MIKI-DJORDJE wrote: ↑27 Apr 2017, 00:57
izvini moram ali nisili mi u postu pre ovoga naveo da ''ne znaš šta da kažeš ukoliko sudimo o analgnom i digitalnom preko YT''? pa čemu onda link? nemoj zameriti...to je stav o kome pričam, sve je cool.
Digitalno ama nikda ne može biti isto kao klasično pojačalo, jesu mene učili šta i koliko čovek čuje, može doći bilzu i to je to...može koštati Boga oca, imati stotinu programa, drugačije rade....
Probao sam FX i nesrećnog Kampera, koliko god se meni neki bliski ljudi kunuli u to prosto nije za mene...Ne možeš očekivati od ljudi koji vole Hendrixa, SRV-a, neki pri rock zvuk sa kraja 70ih i jazz rock da ikada prihvate taj zvuk.... i taj metalac na žalost zvuči podgrejano nekako, sintetički...To se oseti na volumen i tone potu gitare , drugačije reaguje.....
Ali isto tako bio bi ne realan kada bih kazao da nemaju primenu....Nije za mene, isto kao što ono što ja volim nije za nekog jazz čistunca i tako i treba da bude, i tako je super jer inače sve bilo isto i dosadno
Linkove sam stavio samo da potkrepim sta sam pisao da ne koriste samo metalci Kemper vec i dzezsri poput Pet Metenija za zive svirke. Ako ti se ne svidja Kemper i zvuk Metenija to je nesto drugo, ali svakako gitaristi poput njega su nasli njegovu primenu.
Ostalo sto sam pisao bilo je vezano za sama lampaska pojacala i to da njihova dinamika je prilicno losija cak i od Kempera kod vecine na sobnom nivou zvuka a nekad cak i dok se prilicno ne otpanje. Svakako to zavisi i od same konstrukcije pojacala i prostora u kome se sve to odvija ali za mene prica da lampasi na sobnom nivou zvuka imaju vrh dinamiku ne pije vodu. U tom smislu sam nasao primenu Kempera kao i samom studijskom.
Sto se ticè muzike, ja sviram i slusam i Srv i Hendrixa, imam i original cd i ploce kao i master tape-ove koji su prebaceni u loseless fajlove. Generalno sam dugo bio u audiofilskim vodama, o zvuku znam previse a mnogo sam naucio i od ljudi kao.sto je nas guru prof.Guzina koji je projektovao mnoge studije sirom Srbije, ukljucujuci i Vlade Georgijeva. I stojim iza onog sto sam napisao da 95% ljudi ne razlikuje snimljenog kempera provucenog kroz ldr ili lampaski preamp i original amp sa istim mikrofonom. To je bio slucaj bar kod mene kad su dolazili, mozda bi se nesto promenilo na drugom mestu.
Sto se tice analognog zvuka, prvi ga volim i postujem, ali u doba kad sve danas ide preko digitalnih trakasa i efekata, pricati kako je digitalno fuj je malo besmisleno za mene. Cak i vrhunska reizdanja hendriksa sa master tapeova su radjena na digitalnim trakasima poput Jvc dass900 i sl. Ali da ne sirimo temu dalje.
Postujem svacije misljenje ali i svoje ne menjam a iskustva imam na pretek.
Btw, da bi dobio metalski lep zvuk iz 5150 i sl.ampova treba da ga otpanjis i zagluvis pola studija. Oni na snazi manje od pola sviraju ne lose nego ocajno kao i mnogi drugi visevatni lampasi. Ko moze to da primeni svuda svaka mu cast, ja sam rekao da mi Kemper tada radi odlican posao kao i snimateljima poput Wagenera i sl.koji su ispisali svetaku rok istoriju.