostaju uopšte za ALPHA prekidačima. Imam i jedne i druge kući i ista im je nagazna sila, isto klikću, ne osećam neku finoću rada kod ovog Alpha. Zato sam napisao da je smešno da se naruče kineski prekidači sa Banzai za 3 evra kada mogu iz Kine direkt. I možda sam sugerisao to da možda ne vredi kupovati Alpha prekidače iz Nemačke sa Banzai koji tu koštaju isto kao kineski ako već imamo mogućnost da kineske naručujemo 3x jeftinije a ti vidim voliš jeftino ***** :ziveli:

U vezi onih tvojih JJ lampi, zar Banzai nije najjeftiniji?!?
[/quote]

sorry sve je oket, da loše skontah...ma čekao sam neku pošiljku iz BGa i kada donose ovi iz pošte to je takvo pilanje živaca
Ne znam da li su isti Kinzi i Alpha ali kako vidim što je Bančika podelio sliku nisu...
Meni su Alpha potovi i prekidači prva liga, čudno mi je kada na YT počnu kao Korenska gitara ima Alpha potove pa je to kao loše te je unapredi CTS om hahaha baš ga je unapredio isti đavo po meni (iskreno više volim velike Aplha nego li CTS). Ne znam jeste primetili kod nas što valjaju ove nesrećne di Marzio nema nikakvih oznaka, ja pitam u radnji ''jesu logaritamski?'' kaže '' pa jesu'' a kako znaju kad nigde ništa ne piše? kao fora pa sigurno su ti...Vole ljudi onaj žuti nikal , to nikada nisam kapirao kao hrom boja jedna cena a žuti hrom veća? da je pozlata pa hajd ☺.Ti neki delovi Di Marzio žali Bože para živa Kina , NPR Duže mi traje nikl na Boston nekim delovima nego li na Di Marzio- tako da njihove delove ovde više nikada neću kupiti...moguće da ovi naši uvoznici i tu muljaju, kada prodaju kopije D Adario žica šta reći....

Nisam znao da je Banzai najjeftiniji za JJ lampe, razlog pitanja je neki sajat koji sam iskopao..pa kontam možda neko ima neku bolju šemu da podeli...evo ga sajt ima pri korisnih stvarčica za čitanje npr šta koja lampa raducka

lm SAJT lepo su se setili i naveli puno vrsta firmi, pod svakom firmom ima tip pojačala i nekoliko opcija ali jedina je muka što prodaju sve lampe od jednom npr meni treba pet :) , a u stvarnosti trebaju mi samo izlazne ...https://www.eurotubes.com/store/pc/view ... ategory=35

no lepo su podelili opciju za najjeftiniju bias probu što svako može da izvede https://www.eurotubes.com/store/pc/bias%20probes.htm

evo za tela npr dobro mesto cene su tipa 100anjak funti ali su stvarno kvalitetna ja sam našao basball bat ash iz dva dela za ispod 100 funti , u svakom slučaju su bolja nego li ova ovuda na silu sušena ili ko nekakvim štalama https://www.guitarbuild.co.uk/collectio ... -ascending

i za alat verujem da neki znaju ali recimo svaki gitaroš može kupiti npr turpiju za pragove, ili već šta ko poželi...Aluminimski radijus blokovi su im ubedljivo najjeftiniji u svetu, sami ih prave naj Stjurt ima slične ali daleko skuplje by the way prodaju prave Wilkinson magnete, čuvajte se na našim oglasima ima puno šugavih kopija https://guitarsandwoods.com/

sve najbolje :ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 20 Apr 2017, 22:04

:1: za alpha proizvode :ziveli:

Post Reply