Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Baba Slim » 19 Jun 2017, 20:29

Čestitke, da te dobro služi. :) Kad budeš stigao, ne bi bilo loše da otvoriš možda posedlbnu temu, jer su ovde slabo predstavljani i pominjani Rašini radovi, a i neki snimak ne bi bio zgoreg. ;)

pisac

Post by pisac » 19 Jun 2017, 20:34

Nek te sluzi sa srecom,i nek ti podari mnoge casove zadovoljstva u sviranju.
Ovaj top izgleda odlicno.Koji su Nico's pickups,kako si ih nasao i kako narucio?

tocilj

Post by tocilj » 19 Jun 2017, 20:58

Baba Slim wrote:
19 Jun 2017, 20:29
Čestitke, da te dobro služi. :) Kad budeš stigao, ne bi bilo loše da otvoriš možda posedlbnu temu, jer su ovde slabo predstavljani i pominjani Rašini radovi, a i neki snimak ne bi bio zgoreg. ;)
Biće, samo još malo da sredim pragove, tek je montirana prije par sati... :-D

tocilj

Post by tocilj » 19 Jun 2017, 21:08

pisac wrote:
19 Jun 2017, 20:34
Nek te sluzi sa srecom,i nek ti podari mnoge casove zadovoljstva u sviranju.
Ovaj top izgleda odlicno.Koji su Nico's pickups,kako si ih nasao i kako narucio?
Hvala druže....

Mislim da sam već pisao na forumu o magnetima. Nicos se više ne zovu tako nego Planet Tone (neki problemi sa autorskim pravima na ime, šta već)...
Naručio sam ih preko e-bay, gdje budu 5-10 dolara jeftiniji nego na sajtu:

http://www.ebay.com/usr/pickersparts?rt=nc

Onda razgovaraš sa Hozeom, koji je vlasnik i legenda...objasniš mu kakav zvuk voliš, šta ti leži i sl. pa ti on predloži šta da uzmeš....izabereš boju, sa kapicama ili bez i sl. I oni namotaju i pošalju u roku od 7-15 dana. Pitao sam ga da mi ih pošalje kao gift, on rekao da nije problem i tako mi ih i poslao. Nisam nikakvu carinu platio....

Teško mi je bilo da nađem Alnico 2 i polovne po sličnim cijenama.....prezadovoljan sam magnetima, vintage/midl naglašeni, a malo veći output od klasičnih pafova...klin predivan. Ali ne studijski klin osamdesetih, nego više post rock. I što je najvažnije nek magnet a pogotovu srednja pozicija zvuče fantastično, za razliu od većine hamova...gdje mi je nek uvijek bio uživo neupotrebljiv, eventualno za snimanje.

veljapa

Post by veljapa » 19 Jun 2017, 22:01

Dobro izgleda. Ovo neki shred vrat?

tocilj

Post by tocilj » 19 Jun 2017, 22:20

veljapa wrote:
19 Jun 2017, 22:01
Dobro izgleda. Ovo neki shred vrat?
Hahaha...nije, klasican je strat vrat, mozda milimetar deblji....samo je loše slikano, izgleda kao mat, a u stvari je visoki sjaj, 9 radius koliko se sjećam. Samo je iz više dijelova zbog stabilnosti...
I da, zakrivljena je glava kao kod gibsona, ali to je vec igranje i eksperimentisanje...

veljapa

Post by veljapa » 21 Jun 2017, 21:22

hipihill wrote:
14 Jun 2017, 19:07
Jos nisam video Fender pickupe sa ovakvim zicama, a vi?

http://www.kupujemprodajem.com/big-photo-47244892-7.htm
(http://i.imgur.com/uMGnaYl.jpg)
Evo ja sad videh wilkinson Image

Rockatansky

Post by Rockatansky » 22 Jun 2017, 07:53

Imaju takve i oni magneti sa Ali Ekspresa. ;) Verovatno se svi prave u istoj fabrici u Kini, samo na kraju stavljaju razlicite nalepnice... :lol:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 22 Jun 2017, 10:17

