Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Oprema Koju Imate

Post by MIKI-DJORDJE » 21 Aug 2017, 21:33

OK hvala...Meni se sviđa zvuk volim taj zategnut sound i konstantnost zato i poređenje sa lampašem kojih imam 2 ali me stvarno već mrzi da stalno mozgam o lampama i naručivanju istih, iskreno i da sviram negde kod nas ne bih vukao sa sobom i ako je jedno 18 Wati kombo ali i kao takvo je blizu 20 kg.... Da sam neka ''zvezda'' potresao bih se ovako ne :) , sa lapmaškom pedalom u Joya ja sam zadovoljan rezultatom...
Iskreno čak i na starom Marshalu kada ide ispred njega lepše mi zvuči pojačalo, tipa pedale u amp bez VS pedale kroz joyo u amp lepše mi je sa Joyom....

Pito sam te za kvar jer se neki žale, ali sve to uzimam sa dozom rezerve jer ionako ljudi stalno ''slušaju'' očima , naravno da se kvare ti prekidači ali opet nisu ni skupi , ja nisam do sada imao neke probleme, Wamplera cenim imam neku njegovu literaturu ali relejni ne bih stavljao ima on i neke mane ( moj stav + ima na netu ko hoće da kopa) u smislu ovi su pri evro i frtalj a traju godinama, imam neke pedale koje gazim pa više od 5 god i sve je ok..... Da li imam sreće, štali je... ne znam u svakom slučaju imam par za rezervu jer očekujem da crkne nekada...a to je možda i onaj Marfijev zakon, da nisam kupio rezervu crklo bi sigurno a ovako neće :) ....

Da Fender narandžasta je najbolja po svima...Onaj Australijanac što stalno pretdstavlja pedale in the blues i one reče kako su mu ljudi delili komplimente za zvuk, čak neki matori svirači okoreli tube frikovi su bili u fazonu ''odličan ti je zvuk danas'' a cepao je Joyo...tako sam i sazano tj gledajući njega i još neke sam prelomio da kupim, i očekivao sam da će biti pa kao kilavo ali ne super je.... Uzeo sam 2 lapmašice koje su povezane tipa kada gaziš jednu druga se isključuje itd, i to dobro funkcioniše....

Viđam i ove Vox lampaške pedale pa kontam da je to za neke svirke sa joyom super kombinacija, naravno ne moraju biti lampaške ali sam ja uvrteo sebi u glavu da je tada kao super, možda je to subjetivni osećaj ali da se sam testiram ''na slepo'' ne mogu... Zoom mi je interesantan ali nisam probao, zanimala je me je ona pandora valjda tako beše ime u fazonu da neke modulacione efekte tako rešim, za sada imam samo 1 digitalnu radi ok onaj Cf7 digitech chorus factory ( beše brutalno jeftina i uzeh kao da se zezam ali mi se dopada puno), hteo sam da uzmem onu Brian May ali sam propustio sniženje bila je tipa 8 hiljada ....... Znam da Digitech važi za jeftinije pedale ali te načičkane njihove mi se nekako sviđaju........... Hvala na odgovoru. :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 22 Aug 2017, 20:19

Ovo možda i nije baš za temu pošto je u pitanju stara gitara, ali sam konačno stavio dugo željenu tortoise masku:
Image
Image
Problem koji sam imao u startu je što je Road Worn pravljen prema '62 merama, dakle, drugačiji je raspored šrafova u odnosu na današnji standard i svi šrafovi, čak i za magnete i prekidač, su upušteni. Oridjidji Fender 62 tortoise maska košta kako gde, od 70 do 90 eura, tako da mi nije padalo na pamet da nju uzmem, a s druge strane sve jeftino što ima da se naruči, ili izgleda stvarno žalosno (u večini slučajeva je tortoise odštampan preko bele podloge i skroz fejk izgleda i boja i šare), ili su već izbušene rupe za moderni raspored. Tu na scenu stupaju braća kinezi:
http://www.ebay.com/itm/4Ply-Brown-Tort ... 2396011567
Prava, pravcata 4-ply celuloidna tortoise maska, jedino što nisu izbušene rupe za montiranje, tj. ostavljen je izbor kupcu u zavisnosti od gitare. I da, ako je za vintage mere, treba da se upuste i rupe za šrafove za magnete i prekidač. Nikakav problem - obzirom da maska košta 12 eura (free shipping, poslali i trzalicu pride), nije bio problem odvojiti još 500 dindži za ručni upuštavač i malo vremena. Svaka preporuka za pickguardove od ovih ljudi, odnos cena-kvalitet je nestvaran.

veljapa

Post by veljapa » 22 Aug 2017, 20:55

Ja narucio ovu belu i ovaj drugi ciganluk :) koji nosim vec par meseci. Nisam primetio probleme nikakve. Jedino rupe za srafove od magneta nisu bile upustene. Kako znas sta je prava? Da vidim jel ova moja prava.
https://www.aliexpress.com/item/NEW-3-P ... 0.0.ZWyc0E

Rockatansky

Post by Rockatansky » 22 Aug 2017, 22:05

E neka si je nabavio! :)

bancika

Post by bancika » 23 Aug 2017, 03:35

veljapa wrote:
22 Aug 2017, 20:55
. Kako znas sta je prava? Da vidim jel ova moja prava.
Celuloid je super zapaljiv, pa probaj :)

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 23 Aug 2017, 03:52

A i odskace pa probaj :)

Image

eg303

Post by eg303 » 23 Aug 2017, 12:11

tommytigh77 wrote:
22 Aug 2017, 20:19
...
Prava, pravcata 4-ply celuloidna tortoise maska, jedino što nisu izbušene rupe za montiranje, tj. ostavljen je izbor kupcu u zavisnosti od gitare. I da, ako je za vintage mere, treba da se upuste i rupe za šrafove za magnete i prekidač. Nikakav problem - obzirom da maska košta 12 eura (free shipping, poslali i trzalicu pride), nije bio problem odvojiti još 500 dindži za ručni upuštavač i malo vremena. Svaka preporuka za pickguardove od ovih ljudi, odnos cena-kvalitet je nestvaran.
Msm, hvala ti na linku prodavca ali sve ovo je useless bez linka za ručni upuštavač...

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 23 Aug 2017, 12:19

Upuštač, je l' te. Od toliko elementarno nepismenih na ovom forumu, mene si našao da kecaš. Baš sjajan hobi. Kako god, evo ti link: http://www.unicoshop.rs/alat-elektricni ... rucni-19mm

hipihill

Post by hipihill » 23 Aug 2017, 12:30

U pricipu uvek sam to radio iz ruke vecom burgijom (fi glave srafa) ili rucnom busilicom ako je materijal tvrd.

eg303

Post by eg303 » 23 Aug 2017, 12:33

tommytigh77 wrote:
23 Aug 2017, 12:19
Upuštač, je l' te. Od toliko elementarno nepismenih na ovom forumu, mene si našao da kecaš. Baš sjajan hobi. Kako god, evo ti link: http://www.unicoshop.rs/alat-elektricni ... rucni-19mm
:XD:
Odraše te ovi naši za upuštač, pola cene pickguard-a, moja preporuka je slavni Snakewang i njegova dva(!) upuštača (komplet, desetka i trinaestica, "every home should have one") za samo dvesta dindži...
http://www.ebay.com/itm/2Pcs-1-4-Hex-Sh ... SwjvJZO4v5

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 23 Aug 2017, 12:39

veljapa wrote:
22 Aug 2017, 20:55
Ja narucio ovu belu i ovaj drugi ciganluk :) koji nosim vec par meseci. Nisam primetio probleme nikakve. Jedino rupe za srafove od magneta nisu bile upustene. Kako znas sta je prava? Da vidim jel ova moja prava.
Ja bih rekao da je isti proizvodjač i u tvom i u mom slučaju, samo su drugačije firme koje valjaju robu. Ne znam kako na tvojim maskama možeš da utvrdiš da li su uradjene kako treba, na tortoise se vidi sa strane:
Image
Ako možeš da vidiš sa desne strane pored tremola gde je baš šarena maska, videćeš da tu gde je oborena ivica ima iste boje kao i šare na masci, dakle, u pitanju je ceo sloj razlivenog celuloida, nije štampa. Ko je imao prilike da vidi neke jeftine tort maske poput Boston i slično, zna o čemu pričam. Npr. ovo:
http://www.kupujemprodajem.com/Tortoise ... =132502755

veljapa

Post by veljapa » 23 Aug 2017, 13:43

Hvala. Ukapirao sam gde se vidi na tvojoj. Moja je bela "Aged pearl" i vidi se kao neki sloj 0.10 - 0.15 mm pri vrhu sa mozda naznakama tog sarenila koje se poklapa sa topom ali ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim jer je i sloj ispod beo.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Aug 2017, 15:51

Preljepa maska i cena. Cestitke :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Aug 2017, 17:47

Може фрезенковање да се ради бургијом али то свакако није идеално решење, то је само кајловање кад нема боље. Прво, кад се упореди угао конуса главе шрафа и бургије види се да се не гађају, док је сваки алат за фрезенковање удешен да прави рупу која пасује тачно за главу шрафа. Друго, бургија има 2 сечива, фрезенк има 3 или 4 и финије обради унутрашњост рупе.

hipihill

Post by hipihill » 23 Aug 2017, 19:18

Kristijan wrote:
23 Aug 2017, 17:47
Може фрезенковање да се ради бургијом али то свакако није идеално решење, то је само кајловање кад нема боље. Прво, кад се упореди угао конуса главе шрафа и бургије види се да се не гађају, док је сваки алат за фрезенковање удешен да прави рупу која пасује тачно за главу шрафа. Друго, бургија има 2 сечива, фрезенк има 3 или 4 и финије обради унутрашњост рупе.
Па види сада, ако гледамо технички ти си потпуно у праву. Са друге стране милион пута сам тако радио и све је било како треба, посебно у пластици која је мекана. Ма мислим увек је боље имати потребан алат наравно, само сам дао препоруку онима који немају такав алат, а немам га ни ја јер би ми затребао једном у три године.

Post Reply