Distorzija za metal

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Distorzija za metal

Post by MIKI-DJORDJE » 18 May 2017, 09:10

RadeRas wrote:
18 May 2017, 08:27
Moj Miki, kupi detetu Squier i sviruckaće on povremeno i u 90% slučaja zanemariće je, ali kupi mu Fender i za dve godine ima da veze. Vuče te kvalitet da napreduješ. Ako me razumeš. :ziveli:
razumem te odlično samo ako bi ga vukao taj tzv kvazi kvalitet imena ja onda tom detetu ne bih kupio ništa jer ne zaslužuje...Znam puno dece mojih prijatelja gde su prskali silne pare, pa ništa :D . Gde roditelji kupuju besne klasične , električne , pojačala + pucaju love na časove na opet ništa :D , čak i deca muzičara neka koja imaju na izvolte šta požele od opreme....nagledao sam se takvih što u svojoj generaciji što i u ostalim....Imam primere u svojoj neposrednoj blizini - komšiluk.
I taj Fender može da bude potpuno neupotrebljiv u smislu teška kanta viđao sam i takve i to nove kojima treba počev od podešavanja vrata do brušenja i nivelisanja pragova, skidanja oštrih ivica itd. Ne samo Fender nego i druge firme ...Bez obzira na cenu često su potrebna podešavanja

zato sam i podelio Nonu koji prži na Cortu od 149 e i jeftinim pedalama , a ima i drugih sličnih firmi. Ljudi to kupuju jer im treba a profesionalci su neki imaju albume iza sebe i pozamašan staž, i rade iz razloga da bi muzika i RnR živeli da deci ne prodaju fore o markama.. Ne bih detetu stvarno kupio jer bi to bilo što se mene tiče pogrešno vaspitanje....
:ziveli:

Lemmy

Post by Lemmy » 21 May 2017, 23:07

Hajde još jednom - jesam, probao sam Boss DS 2 ili Turbo Distortion i to je baš ono što mi treba. Ne znam kakva je na nekoj drugoj opremi, ali na SX imitaciji Les Paula i Marshallu MG10 nekako se sparilo i uklopilo, pa prži ko luda. Za Sabbathe i Metallicu perfektno. Usput, u prodavnici sam je probao na Lane pojačalu, zvuk je bio prilično sterilan, prosto sam poslušao intuiciju, kladio se i dobio. Na Marshallu dobijam baš šta treba.

Ne znam o kom detetu vas dvojica pričate, ali "dete" koje je pokrenulo temu ima 46 godina (skoro) i rešilo je da počne da svira gitaru pre šest meseci. Glupo, kasno, klimakterično, ne znam, ali neću imati drugi život da počnem da sviram gitaru.

bancika

Post by bancika » 21 May 2017, 23:27

Njihova rasprava nema veze sa tobom, tjeraju se oko kineza gde god stignu :)

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 22 May 2017, 00:05

Ne znam o kom detetu vas dvojica pričate, ali "dete" koje je pokrenulo temu ima 46 godina (skoro) i rešilo je da počne da svira gitaru pre šest meseci. Glupo, kasno, klimakterično, ne znam, ali neću imati drugi život da počnem da sviram gitaru.
Dete je onako Rade spomenuo a ja nastavio , nešto smo naglabali o opremi....nije imalo veze sa tobom...Kao što reče Bancika, malo bistrimo o Kini VS Zapad ..u glavnom ništa loše...

nakucaću jednu priču iz mog života a tiče se godina i gitare....

LM 2010 sam išao posle operacije na fizikalnu terapiju - u Švajcarskoj se dešava ...Lik koji je bio fiziteraput od svojih 60 i kusur je upravo krenuo da uči i klasičnu i rok gitaru :)

prvo sam mislio kako mu je učiteljica neka super ženska pa da je to razlog, ali ne ....čovek je ozbiljan, realan..naravno ja sam morao da pitam čemu sve to ? kaže lik '' Ja hoću da nakon 4 godine učenja mogu da sviram sa prijateljima u baru, i onako za svoju dušu'', tada sam skapirao da je potpuno u pravu, tako da ona fraza ''nikad nije kasno'' u opšte nije uzaludna...
Naravno svaki put bi mu ja ispisao hrpu papira sa nekim mojim časovima - otprilike šta bi mu pomoglo te da ima materijala za duže vreme, ipak mi je spasio ruku , bio je presrećan, čovek je hteo da mi plati što naravno nije dolazilo u obzir...prosto bio bi greh da nekome naplatiš časove ko želi da uči i brzo kapira,a kao što rekoh već me je zadužio...

Tako da nije glupo u opšte a ni klimakterično, za mene je to sasvim normalno...nadam se da imaš odakle da učiš ?

