Distorzija za metal

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
RadeRas

Re: Distorzija za metal

Post by RadeRas » 07 Jun 2017, 17:18

Ja ne bih slušao ni onog Landau koga toliko voli Tommmy jer ne volim te džezere u pokušaju koji su shvatili da ne znaju vrhunski džez pa kao stvrorili neki njihov "fjužn" koji je za mene bljutavilo i mulj od džeza i bluza i nekog usa folka. To kao pankeri koji ne znaju metal a drkaju neku distorziju i hvale se time da i oni imaju nešto da kažu. Ali tek ove pop fjužn tralalajke od ovih sa pravom zapostavljenih Steely Dan, su nikakvi. Ova gore istočni st. luis kao da je gej himna za paradu ponosa u pm. :povrac:
Ništa lično ali eto koliko su ukusi različiti.

tocilj

Post by tocilj » 07 Jun 2017, 22:08

RadeRas wrote:
07 Jun 2017, 17:18
Ja ne bih slušao ni onog Landau koga toliko voli Tommmy jer ne volim te džezere u pokušaju koji su shvatili da ne znaju vrhunski džez pa kao stvrorili neki njihov "fjužn" koji je za mene bljutavilo i mulj od džeza i bluza i nekog usa folka. To kao pankeri koji ne znaju metal a drkaju neku distorziju i hvale se time da i oni imaju nešto da kažu. Ali tek ove pop fjužn tralalajke od ovih sa pravom zapostavljenih Steely Dan, su nikakvi. Ova gore istočni st. luis kao da je gej himna za paradu ponosa u pm. :povrac:
Ništa lično ali eto koliko su ukusi različiti.
Pa otprilike su zato kod nas i zapostavljeni.....u Americi su ogromni, u smislu popuarnosti i autoriteta.

Rade, ne treba pljuvati sve što ne razumiješ...nije sranje ono što ga ne možeš svrstati u koš, nego jedina originalna muzika. Po najvećim bendovima su smišljali imena pravca a ne obrnuto.
Može nešto da ti se sviđa ili ne, ali ne znači da je sranje. Prosto ne mogu da vjerujem da ti rečenice zvuče kao neke koje sam slušao od propalih AC/DC rokera, koji već 20 godina sviraju svadbe pod šatorom..... Ništa lično, ali ne volim ljude koji na osnovu svog ukusa određuju kvalitet nečega. Ni jedan ozbiljan muzičar ne teži unaprijed da svira pravac, nego muziku.....a pravac je smišljen za novinare i konzumente, da se lakše komformišu.

RadeRas

Post by RadeRas » 07 Jun 2017, 23:00

tocilj wrote:
07 Jun 2017, 22:08
... Ništa lično, ali ne volim ljude koji na osnovu svog ukusa određuju kvalitet nečega.
:O.o:
Pa zar se ovde ne radi baš o tome? Neko na osnovu svog ukusa tvrdi da je ovaj bend super i napuni forum tekstovima i spotovima o njemu predstavljajući ga kao sveti gral rokenrola? Ja poslušah par pesama, i na osnovu onog što sam čuo reših da odreagujem i napišem svoj sud koji glasi da ovaj bend nije ništa spec.

Ko je u pravu?

Ako namećete svoj ukus, očekujte da i neko drugi nametne svoj, ukusi su različiti i niko nije pametniji zato što "razume" Steely Dan, jer možda onaj ko sluša AC/DC takodje misli da je pametan jer "razume" nešto što ovaj koji sluša Steely Dan ne čuje i ne shvata. ;)

zwelj

Post by zwelj » 07 Jun 2017, 23:06

tocilj

Post by tocilj » 07 Jun 2017, 23:48

RadeRas wrote:
07 Jun 2017, 23:00
tocilj wrote:
07 Jun 2017, 22:08
... Ništa lično, ali ne volim ljude koji na osnovu svog ukusa određuju kvalitet nečega.
:O.o:
Pa zar se ovde ne radi baš o tome? Neko na osnovu svog ukusa tvrdi da je ovaj bend super i napuni forum tekstovima i spotovima o njemu predstavljajući ga kao sveti gral rokenrola? Ja poslušah par pesama, i na osnovu onog što sam čuo reših da odreagujem i napišem svoj sud koji glasi da ovaj bend nije ništa spec.

Ko je u pravu?

