a baš za Schecter sam probao Diamond FR ( vavljda to beše oznaka, kažem probao jer sam posedovao samo par dana

nego ove 2 gitare koje da uzmeš da ti ne sugerišem ajd ono šta su bolje strane 1 a šta 2ge po meni a odluka je tvoja naravno
Schecter ima G and B magnete tj oni motaju za njih kvalitet je dobar e sada zvuk pitanje da li bi te se dopao onako baš ''režu'' znači za metal ok pa i rock, mada to sutra možeš da zameniš ako želiš znaš i sam....prednost je neka što su žice pravolinijski u odnosu na vrat - zbog štima, ali ako Džeki ima tusq ili grafitni onda ni njemu trenje nije šrka (nut, štim), pragovi su veći i širi malčice na Šek. 3,0 je beše klasika na njima a visina 1,4 min, tj extra jumbo, ono što mi je minus taj bridž pitanje čiji je i to što je sva izlepljena ne znaš šta je ispod a i videla je bolje dane možda zatreba malo brušenje pragova ali pitaj za slike. Vizuelno mi se vrat više sviđa ali je buckastiji.
Dđeki ima 1 liga magnete za šta je i namenjena- hevy, super kvalitet i a ajd imaš brend ☺ sviđa mi što je bridž dobar isto hajd brend, vrat je compond za shred, rifove i bending dušuo dao - naravno ko voli, vizuelno nisam fan ajkulinih zuba ali to je najmanje važno u celoj priči. Ako je kojim slučajem MIJ to je isto plus one drže cenu ali treba proveriti,
ako ne možeš da probaš potraži još slika pa odluči. Znam da su mnogi isticali kvalitet izrade Schektera ali to je bilo pre nekih 5 godina, Jackson se jedno vreme baš popravio .O MIJ sve najbolje. U svakom slučaju bio džeki ili Šeki srećno ma koju god da uzmeš.
to nemoj da te brine čovek se na svaku gitaru navikne nekad za par minuta a nekad za par dana. U odnosu na Squier obe su drastičan skok u kvalitetu imho. PS kako ne možeš da probaš ti potraži iste ili slične modele tu gde živiš da čisto ima predstavu kakve su otprilike.pa ne znam kako cu se navici na TOM bridge prilikom mutiranja zica