Iju nemoj tako to je Bogohuljenje, pa sveti F se pravi samo u Jamerici, znam jer tako kažu na sajtu a kada oni kažu to je tako i nikako drugačije :D :bambi: :ziveli:

veljapa

Post by veljapa » 23 Jun 2017, 01:29

Skoro da sam siguran da jeste. Znam kod koga je bila neko vreme i on je prodavao kao USA, a nije tip koji hoce da slaze.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 23 Jun 2017, 03:46

zamisli kada je to bila moja gitara :) tj imao sam istu , ali bez obzira na to nije USA, ja sam ga čak jednom pitao odakle mu ta info u poruci i tada je tražio manje love čini mi se i objasnio da nije ni usa a ni Japan isto već Korea...Nije mi ništa odgovorio stajalo je neko vreme pa je sklonjena, čak sam i zvao...Kontam možda ne zna..al sumnjam..jednostavno ne želim da se neko zezne zato sam napisao, na kraju takva je tema :) ... i veruj sa takvim stvarima se ne zezam niti ću ikada reći ako nisam 100% siguran. Znaš ako neko svira pri aktivno a ne zna da na Američkim i Japanskim gitarama piše ono ''made in ...'' ili da imaju karakteristične oznake na glavi USA npr za Washburn onda ili nema pojma o gitarama ili laže :) , dobro ili je siroma dezinformisan ....

Ja sam je prodao za u današnje vreme bi to bilo pa možda i 100 evra :) , ne verujem da joj je bliznakinja al hajd možda i jeste nisu baš ni retke toliko, viđao sam g1 još u Južnom delu Srbije , beše i 5ca i to je to...neka bude da grešim :) ... istu takvu je prodavao lik iz Niša opet, pa onda u Vojvodini je završila taj je prodavao čini mi se za 170, i sada je kod ovoga...Znam jer je iskakala po oglasima...Vuče se jadnica 4 godine menja vlasnike...kod koga je još bila ne znam
takođe to nije nikakv Flod Rose već wonder bar onako ovaj je naj lošiji, kda ti strada deo možeš ga baciti u smeće, oni glomazni koji su išli na drugim modelima su bolji, treće magneti su daleko od ''odličnih'' imaju kalsičan šum kada su na singl poziciji...kilavi su nemaju snagu, ali pristojno zvuče za taj cenovni rang, to je praktično najniža klasa jer su te G serije V verzija Korenaska išle do G 70 sa tim što je veći broj veći je kvalitet, e ti sad imaš predstavu gde je 3 u odnosu na 70, znači fina gitarica ali 300 E i još trebaš pragove da menjaš mislim :bambi: ok njegovo pravo ali je laž za USA

Na kraju u doba interneta ja stvarno ne znam kako ljudi misle da će im takve stvari proći, ili igraju na kartu da ne znaju svi Engleski...Ako je neko njemu uvalio kao USA znači on kao ima pravo da to uradi drugome? ne bih rekao....ne deluje mi kao navian a niti mi liči na balavca ( izgled ume da vara), kažem moguće da je zaista nema pojma o gitarama ili je ono drugo... da ne kačim slike neka svako izgoogla 21 je vek imaju i slike iz kataloga a ima i washburn forum. :ziveli: :bambi: ne znam čoveka nemam ništa lično protiv ali ovakvo prodavanje nije fer imho

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 23 Jun 2017, 05:08

Nisam mogao da odolim,pa u slučaju da neko kupuje gitaru o kojoj se ne zna puno uvek treba pitati na zvaničnom forumu, ili FB grupi, imaju ljudi bukvalno sve...
Evo kako dolazi do zabune tj kako neko namerno može izmanipulisati, npr natrče na neki levi oglas za prodaju gde isto neko piše šta mu odgovara, neki Italijan je to valjao kao Japan :) http://www.bancodeglistrumenti.com/it/p ... censed.htm

U svakom slučaju da skratim koliko mogu, ovako izgleda Američki Washburn znači jasno ima na glavi kao i Jackson, kao Hamer, kao Fender, kao Gibson itd itd negde mora da piše trajno i jasno ne ono kao na pločici gde stoji sedište firme pa to naši vole a tumače kao jao ''Amerika'' :) :bambi: već na glavi :bambi: http://www.axebition.com/sites/default/ ... 0-02_0.png mora da ima USA ako je Amer nema tu zablude ni greške...evo još jedna npr https://images.reverb.com/image/upload/ ... ugjonb.jpg