Ako namećete svoj ukus, očekujte da i neko drugi nametne svoj, ukusi su različiti i niko nije pametniji zato što "razume" Steely Dan, jer možda onaj ko sluša AC/DC takodje misli da je pametan jer "razume" nešto što ovaj koji sluša Steely Dan ne čuje i ne shvata. ;)
Kako misliš namećem? Kome? Sa čovjekom sam razmijenio 2 posta, jer sam mislio da malo ljudi voli Steely Dan, ali eto, potrefilo se i on voli. Nikome nisam rekao da treba da sluša ovo ili ono...uopšte se ne radi o tome šta se meni sviđa ili ne, niti o tome šta se tebi sviđa ili. I da si rekao meni je Steely Dan ili koji god bend bez veze, i to bi bilo ok....ali izvlačiti zaključke zašto neko svira to što svira, na osnovu 2 pjesme, a pogotovu koliko zna da svira i šta bi volio je bez veze.
Steely Dan je bend od 2 čovjeka, sve što je odsvirano za njih dvojicu su svirali neki od najboljih jazz/rnb/blues muzičara koji su postojali u americi tih sedamdesetih....i ti dođeš i kažeš neko se folira da hoće da svira jazz, a u stvari to nešto polovično. Pa kako drugačije odreagovati? Uopšte nije bitno da li je to Steely Dan, da si odreagovao tako i na AC/DC isto bih odgovorio. Tvoja je logika kako pankeri hoće da budu metalci, ali ne znaju da sviraju :-D Pa pank je nastao prije metala.............. U stvari nebitno, piši šta hoćeš, ti se prosipaš, a ne ja. Ne želim raspravu,,,,

A znao sam da ćeš se uhvatiti za taj dio sa razumijevanjem, jer zvuči prepotentno....razumijevanje muzike i pamet nemaju veze jedno sa drugim. Ne tvrdim ja da sam pametniji od tebe, kako bih kada te ne poznajem? Tu riječ sam iskoristio aludirajući na post na koji sam ti odgovarao prije par stranica, kada si pisao o prog rock-u i izjednačavao ga sa šrederima. Ja nemam barijere u muzici, ne postoji pravac muzike koji ne slušam (ako mi se nešto svidi)...nemam predrasude i razumijem muziku, čiji je RNR samo jedan mali djelić.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 09 Jun 2017, 02:56

zwelj wrote:
07 Jun 2017, 23:06
baš sam se radovao toj najavnoj špici uvek, i muzika je u tim Diznijevim 1 liga ...dobra fora sačuvaću je negde ☺ :bambi:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 09 Jun 2017, 05:00

RadeRas wrote:
07 Jun 2017, 17:18
Ja ne bih slušao ni onog Landau koga toliko voli Tommmy jer ne volim te džezere u pokušaju koji su shvatili da ne znaju vrhunski džez pa kao stvrorili neki njihov "fjužn" koji je za mene bljutavilo i mulj od džeza i bluza i nekog usa folka.

Rade, brate, sve te kapiram, evo jedan skroman detalj iz moje radne sveske, ja se ne razumem u vrhunski džez pa skidam ovo bljutavilo, ali pošto se ti razumeš, proveri valjaju li akordi i ispravi neki ako ne valja, slobodno. Ja skidao na uvo pa nisam 100% siguran.
Image

Rockatansky

Post by Rockatansky » 09 Jun 2017, 08:30

Image

:mrgreen:

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Jun 2017, 12:33

Konačno kvalitetan off posle onih sportaša. Steely Dan apsolutni jebači :ziveli: Ova dvojica su carevi, muzika i tekstovi kidaju, ravnopravno.

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Jun 2017, 12:39

i još i još

tocilj

Post by tocilj » 09 Jun 2017, 13:01

Sto se mene tice albumi Aja, Royal scam i Two against....od pocetka do kraja, bez i jedne lose pjesme. A gitarski solo u pjesmi Aja, mislim da je Lari svirao, mi je jedan od najboljih u istoriji roka...

zwelj

Post by zwelj » 09 Jun 2017, 16:27

Rockatansky wrote:
09 Jun 2017, 08:30
Image

:mrgreen:
Naravno... Pojednostavljeno, uzrok je u prirodi percepcije muz. struktura. Ritam percipiraju prakticno svi, melodiju vecina, dok harmoniju tek poneki, posebice funkcionalnu, kao interplay voicinga, guide tonova... ne samo kao background embelishment... Takodje, pored individualnih, antroploloski gledano, i same kulture su sklonije nekim strukturama. Rezoluntnija harm. percepcija kolerila i sa kognitivnim, sklonost visedimenzionalnim strukturama, kompleksnim heuristikama, te ne cudi angloamericka sklonost analitickoj filozofiji, politickom inzinjeringu... No odoh predaleko, da se ipak drzim off-a ;) :bambi:

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 09 Jun 2017, 18:00

zwelj wrote:
09 Jun 2017, 16:27
...kompleksnim heuristikama...
To je doduse oksimoroncic al oprosteno ti je :bambi: .

zwelj

Post by zwelj » 09 Jun 2017, 18:13

ProfessorBaltazar wrote:
09 Jun 2017, 18:00
He, he... Dobro je dok je oksi :D :bambi:

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 09 Jun 2017, 18:36

zwelj wrote:
09 Jun 2017, 18:13
ProfessorBaltazar wrote:
09 Jun 2017, 18:00
He, he... Dobro je dok je oksi :D :bambi:
Dobro je dok nije oksi...kontin :mrgreen:

Post Reply