Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 01 Jun 2017, 14:21

Nemoj da se opterećuješ drvetom, recimo zadnji Epiphoni koji su za mene pero laka kategorija daleko su lakši nego moj Koreanac iz 90ih a mahagoni je jel.

a baš za Schecter sam probao Diamond FR ( vavljda to beše oznaka, kažem probao jer sam posedovao samo par dana :) ) crna telo baš od baswooda bila je ultra teška. Jedino istraživanje za koje znam onako potkrepljeno laboratorijama je od Gary L - Blade gitare pa imaš kod njega na strani o zvuku i drvetu , basswood ispade super

nego ove 2 gitare koje da uzmeš da ti ne sugerišem ajd ono šta su bolje strane 1 a šta 2ge po meni a odluka je tvoja naravno

Schecter ima G and B magnete tj oni motaju za njih kvalitet je dobar e sada zvuk pitanje da li bi te se dopao onako baš ''režu'' znači za metal ok pa i rock, mada to sutra možeš da zameniš ako želiš znaš i sam....prednost je neka što su žice pravolinijski u odnosu na vrat - zbog štima, ali ako Džeki ima tusq ili grafitni onda ni njemu trenje nije šrka (nut, štim), pragovi su veći i širi malčice na Šek. 3,0 je beše klasika na njima a visina 1,4 min, tj extra jumbo, ono što mi je minus taj bridž pitanje čiji je i to što je sva izlepljena ne znaš šta je ispod a i videla je bolje dane možda zatreba malo brušenje pragova ali pitaj za slike. Vizuelno mi se vrat više sviđa ali je buckastiji.

Dđeki ima 1 liga magnete za šta je i namenjena- hevy, super kvalitet i a ajd imaš brend ☺ sviđa mi što je bridž dobar isto hajd brend, vrat je compond za shred, rifove i bending dušuo dao - naravno ko voli, vizuelno nisam fan ajkulinih zuba ali to je najmanje važno u celoj priči. Ako je kojim slučajem MIJ to je isto plus one drže cenu ali treba proveriti,

ako ne možeš da probaš potraži još slika pa odluči. Znam da su mnogi isticali kvalitet izrade Schektera ali to je bilo pre nekih 5 godina, Jackson se jedno vreme baš popravio .O MIJ sve najbolje. U svakom slučaju bio džeki ili Šeki srećno ma koju god da uzmeš.
pa ne znam kako cu se navici na TOM bridge prilikom mutiranja zica
to nemoj da te brine čovek se na svaku gitaru navikne nekad za par minuta a nekad za par dana. U odnosu na Squier obe su drastičan skok u kvalitetu imho. PS kako ne možeš da probaš ti potraži iste ili slične modele tu gde živiš da čisto ima predstavu kakve su otprilike.

RadeRas

Post by RadeRas » 01 Jun 2017, 14:43

MIKI-DJORDJE wrote:
01 Jun 2017, 14:21
Nemoj da se opterećuješ drvetom,
A čime da se opterećuje kod muzičkog instrumenta od DRVETA? Možda limom od mesinga? Pa nije to TRUBA u pičku lepu materinu. Sad ga stvarno ujebe do daske.

Drvo kod gitare je sve i svJA. Nema veze da li je lipa ili mahagoni, ima veze kakva je lipa i kakav mahagoni. I kinezi prave lespole od mahagonija ali ne onog koji ima zvučne karakteristike za muzičke instrumente, nego od onog koji ima karakteristike da postane šifonjer. Isto je i sa lipom. Ima termin: "BIRANO DRVO" za muzičke instrumente i drvo za ogrev.
Veeeelika je razlika. Čudi me da to potcenjuješ Miki? Magneti su tu sporedna stvar koji samo prenose ono što drvo daje.

Ehhh da je kao iz bajke koju nam ti pripovedaš, ja bih stavio neke jebenica Dankane na moju skvadžu i pretvorio ga u Fender 1963, godište. Aaa jel može ako drvo nije bitno?