Washburn je prebacio sve niže klase u Koreju negde 83/84 . Neko to prećuti kao recimo vlasnik ove prodavnice, jer Korenaske gitare nisu baš hit pogotovu u Americi, da je USA pisao bi , isto tako i da je Japan , ali nije pa ćuti...https://reverb.com/item/607655-washburn-g-3v-80s-white

sa foruma ''"Washburn electric guitars were re-introduced to the American market in 1979, and featured U.S. designs on Japanese-built instruments. Production of the entry level models was switched to Korea during the mid to late 1980s" Tako koga zanima na forumima zvaničnim može lepo da pita, ali mislim da sam pojasnio kako izgleda USA Washburn za to Vam forum nije potreban da Vas niko ne farba :ziveli: :bambi: on se provali iz Aviona
Evo prepiska sa zvaničnog sajta neko je pitao isto misleći da je G-3V Japan pa pita i dobija odgovor...http://forums.washburn.com/index.php?topic=24199.0 ''According to the serial number it is an 1987 model..................As for manufacture it appears late 80s they moved production to Korea from Japan.'' PREVOD za one koji možda ne znaju ''Prema serijskom broju to je model iz 1987........što se tiče manufakture to su znači kasne 80te oni su svoju proizvodnju pomerili iz Japana u Koreju'' toliko o tome ko je pravi, odoh :bambi: PS kao što sam kazao sa takvim stvarima se ne zezam i neću da neki klinac strada, sutra može biti moj neko, boli me uvo ko je trenutni vlasnik, čiji je drug i slično...ima suviše prevara kod nas i nije u redu da se dešavaju iz bilo kog razloga namerno ili ne namerno...kažem možda ne zna...Ćao :ziveli:

veljapa

Post by veljapa » 23 Jun 2017, 09:28

Ne prodaje je sad lik sa videa nego znam da je bila kod njega pre. Cudno mi bas da se zajebava da pise da je USA ako nije ali ocigledno znas vise od mene o toj gitari pa si verovatno u pravu.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 23 Jun 2017, 12:51

veljapa wrote:
23 Jun 2017, 09:28
Ne prodaje je sad lik sa videa nego znam da je bila kod njega pre. Cudno mi bas da se zajebava da pise da je USA ako nije ali ocigledno znas vise od mene o toj gitari pa si verovatno u pravu.
sve je OK brate, najmanje je tu važno što sam u pravu, već je važno + bolno+ i sramno što su te stvari česta pojava, još lik nakačio video.
Koliko sam ja ukapirao on je baš i prodavao pre, da li je ovaj sada novi vlasnik? ne znam, ali evo ispod videa koji si podelio i koji je u oglasu lepo piše

''Washburn G-3V demo, made in USA late '80s, Fulltone OCD'' https://www.youtube.com/watch?v=hCFEbILhMvY

tako da isti đavo da li je trenutno prodaje ili nekad - na YT tako stoji.....Muka mi je od takvih likova, privatno ih se klonim i ne želim da imam išta sa njima, a kada varaju trudim se da sprečim, ukoliko prevare nekog meni bliskog moraju da vrate pare - jer je užasno kada vidiš klinca koji živi u ubeđenju da je kupio ok gitaru povučen time ''da ga stariji kolega ne bi prevario'' . Nagledao sam se toga, preko lažnih magneta, gitara fantomskih iz Amerike i Japana itd, prosto nekada ne znam šta da kažem , ebiga jednim delom su sami krivi jer se ne raspitaju ali bez obzira niko nema prava da vara. Osoba koja je u stanju da izibije nekom mukom stečene pare iz đepa na takav način ne zaslužuje da se zove čovekom, to je za mene najgori kriminal. Kada čovek nešto uradi u besu ono hajd bilo u afektu, ali kada ovako planirano navlači nekog pa to je dno dna.
Mi svi treba da se pomažemo oko toga Veljapajo, sutra neko naš može da nadrlja. Najgore je što te ni KP ne štiti, policiju briga reći će ''što si kupio, možeš privatno da tužiš'', i ujeo vuk magarca. Tako ko god da je prodavao ili trenutno to radi neka mu služi na čast.

Post Reply