Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ja i ne znam drukcije, tako radim od starta. Jedno 40 godina.
I ja sam taj način nekad davno (znatno pre interneta, verovatno beše u "Guitarplayer"-u još negde početkom osamdesetih) prihvatio i dan danas ga upražnjavam, prvi navoj "iznad rupe" a zatim tri-četiri (kod tri tanke žice i po koji više) ispod i to je to, bez preteranog mađijanja, uredno a sasvim delotvorno...hipihill wrote: ↑27 Jun 2017, 18:16Nekada davno sam pravio nekakve petlje i nisam bio odusevljen. Dugo vec koristim Gibson fazon, a to znaci jedan namotaj iznad, dva ispod kod debelih i dva+dva kod tankih. Kod Fendera vintage civija koje sam uglavnom imao jedino pazim da ne bude previse zice, dva namotaja na debelim, tri do cetiri na tankim i to je to.
Jeste, rastimavao mi se Gibson pa sam svojevremeno pisao fabrici i izmedju ostalog dobio i taj savet (nije se zbog toga rastimavala, ali je trebalo sve eliminisati) . Kasnije je Gibson u svom "Gibson New-Lifestyle" detaljno oprikazao taj sistem. Ja idem na 1+2 na motanim i 2+2 na glatkim zicama. Misljenja sam da je bolje manje nego (pre)vise namotaja. Trazeci nesto o top wrappingu naisao sam na Bonamassinog tehnika koji pokazuje kako menja zice na Gibsonu (ali i na akustari isto) pa pogledati od 2:00 minuta koga zanima.eg303 wrote: ↑29 Jun 2017, 11:12I ja sam taj način nekad davno (znatno pre interneta, verovatno beše u "Guitarplayer"-u još negde početkom osamdesetih) prihvatio i dan danas ga upražnjavam, prvi navoj "iznad rupe" a zatim tri-četiri (kod tri tanke žice i po koji više) ispod i to je to, bez preteranog mađijanja, uredno a sasvim delotvorno...hipihill wrote: ↑27 Jun 2017, 18:16Nekada davno sam pravio nekakve petlje i nisam bio odusevljen. Dugo vec koristim Gibson fazon, a to znaci jedan namotaj iznad, dva ispod kod debelih i dva+dva kod tankih. Kod Fendera vintage civija koje sam uglavnom imao jedino pazim da ne bude previse zice, dva namotaja na debelim, tri do cetiri na tankim i to je to.
Ako me nesto nervira to je menjanje zica,posebno, na ,,vintage'' civijama,kakve su na Classic Vibe-u.Guraj,cuskaj,pridrzavaj,provlaci,izvlaci,savijaj...na kraju izadjem iz te bitke izbodenih prstiju i sav oznojen.
Jeste tako "praktičnije" ali ne možeš ljuCki da obrišeš fingerboard a ni telo (ono što je pod žicama)...ProfessorBaltazar wrote: ↑29 Jun 2017, 19:28Uzgred, ne znam kako vi, vidim ime to radi drukcije, ja uvek menjam jednu po jednu zicu. Te zbog tenzije te da ako se smorim mogu da prestanem i nastavim kasnije, a djitra u medjuvremenu svirljiva.
Ili da ispoliras pragove itd..eg303 wrote: ↑29 Jun 2017, 19:31Jeste tako "praktičnije" ali ne možeš ljuCki da obrišeš fingerboard a ni telo (ono što je pod žicama)...ProfessorBaltazar wrote: ↑29 Jun 2017, 19:28Uzgred, ne znam kako vi, vidim ime to radi drukcije, ja uvek menjam jednu po jednu zicu. Te zbog tenzije te da ako se smorim mogu da prestanem i nastavim kasnije, a djitra u medjuvremenu svirljiva.
Pa to se radi jednom u 10 godina, dam majstoru onda da prodje kroz to. Nisu moje gitare musave b'e.eg303 wrote: ↑29 Jun 2017, 19:31Jeste tako "praktičnije" ali ne možeš ljuCki da obrišeš fingerboard a ni telo (ono što je pod žicama)...ProfessorBaltazar wrote: ↑29 Jun 2017, 19:28Uzgred, ne znam kako vi, vidim ime to radi drukcije, ja uvek menjam jednu po jednu zicu. Te zbog tenzije te da ako se smorim mogu da prestanem i nastavim kasnije, a djitra u medjuvremenu svirljiva.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests