Ništa lično ali eto koliko su ukusi različiti.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pa otprilike su zato kod nas i zapostavljeni.....u Americi su ogromni, u smislu popuarnosti i autoriteta.RadeRas wrote: ↑07 Jun 2017, 17:18Ja ne bih slušao ni onog Landau koga toliko voli Tommmy jer ne volim te džezere u pokušaju koji su shvatili da ne znaju vrhunski džez pa kao stvrorili neki njihov "fjužn" koji je za mene bljutavilo i mulj od džeza i bluza i nekog usa folka. To kao pankeri koji ne znaju metal a drkaju neku distorziju i hvale se time da i oni imaju nešto da kažu. Ali tek ove pop fjužn tralalajke od ovih sa pravom zapostavljenih Steely Dan, su nikakvi. Ova gore istočni st. luis kao da je gej himna za paradu ponosa u pm.![]()
Ništa lično ali eto koliko su ukusi različiti.
Kako misliš namećem? Kome? Sa čovjekom sam razmijenio 2 posta, jer sam mislio da malo ljudi voli Steely Dan, ali eto, potrefilo se i on voli. Nikome nisam rekao da treba da sluša ovo ili ono...uopšte se ne radi o tome šta se meni sviđa ili ne, niti o tome šta se tebi sviđa ili. I da si rekao meni je Steely Dan ili koji god bend bez veze, i to bi bilo ok....ali izvlačiti zaključke zašto neko svira to što svira, na osnovu 2 pjesme, a pogotovu koliko zna da svira i šta bi volio je bez veze.RadeRas wrote: ↑07 Jun 2017, 23:00![]()
Pa zar se ovde ne radi baš o tome? Neko na osnovu svog ukusa tvrdi da je ovaj bend super i napuni forum tekstovima i spotovima o njemu predstavljajući ga kao sveti gral rokenrola? Ja poslušah par pesama, i na osnovu onog što sam čuo reših da odreagujem i napišem svoj sud koji glasi da ovaj bend nije ništa spec.
Ko je u pravu?
Ako namećete svoj ukus, očekujte da i neko drugi nametne svoj, ukusi su različiti i niko nije pametniji zato što "razume" Steely Dan, jer možda onaj ko sluša AC/DC takodje misli da je pametan jer "razume" nešto što ovaj koji sluša Steely Dan ne čuje i ne shvata.![]()
Naravno... Pojednostavljeno, uzrok je u prirodi percepcije muz. struktura. Ritam percipiraju prakticno svi, melodiju vecina, dok harmoniju tek poneki, posebice funkcionalnu, kao interplay voicinga, guide tonova... ne samo kao background embelishment... Takodje, pored individualnih, antroploloski gledano, i same kulture su sklonije nekim strukturama. Rezoluntnija harm. percepcija kolerila i sa kognitivnim, sklonost visedimenzionalnim strukturama, kompleksnim heuristikama, te ne cudi angloamericka sklonost analitickoj filozofiji, politickom inzinjeringu... No odoh predaleko, da se ipak drzim off-a
He, he... Dobro je dok je oksi
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest