Slazem se ja sa tobom da je bolje imati gitaru (ili koji god alat) kako treba, naravno. Ali je cinjenica da mnogi cim vide (uzecu za primer) Squier, automatski kazu da je to sranje... zasto? Sledeca faza je Fender, da li je MIM ili MIA, ako je MIM, odmah je - sranje, e pa onda da li je standard MIA ili Custom Shop MIA... Po meni je to u najmanju ruku plitko, da ne kazem glupo i tupo. Licno sam naucio da sviram upravo na Squier Bullet jer nisam (tacnije moji) imao para za nesto vise tada, moram priznati da sam ubedjen da je taj SB bio mnogo kvalitetniji nego ovi danas, ali opet, nije bila gitara od 2000e. Na svu srecu tada nije bilo internet strucnjaka, inace mozda nikada ne bih ni svirao.
Kada sam ovde otisao kod jednog majstora, navodno poznatog, koji mi je pri tome uradio ocajan setup, covek je odmah poceo pricu kako su sve to krsevi, a pri tome sam mu odneo Fender (MIM) i kako njegov drugar ima Fender Custom shop jedan od 5.500e, a drugi od 7.000e i to su gitare... to je... malogradjanstina

, ne njegov drugar, njega ne znam, nego ovaj lik, sve je krs ako je ispod 5000e... kako da ne... Bitna je volja, a sa voljom se moze svirati i na tarabi, nije bas najbolje, nije bas preporucljivo, ali moze, a kada neko ko nije profi krene da juri neke marke, cene... pretpostavljam da su ti ljudi i sami svesni da ne mogu mnogo postici van toga ili su jednostavno lenji, pa misle da ce im gitara od 2000e+ prosvirati sama. Naravno da nece niko izaci na koncert sa Squier bulletom, ali klinci koji pocinju ili ljudi koji nisu pri lovi, naravno da ce moci da nauce da sviraju cak i na takvim gitarama.
Evo jednog naseg lika i ja ne vidim niti cujem da ovom Bulletu od 100e (novom) ista nedostaje za tu cenu, jer moramo uzeti i cenu u obzir svaki put, a oni koji kazu da je sve ispod 1500-2000e krs i da je ovo nemoguce odsvirati, sigurno su ubedjeni da je ovo neka montaza

. Od 2. minuta krece malo
https://www.youtube.com/watch?v=Gw-8v7lSi4Y
Izvinjavam se postavljacu teme na offtopicu...