što se distorzije tiče važno je da ti odgovara ...za SX gitare u glavnom imam samo reči hvale pogotovu one prve serije su jako dobre, znam iz iskustva da su u Americi hit a oni barem znaju šta je gitara....

sve najbolje u daljem učenju :ziveli:

board index

Post by board index » 23 May 2017, 15:48

RadeRas wrote:
Moj Miki, kupi detetu Squier i sviruckaće on povremeno i u 90% slučaja zanemariće je, ali kupi mu Fender i za dve godine ima da veze. Vuče te kvalitet da napreduješ. Ako me razumeš. :ziveli:
One koje samo to vuce u 90% slucajeva nece daleko dogurati ;)

RadeRas

Post by RadeRas » 23 May 2017, 15:55

board index wrote:
23 May 2017, 15:48
RadeRas wrote:
One koje samo to vuce u 90% slucajeva nece daleko dogurati ;)
Aha, a one koje vuče Squier će daleko dogurati?

board index

Post by board index » 23 May 2017, 17:03

Konkretno mislim na opremu uopste, na to da li gore pise Fender ili Squier, Gibson ili Epihone i slicno. A tvoj stav mi je dobro poznat od proslog puta i kao sto si pretio da ces napustiti forum :D

Evo, recimo za ovog sam ubedjen da je bolji od polovine nas ovde, i ako je slep i svira na kantama... mada ustvari dobro... nije Squier... :D

https://www.youtube.com/watch?v=gmP--FfLlb4

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 23 May 2017, 17:57

lik je opsano dobar a pravo da ti kažem mnoge svetske face bi se ufonjale od njegovog sluha i moći improvizovanja....

znači lik mu daje raštimanu gitaru u smislu i da je bila naštimana po putu i vrućini to je garant izletelo iz štima, on je okreće na glavčke i trsi neke svoje akordiće pa to može samo totalni muzički genije
https://www.youtube.com/watch?v=QY5T8Xo6Mpg

ime danas barem meni ama baš ništa ne znači, prosto ili je ok ili ne, boli me uvo ko je pravi

RadeRas

Post by RadeRas » 23 May 2017, 18:25

board index wrote:
23 May 2017, 17:03
Konkretno mislim na opremu uopste, na to da li gore pise Fender ili Squier, Gibson ili Epihone i slicno
Nije baš sve tako crno na belo. Da li ti je poznata fraza: "ALAT je pola zanata"?!? Ako jeste onda vidiš i sam da nije svejedno da li koristiš Unior, Facom ili Jocomping gedoru sa nekog kineskog buvljaka. Isto je to sa instrumentima i još izraženije. Nije svejedno da li se svira i uči na tarabi ili na muzičkom instrumentu. I te kako je važno šta piše na glavi jer je to znak i garant postojanosti i kvaliteta. Ne mora da piše Fender i Gibson ali mora da je kvalitetan muzički instrument.
Možemo mi da se prepiremo i teramo, ali to je već inat a ne neka korisna informacija.
Kada ti čuješ zvuk sa dobre akustične tera te da je sviraš, a ako ti izadje neki zveket žica sa neke tarabe mislim da nećeš ni da razmišljaš o sviranju. I čudi me da to ne prihvatate?

Jeste Miki, u pravu si, daj geniju i metlu, staviće žice na njoj i izvući neki ton, ali to su extremi. A ovo oko YouTube, i onaj iz preživljavanja jede skakavce i srče sokić iz slonovog govna da bi preživeo u emisiji, ali je baš pitanje da li privatno jede skakavce i pije mokraću. Ajd i mi da jedemo skakavce i srćemo mokraću jer nije bitno da bude šnicla i koka kola (banalan primer) tako? E tako je i sa gitarama i garderobom i kolima i kućom pa i krevetom.
Spavaju ljudi na slami, ali udobnije i kulturnije je na Dormeo dušeku, 21 vek je pobogu, dokle taj strah i to škrtičarenje, život je kratak da bi toliko patili. Nisu te marke nedostižne za budžet prosečnog radnika, samo mi ovde u Srbiji lespol ili strat doživljavamo kao neki tamo negde Ferari. Baš smo jadni u ***** :(

board index

Post by board index » 23 May 2017, 19:05

Slazem se ja sa tobom da je bolje imati gitaru (ili koji god alat) kako treba, naravno. Ali je cinjenica da mnogi cim vide (uzecu za primer) Squier, automatski kazu da je to sranje... zasto? Sledeca faza je Fender, da li je MIM ili MIA, ako je MIM, odmah je - sranje, e pa onda da li je standard MIA ili Custom Shop MIA... Po meni je to u najmanju ruku plitko, da ne kazem glupo i tupo. Licno sam naucio da sviram upravo na Squier Bullet jer nisam (tacnije moji) imao para za nesto vise tada, moram priznati da sam ubedjen da je taj SB bio mnogo kvalitetniji nego ovi danas, ali opet, nije bila gitara od 2000e. Na svu srecu tada nije bilo internet strucnjaka, inace mozda nikada ne bih ni svirao.

Kada sam ovde otisao kod jednog majstora, navodno poznatog, koji mi je pri tome uradio ocajan setup, covek je odmah poceo pricu kako su sve to krsevi, a pri tome sam mu odneo Fender (MIM) i kako njegov drugar ima Fender Custom shop jedan od 5.500e, a drugi od 7.000e i to su gitare... to je... malogradjanstina :), ne njegov drugar, njega ne znam, nego ovaj lik, sve je krs ako je ispod 5000e... kako da ne... Bitna je volja, a sa voljom se moze svirati i na tarabi, nije bas najbolje, nije bas preporucljivo, ali moze, a kada neko ko nije profi krene da juri neke marke, cene... pretpostavljam da su ti ljudi i sami svesni da ne mogu mnogo postici van toga ili su jednostavno lenji, pa misle da ce im gitara od 2000e+ prosvirati sama. Naravno da nece niko izaci na koncert sa Squier bulletom, ali klinci koji pocinju ili ljudi koji nisu pri lovi, naravno da ce moci da nauce da sviraju cak i na takvim gitarama.

Evo jednog naseg lika i ja ne vidim niti cujem da ovom Bulletu od 100e (novom) ista nedostaje za tu cenu, jer moramo uzeti i cenu u obzir svaki put, a oni koji kazu da je sve ispod 1500-2000e krs i da je ovo nemoguce odsvirati, sigurno su ubedjeni da je ovo neka montaza :). Od 2. minuta krece malo
https://www.youtube.com/watch?v=Gw-8v7lSi4Y

Izvinjavam se postavljacu teme na offtopicu...

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 23 May 2017, 20:02

mislim daj :D ..Bolji ti je ovaj crnac za 10000000 klasa, mali se kanda loži na Malsmtena ali đaba ton mu je daleko od dobrog...nema veze sa gitarom već sa trčanjem

ne zezam se nije to baš neki uzor.... vidiš da je odšrafio dilej do daske i trči a greši...mislim na YJM za kolca nisam kompetentan da me ubiješ https://www.youtube.com/watch?v=CeobP4iNHBE

jel se zezaš ili si ono ozbiljan?

ebiga slab sam na narodnjake ja to ne podnosim, makar jeo pesak i živeo pod mostom nema šanse...kada mi je gorelo pod nogama da sam crkavao od gladi nisam to hteo...
ne nikako ne :bambi:

ko uči rock gitaru to ne može, neće drugačiji je žanr ne ide radio Teheran sa blues korenima i obrnuto, ja ne sviram narikače pa i u opšte im se ne mešam u to...

Ne zameri , ali imaš puno primera jeftnih gitara počev od EVH pa preko Gorge Lynch-a oboje su svirali na otpacima iz charvela i Mighty mighta a i danas su im to ljubimice....

evo namužio sam se da preslušam tačno je mali narodnjak ušlo mu je to u krv, sevaju trileri ....da li se on zeza ili ne to late..ne može se robovati različtim Bogovima...
https://www.youtube.com/watch?v=xPeq-QY4RlQ

otišao sam i ja off topis totalno za ostalo oko majstora se slažem, ali nemoj brate molim te pa zbog ovoga ovako loše živimo nije ovo ''Zerbišen'' muzika...
jao :off-topic: :off-topic: jao odoh napolje :bambi: Staniša Hendrix zemljo otvori se :twisted: :roll: :bambi: :hide:
skidam ti kapu gde si iskopao, svaka čast za to :ziveli:
Last edited by MIKI-DJORDJE on 23 May 2017, 20:22, edited 1 time in total.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 23 May 2017, 20:19

:rlol: :rlol: :rlol: https://www.youtube.com/watch?v=UlmPgkZgtI8

mislim ako Malsmteen trsi Harmonijski mol, pa i tzv Ciganski mol ne znači da ga narodnjaci mogu i trebaju svirati, da Schenker ili Uli Jon Roth znaju za ovo oni bi , oni bi, oni bi mu kupili Fendera 8)

lepo sam ja reko pre 15 godina da je pravo vreme za Heavy Metal Folk, evo kolce od Ulita armonikaša za izmirenje https://www.youtube.com/watch?v=Ui34XwanYT8

kada može Hendža armoniku onda što da ne https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/56 ... e39254.jpg

http://worth1000.s3.amazonaws.com/submi ... 4x2000.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/73 ... 9f016f.jpg :ziveli:

board index

Post by board index » 23 May 2017, 20:22

Covek se zajebava, inace odlicno svira. Sada sto YJM vise nije popularan to je druga prica :), ali je cinjenica da i na obicnom squieru se moze trcati i danas pored kompova se zvuk moze bojiti dosta.

Da ne idemo dalje u offtopic :ziveli:
Last edited by board index on 23 May 2017, 20:41, edited 1 time in total.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 23 May 2017, 20:40

sve je ok , naravno da može... :bambi: :ziveli:

zwelj

Post by zwelj » 23 May 2017, 23:05

board index wrote:
23 May 2017, 20:22
Sada sto YJM vise nije popularan to je druga prica :)
He, he... kad ga je momak ispalacao (Prim. aut. odsvirao palcem :bambi: )

Post Reply