RadeRas

Post by RadeRas » 01 Jun 2017, 15:25

RadeRas wrote:
01 Jun 2017, 14:43
MIKI-DJORDJE wrote:
01 Jun 2017, 14:21
Nemoj da se opterećuješ drvetom,
A čime da se opterećuje kod muzičkog instrumenta od DRVETA? Možda limom od mesinga? Pa nije to TRUBA u pičku lepu materinu. Sad ga stvarno ujebe do daske.

Drvo kod gitare je sve i svJA. Nema veze da li je lipa ili mahagoni, ima veze kakva je lipa i kakav mahagoni. I kinezi prave lespole od mahagonija ali ne onog koji ima zvučne karakteristike za muzičke instrumente, nego od onog koji ima karakteristike da postane šifonjer. Isto je i sa lipom. Ima termin: "BIRANO DRVO" za muzičke instrumente i drvo za ogrev.
Veeeelika je razlika. Čudi me da to potcenjuješ Miki? Magneti su tu sporedna stvar koji samo prenose ono što drvo daje.

Ehhh da je kao iz bajke koju nam ti pripovedaš, ja bih stavio neke jebenica Dankane na moju skvadžu i pretvorio ga u Fender 1963, godište. Aaa jel može ako drvo nije bitno?
Ma koje Dankane, kupio bih one kineze od 35 dolara i eto meni vintage strata iz 1963, haha...

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 01 Jun 2017, 17:43

:kokice: :kokice: :kokice:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 01 Jun 2017, 19:05

:kokice: pa jeste tako , kontao sam da odgovorim ili ne...

ti baš zezaš, jesi tako pričao i za Daphon pedalu i šta na kraju bi, može bez osciloskoma i stvarno se može tako modovati, ili za neke druge stvari.
Na stranu slovne greške ili dužina posta ali sve što napišem sam proverio X puta kako u praksi tako uzmem u obzir šta ljudi koje poštujem misle.
Meni nije zajebancija ako neko pita za pomoć ili savet pogotovo neko ko pri ''počinje'' tj bira jo jednu gitaru, ko zna kada će moći da kupi narednu, daj Bože da ih ima što više ne on nego svi, tako da je za mene to ozbiljana stvari želim da prođe najbolje moguće. Ako je za tebe ili nekog drugog bajka pa onda nije pisano za vas. Preporučujem onda sabrana dela i jevanđelja po Gibsonu i svetom Fenderu.
Naravno da netreba da se opterećuje i napisao sam zašto, iz toga se vidi da nije svako deblo isto i ako su ista vrsta, može biti od istog debla pa se razlikuje telo. Baš zato što nije isto ljudi biraju gitare, da se to može tako standardizovati onda ne bi neko seo probao 10 Stratova od kojih svaki ima iste specifinacije i odabrao najbolju od svih, već bi prosto dograbio prvu i gotovo.
Spominjanje biranog drveta a vamo se reklamiraju graditelji i dižu se u nebesa koji korsite drvo sa stovarišta, na silu osušeno ili iz štale sazrelo uz riku krava ili kokoške kenjaju po njemu u dvorištu - to je sigurno neki tajni sastojak za bolji ton. :) Naravno da ima i ok graditelja i drveta.
Neće sigruno da bi odabrao da li tog Jackson ili Schektera da ponese čekić i da kucka o telo i osluškuje.

Da se ne ponavljam ja ovde nikome nisam odgovarao ko ima pare ili istrčava sa kupio sam gitaru za XYZ soma i to je IME :bambi: , znaju za sebe neka kupe briga me. Ali kao ovom momku uvek ću pomoći i to nije za mene zajebavanje ni ''materine'.
Što se baswooda tiče to je provereno kao što rekoh ima ovde, ali ne treba da se muči sa tim. To je informacija, da ga ne lažu kako mora ''javor iznad 1000m nadmorske visine'' džaba i najbolje drvo ako je gitara loše urađena. Pa nije ibanez blesav, evo koiko je basswood shit kako kažu naši istaknuti majstori koji snabdevaju zvezde turbo folka http://www.bladeguitars.com/garys-page/tech-talk/

