Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 15 Jun 2017, 16:33

zašto ne realno ? ako si nešto platio 140 e a prodao za 100e pa to je super, svuda je normalno da se prodaje u pola cene jer želiš da prodaš...ja barem tako radim..Naravno ti ili svako drugi ima pravo da radi šta hoće, ali da kupim nešto npr gitaru koristim je služim se pa mene bi bilo sramota da tražim više od 2/3 cene....npr platio sam 300 koristio par meseci i da je prodam za 200 bio bih srećan, jer da sam je iznajmljivao potrošio bih više para. Mogu ja stavim i 280 i da kačim ''toliko je u mitrosu, ovoliko je na e-bay'' i obnavljam svako jutro i čekam godinama :bambi:
...na svakoj strani imaš gitare npr koje se vuku ne po par meseci neke viđam godinama :D moguće da je to ozbiljan prodavac...

pre je bilo boljih opcija da izbacim sa liste obnovljene oglase sada to nema pa mi treba više vremena i nekada ladno previdim dobar oglas....

Ja sam stvar plaćenu preko 120 evra sa dodacima od nekih 30ak evra prodao za 5000 dinara, i otišla je za 2 sata, a ''ne mi treba za d..'' ili išta slično već sam hteo da prodam ne da trošim svoje vreme i tuđe. Razmislio sad dobro i došao do te cene.
Većina nisu ni oglasi već je to ona fora daj da zakačim možda nekom treba pa će sunuti tu lovu...imaju pravo, takav je sajt :D

ne ulazim da li je cena OK niti imam šta protiv ljudi, besplatni su oglasi mogu da se oglašavaju naravno, da traže koliko žele...čisto komentarišemo ne držim ničiju stranu da se razumemo, već je i moj stav ako nešto prodaješ razmisli stavi cenu shodno tržištu i prodaćeš brzo.
hteo sam da zakačim tih par oglasa koji stoje neki duže od 3 godine a neki duže od 1, ali nije fer da odaberem samo par a neke druge izostavim jer nemam ništa lično protiv ikoga...takva su pravila sajta i mogu da rade...Ja u zadnje vreme gledam stvari preko ili na FB grupama a to i preporučujem i drugima, ako se plaše rizika moja su iskustva pozitivna više su me naši ljudi zavrtali nego ovo od preko. Opiše ti stavr kao sve super i kada dođe nema veze, ili odem na put kao kreten i onda ti tek prijavi mane kada vidi da zagledaš :D . Naravno imao sam i super iskustva i to se baš zalomilo od likova bez ocena u većini slučajeva...nije nikakvo pravilo daleko od toga...

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 15 Jun 2017, 17:10

Gosa wrote:
14 Jun 2017, 14:53
ivan242 wrote:
13 Jun 2017, 21:55
Gosa wrote:
11 Jun 2017, 20:48
Za 440e kupi pravog Kramera...
https://m.kupujemprodajem.com/-Kramer-s ... 7206796727
Pravi?
Vrat ima natpis kramer, za telo ne bih rekao.
Nema tu ni K od Kramera, može da piše šta bilo....Ko zna od čega je vrat mislio sam da je od XL onih naj jeftnijih što su kod nas bili početkom 90ih ali natpis je beše bio opadajući, a i to je baš početnička gitara dno dna što se tiče kvaliteta. Kako bilo ima pre par meseci sam ovde u ovoj temi pisao detaljno kako da prepoznaš Kramera mislim da stoji...ljudi greše jer piše pozadi NJ l bla to je pisalo na svima, treba da gledaš broj serijski 1 slovo i 4 broja to je pravi Kramer i to ne svako slovo ...ima kažen negde napisano...ima par izuzetaka, i uvozni su išli sa 2 slova i tu se tačno zna da li Japnski, ili Korenac oni su išli obično sa FR II ili onaj za brzo punjenje.. Kod nas su obično Češki pa vaćare sa onim kao piše Americen bla bla ili sa brojkama od 120 pa n dalje to je labudova pesma Kramerova...imaš na e-bay je neko napisao baš lep članak da ljudi kada kupuju znaju šta da traže...
ovaj lik i oaj njegov sradnik redovno prepravljaju i prčkaju, nekadvo je bio telac HB sa thomana kao pravi Amer, a beše i slika jedna a u pozadini tela i vratine blanko :D

kwiss

Post by kwiss » 15 Jun 2017, 17:18

MIKI-DJORDJE wrote:
15 Jun 2017, 16:33
zašto ne realno ? ako si nešto platio 140 e a prodao za 100e pa to je super, svuda je normalno da se prodaje u pola cene jer želiš da prodaš...ja barem tako radim..Naravno ti ili svako drugi ima pravo da radi šta hoće, ali da kupim nešto npr gitaru koristim je služim se pa mene bi bilo sramota da tražim više od 2/3 cene....npr platio sam 300 koristio par meseci i da je prodam za 200 bio bih srećan, jer da sam je iznajmljivao potrošio bih više para. Mogu ja stavim i 280 i da kačim ''toliko je u mitrosu, ovoliko je na e-bay'' i obnavljam svako jutro i čekam godinama :bambi:
...na svakoj strani imaš gitare npr koje se vuku ne po par meseci neke viđam godinama :D moguće da je to ozbiljan prodavac...

pre je bilo boljih opcija da izbacim sa liste obnovljene oglase sada to nema pa mi treba više vremena i nekada ladno previdim dobar oglas....