Ako treba da se objasni cena, ili što neko nešto gradi pusti Kinu ili potcenjivanja. Meni je muzika život malo i škola, inženjer po obrazovanju tako da to shvatam veoma ozbiljno i neću sigurno odmoći nekom mlađem kolegi ako već ne mogu pomoći.
Meni to sve više liči na ovakve likove ( ne mislim na tebe lično ) koji je tek zagrebao površinu, ali on kopa, ima on line shop, hej bre sklopio čitavih 15 pedala od DIY kitova i sada je on Guru, mlati pare, mesija elektronike, dobrog zvuka i glavni krstaš u pohodu na Kineze nevernike a ne zna gde je šupalj, ali je izgleda pametniji od mene i meni sličnih jer je u ovom svetu mlati pare - danas je samo reklama, gaženje po drugima hit i recept za uspeh. Ja nisam iz tog sveta.
https://www.youtube.com/watch?v=-VM1USsXNBI

znači namenjeno je nekome ko se dvomi da bi mu pomogao jer sam i ja bio u takvoj situaciji i razumem i muku i brigu da li ću uzeti pravu, a ne da se prepucavam tako da mani ne toga. ok razgovot može uvek. Odoh i ja nešto korisno da radim danas i potražim neki gitaricu preko možda baš Jacksona.
PS samo pomisli da moguće da će sutra i za tvoje pedale neko reći''hahaha srbija, ha haha drvo, ma otkud oni znaju'' predrasude su shit.

RadeRas

Post by RadeRas » 01 Jun 2017, 22:54

MIKI-DJORDJE wrote:
01 Jun 2017, 19:05
ti baš zezaš, jesi tako pričao i za Daphon pedalu i šta na kraju bi, može bez osciloskoma i stvarno se može tako modovati, ili za neke druge stvari.
Jesam brate i stojim iza toga. Treba ti da naručiš delove preko i da platiš poštarinu i možda i carinu da bi se jebavao sa nekom pedalom koju opet treba da juriš u oglasima.
MIKI-DJORDJE wrote:
Spominjanje biranog drveta a vamo se reklamiraju graditelji i dižu se u nebesa koji korsite drvo sa stovarišta, na silu osušeno ili iz štale sazrelo uz riku krava ili kokoške kenjaju po njemu u dvorištu - to je sigurno neki tajni sastojak za bolji ton. :)
Ko je spominjao takve graditelje? Ja ti govorim o Gibson, Fender i takvim graditeljima. Oni ne ugradjuju fosne u skupe instrumente kakve ugradjuju u jeftine. Imaju tačan standard šta gde ide.
Ovi naši graditelji neka oni grade ko ih brani. Vidim da im kupci ne manjkaju. A dok ima ovaca...
MIKI-DJORDJE wrote:
Meni to sve više liči na ovakve likove ( ne mislim na tebe lično ) koji je tek zagrebao površinu, ali on kopa, ima on line shop, hej bre sklopio čitavih 15 pedala od DIY kitova i sada je on Guru, mlati pare, mesija elektronike, dobrog zvuka i glavni krstaš u pohodu na Kineze nevernike a ne zna gde je šupalj, ali je izgleda pametniji od mene i meni sličnih jer je u ovom svetu mlati pare - danas je samo reklama, gaženje po drugima hit i recept za uspeh. Ja nisam iz tog sveta.
https://www.youtube.com/watch?v=-VM1USsXNBI
I da misliš na mene ja se ne ljutim jer nisam guru i ne tvrdim da znam, samo kopiram sa gotovog.
Primarno ja se zezam baš u ime tih za koje ti misliš da mlate pare. Veruj da su mi oni inspiracija. Kada su stavili 80 evra za neki klon, e ja ću 100 da moja kuća bude veća od komšijine. :lol: Zbog njih sam ovo i postavio u oglase a počeo sam tako što sam hteo da sebi uradim najpoznatije butik pedale za koje nisam imao para da ih kupim. Sada se zezam jer mi je bilo smešno kako se reklamiraju, a prave isto kao i ja AMATERSKI u kućnim uslovima pa valjaju za 70 evra minimum kao da su im štampane ploče i kutije fabrički radjene. A tek onaj što pravi najbolje na svetu a ugradjuje kineske čipove sa aliexpres i delove pa se poziva na neke YT promotere. Ja bar mogu da se pohvalim da stvarno i imam neki "ručni rad" za razliku od njihovih alu kutija jbg. Bar pakovanje radim unikatno.
Drugo je Goran on je stekao ime, pedala mu je recenzirana i u nekom časopisu, pa može da se kaže da čovek radi profi.