Ja sam stvar plaćenu preko 120 evra sa dodacima od nekih 30ak evra prodao za 5000 dinara, i otišla je za 2 sata, a ''ne mi treba za d..'' ili išta slično već sam hteo da prodam ne da trošim svoje vreme i tuđe. Razmislio sad dobro i došao do te cene.
Većina nisu ni oglasi već je to ona fora daj da zakačim možda nekom treba pa će sunuti tu lovu...imaju pravo, takav je sajt :D

ne ulazim da li je cena OK niti imam šta protiv ljudi, besplatni su oglasi mogu da se oglašavaju naravno, da traže koliko žele...čisto komentarišemo ne držim ničiju stranu da se razumemo, već je i moj stav ako nešto prodaješ razmisli stavi cenu shodno tržištu i prodaćeš brzo.
hteo sam da zakačim tih par oglasa koji stoje neki duže od 3 godine a neki duže od 1, ali nije fer da odaberem samo par a neke druge izostavim jer nemam ništa lično protiv ikoga...takva su pravila sajta i mogu da rade...Ja u zadnje vreme gledam stvari preko ili na FB grupama a to i preporučujem i drugima, ako se plaše rizika moja su iskustva pozitivna više su me naši ljudi zavrtali nego ovo od preko. Opiše ti stavr kao sve super i kada dođe nema veze, ili odem na put kao kreten i onda ti tek prijavi mane kada vidi da zagledaš :D . Naravno imao sam i super iskustva i to se baš zalomilo od likova bez ocena u većini slučajeva...nije nikakvo pravilo daleko od toga...
Ne volim da pišem pa nesto ostane nedorečeno.Kad sam napisao 140-100 mislio sam na boss fdr1 koju sam novu kupio,samo isprobao i prodajem je.Ljudi se javljaju sa ponudom od 50-70e :ziveli:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 15 Jun 2017, 18:46

kwiss wrote:
15 Jun 2017, 14:55
Zašto gledate tako,ponuda portažnja ? Svoje stvari prodajem jer mi ne trebaju više,platio sam 140 prodajem za 100.I to je nerealno ! NIt mi treba da se prehranim a i za dop,šta očekujete upola cene ili poklon ?
OK ali samo mi objasni kako mislis da prodas nesto za 100 evra, ako obicno cene idu od 80, pa se spuste i do 60... Ne vidim dobar razlog zasto bi neko platio vise osim ako mu nije jaaaako hitno, a nema ponude tog trenutka na KP (sto sada nije slucaj).
kwiss wrote:
15 Jun 2017, 17:18
Ne volim da pišem pa nesto ostane nedorečeno.Kad sam napisao 140-100 mislio sam na boss fdr1 koju sam novu kupio,samo isprobao i prodajem je.Ljudi se javljaju sa ponudom od 50-70e :ziveli:
Ma vidi nije uopste stvar u ceni, taj odnos bi bio normalan ali sta vredi kada jednom mesecno naidje jedna u poseku za 80, a bilo je kazem i za manje..

Ovo sam mislio na konkretno MXR P-90...

kwiss

Post by kwiss » 15 Jun 2017, 20:28

Ja pričam o novoj pedali a ne onoj od 80e iz Obrenovca koja je bila poplavljena ,zarđala itd...

tocilj

Post by tocilj » 15 Jun 2017, 20:58

Ljudi cijenu bilo čega polovnog ne određuje, niti je ikad određivala cijena po kojoj si kupio stvar, nego koja joj je trenutna tržišna cijena i cijena nove u radnji. Moram da se ponavljam, npr. Ako si kupio TC Dark matter prije godinu dana, platio bi je 100 evra u prodavnici...sada je 50 nova. Ne Mozes je prodavati za 70. Kad sam kupovao Soul food bio je nepunih 50 evra, sada kosta 80 i nesto, naravno da ga nebi prodavao za 30...

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 15 Jun 2017, 22:04

Ukratko, ponuda i potraznja.

tocilj

Post by tocilj » 15 Jun 2017, 23:18

ProfessorBaltazar wrote:
15 Jun 2017, 22:04
Ukratko, ponuda i potraznja.
Upravo tako...

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 15 Jun 2017, 23:47

Cenu određuješ ti sam, a šta ćeš uzeti u obzir to je isto proizvoljno. Zakoni kod nas ne važe ni oni na papiru , zato su oglasi takvi kakvi jesu u većini slučajeva, a ovde se uglavnom ismevaju baš zbog tih nelogičnosti i želje da se neko prevari.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 16 Jun 2017, 00:18

Close the internet, we have a winner!

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 16 Jun 2017, 00:46

:D and just in case people should use thin foil http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/03/ ... 34x412.jpg PS don't forget to protect pets as well

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 16 Jun 2017, 00:53

šalu na stranu ja sam opet nasamaren pa rekoh pošto ovoga ima i po prodavnicama a još više na oglasima da podelim, spada u domen kupovine preko oglasa jelte...pre sam znao da ih raspoznam po boji ali sam kiksao nisam znao za veličinu kuglice i još važnjije oblik žice ispod ovih namotanih ( treba da je šestougaon) + boju koja treba da je žuta , eto kupih pre par dana kao prave i bacih pri 800din za kopiju.... ako ima u nekoj drugoj temi, izvinjavam se... http://www.daddario.com/upload/DABR_Cou ... _15727.pdf volim D Adario ali definitvno moram da ih izbegavam...kopije kao traju ali nije to to, nema veze sa dobrom žicom....

tocilj

Post by tocilj » 19 Jun 2017, 19:24

Možda nema veze sa temom, ali eto da se malo pohvalim....konačno je gotova moja frankeštajn gitara....
Image
Image

Neki tehnički detalji, koga zanima.....
Tijelo je - pečeni jasen i top od močvarne topole, takozvanog mazera.
Vrat i okviri magneta - javor (Majevički),
Čivije- Shaller
Magneti - Nico's USA - Speciall 59, Alnico 2 puff...

tocilj

Post by tocilj » 19 Jun 2017, 19:27

Image
Image

Post Reply