metalstringer

Post by metalstringer » 02 Jun 2017, 00:19

RadeRas wrote:
01 Jun 2017, 22:54
Bar pakovanje radim unikatno.
Drugo je Goran on je stekao ime, pedala mu je recenzirana i u nekom časopisu, pa može da se kaže da čovek radi profi.
:1:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 02 Jun 2017, 06:06

Ovo postaje sve interesantnije :kokice: :kokice: :kokice:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Jun 2017, 09:54

Ако се занемаре ствари које се тичу специфичности самог гитаристе по мом досадашњем искуству овако стоје ствари што се тиче тога шта највише утиче на тон електричне гитаре, с тим да је оно што је прво на листи најзначајније, а оно што је последње на листи је најмање значајно:

1. магнети
2. чиме се окида жица
3. дебљина и врста жица
4. материјал од ког је направљено седло
5. материјал од ког је направљен коњић
6. прагови
7. кобилица
8. грифплатна
9. дрво од ког је направљен врат
10. дрво од ког је направљен труп

Даска дебела 4-5 сантима није исто што и резонатор акустичног инструмента састављен од плоча дебелих 2 милиметра. То је чињеница која се пречесто заборавља.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 02 Jun 2017, 11:56

Ja bih samo na prvo mesto stavio dužinu skale, zatim da li su magneti hambaker ili singl, pa tek onda kvalitet / način motanja istih, dalje ide tvojim redosledom. Ali ako se porede dve iste gitare, onda stoji onako kako si napisao.

kwiss

Post by kwiss » 02 Jun 2017, 12:19

Ja bih sve obrnuto, stim što bi magnete stavio na treće mesto :D

kwiss

Post by kwiss » 02 Jun 2017, 12:41

kwiss wrote:
02 Jun 2017, 12:19
[/quote
Da,radijus posle drveta :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Jun 2017, 13:08

tommytigh77 wrote:
02 Jun 2017, 11:56
Ja bih samo na prvo mesto stavio dužinu skale, zatim da li su magneti hambaker ili singl, pa tek onda kvalitet / način motanja istih, dalje ide tvojim redosledom. Ali ako se porede dve iste gitare, onda stoji onako kako si napisao.
Истина, требало је да уврстим дужину скале на листу. Код магнета сам мислио на све могуће варијације, и тип магнета и излазни сигнал...
kwiss wrote:
02 Jun 2017, 12:19
Да ти право кажем, тај обрнути редослед су и мени нудили као формулу и некад сам и ја то понављао без критичког осврта, по цени по којој су ми увалили ту причу сам и ја даље вршио препродају, али како су почеле свакојаке гитаре да ми пролазе кроз руке и како сам имао прилике да свирам на истом инструменту пре и после одређених интервенција ја сам дошао до закључка да ствари ипак не стоје баш тако како су ме упућивали.

kwiss

Post by kwiss » 02 Jun 2017, 13:19

Uvek imam četiri,pet gitara pa mogu da isprobavam i sve su sa humbackerima.Kad sam stavljao na squiera,fat strat ,magnete od epija lp standarda,nije to to,a sa squiera na epija ,mala razlika :?:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Jun 2017, 13:45

Нагласио сам да причам о мом искуству. Нисам тврдио да је то тачно тако нити сам икога прозивао како није у праву. Ова тема је нешто што људи на крају доживљавају крајње лично и знајући како стоје ствари ја сам одмах себи обећао да нећу да се расправљам по том питању него да ћу просто да изнесем свој став. Разумем да ти имаш твоје искуство и да на основу истог доносиш сопствене закључке, али то за мене мало значи односно овако на невиђено ме наводи на неке друге закључке. Зато не замери што нећу да улазим у даљу полемику.

Post Reply