Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rockatansky

Re: Oprema Koju Imate

Post by Rockatansky » 23 Aug 2017, 21:17

Kristijan wrote:
23 Aug 2017, 17:47
Може фрезенковање да се ради бургијом али то свакако није идеално решење, то је само кајловање кад нема боље. Прво, кад се упореди угао конуса главе шрафа и бургије види се да се не гађају, док је сваки алат за фрезенковање удешен да прави рупу која пасује тачно за главу шрафа. Друго, бургија има 2 сечива, фрезенк има 3 или 4 и финије обради унутрашњост рупе.
Uh ne samo sto je finije, nego je i preciznije, pravi krug, a burgiuja nekad hoce onako da napravi "trougao"... :(

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 23 Aug 2017, 23:17

Pa zavisi od burgije, ako je dobrano dugo radila nije ona više tako oštra ...sve se troši pa i burgija...ali ako je nova tj nije bila na bušilici dugo bušeći impregnirani beton onda seče super....Ja isto tako radim od uvek....drugo nisu sve burgije pod istim uglom tako daimaš izbor te možeš naći onu koja ti odgovara da donja strana glave šrafa posle lepo legne i dodiruje svu površinu...Naravno ako bih naišao na alat možda bih i kupio za sada mi nije trebao a i za metalne koje ja preferiram ( aluminjum, ne feritni čelik, bakar, mesing) ne znam koliko bih mogao ručno išta učiniti, hajd za bakar koji nije toliko čvrst možda i može - ja stavim u bušilicu pa polako a od kada imam brusilicu daleko mi je lakše, može i u šrafilicu ona e sporo okreće ....
Nije to skupo to hiljadu i kusur din., više ovi sverceri na KP traže. Ne znam koliko beše kod Bostona meni je trebala zadnja koju ne koristim al hajd kao rezervu da imam pa sam uzeo crnu...ostali delovi Bostonovi koje sam testirao tipa ručka za tremolo, za FR, opruge, šrafovi a da grafitni nut :) svašta još nešto stvarno je dobrog kvaliteta kontam da im Azijati rade - u ostalom kao i većini drugih....E tremolo ne bih uzeo od Bostona recimo ne znam koliko je dobar a nije baš jeftin te bolje Wilkinson...Za masku ne znam, ali ne kapiram u čemu je fora ako je maska recimo iste debljine da li je 3 ili 5 slojeva ili 1, ne znam u čemu je kvaka iskreno crnu koju imam staru i jednu troslonu kada pokušam da ih savijem na pritisak isto mi deluje čvrstina...ne znam šta je trik . Za zvuk mi je draži metal samo je problem boja nema baš neki izbor.

hipihill

Post by hipihill » 24 Aug 2017, 08:46

Rockatansky wrote:
23 Aug 2017, 21:17
Kristijan wrote:
23 Aug 2017, 17:47
Може фрезенковање да се ради бургијом али то свакако није идеално решење, то је само кајловање кад нема боље. Прво, кад се упореди угао конуса главе шрафа и бургије види се да се не гађају, док је сваки алат за фрезенковање удешен да прави рупу која пасује тачно за главу шрафа. Друго, бургија има 2 сечива, фрезенк има 3 или 4 и финије обради унутрашњост рупе.
Uh ne samo sto je finije, nego je i preciznije, pravi krug, a burgiuja nekad hoce onako da napravi "trougao"... :(
rekao bih da nisi u pravu. To sto pises se dogadja sa sasvim novim burgijama koje se vrte busilicom (znaci brzo) i nevestom rukom. Ovde se radi o plastici, a precizno sam napisao da se to radi iz ruke ili za nesto tvrdje materijale rucnom busilicom. Imam negde slike poprilicno skupog Gibsona na kojem sam tom tehnikom obradio rupu za sraf pickguarda i cim stignem pokusacu da je pronadjem i okacim pa ces videti da je to sve savrseno ispalo. Foto nije radjena namenski, ali mislim da ce se videti rezultat.

komil

Post by komil » 24 Aug 2017, 09:31

hipihill wrote:
24 Aug 2017, 08:46
Ovde se radi o plastici, a precizno sam napisao da se to radi iz ruke ili za nesto tvrdje materijale rucnom busilicom.
Ja isto mislim da većina vas previše komplikuje. Video sam razne radove gde majstori burgijom (iz ruke kada je plastika, mašinski kada je tvrd materijal) postižu prelepe rezultate.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 24 Aug 2017, 13:07

nemanjavelimirovic wrote:
23 Aug 2017, 15:51
Preljepa maska i cena. Cestitke :ziveli:
Hvala, matori. :ziveli:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 24 Aug 2017, 15:57

hipihill wrote:
24 Aug 2017, 08:46
rekao bih da nisi u pravu. To sto pises se dogadja sa sasvim novim burgijama koje se vrte busilicom (znaci brzo) i nevestom rukom. Ovde se radi o plastici, a precizno sam napisao da se to radi iz ruke ili za nesto tvrdje materijale rucnom busilicom. Imam negde slike poprilicno skupog Gibsona na kojem sam tom tehnikom obradio rupu za sraf pickguarda i cim stignem pokusacu da je pronadjem i okacim pa ces videti da je to sve savrseno ispalo. Foto nije radjena namenski, ali mislim da ce se videti rezultat.
Ma dobro ja sam i mislio na to, kada busis busilicom i to neki metal, hoce tako to da se desi. Plastika rukom je naravno daleko bolje. Ali mislim da svakko treba imati upustac zbog pomenutog ugla itd. Jednom kups i traje...

hipihill

Post by hipihill » 25 Aug 2017, 09:03

Pod broj jedan, nisam pronasao fotografiju koju sam pominjao. Radilo se o custom pickguardu za LP iz 1969.g. i to je ispalo savrseno.

Pod dva, tek sam sada pogledao link ka upustacu koji je tommy postavio i vidim da to kosta svega 600 dinara. Obicno sam to vidjao kao komplet raznih dimenzija i kvalitetni nisu bas bili jeftini. Ovo je smesna cena za alat tako da mi je zao sto nisam pogledao link jer onda mog komentara ne bi bilo.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 25 Aug 2017, 15:59

Ma opusteno razumemo se.

Gosa

Post by Gosa » 30 Aug 2017, 17:10

Spacer by camac.
Image

bancika

Post by bancika » 06 Sep 2017, 10:39

Napakon sam stigao da zavrsim Friedman BE-OD...namerno sam isao na zajebancija girly look kao kontrast brutalnom tonu. Nazvao sam je pink eye (opet kao kontrast brown eye) i planiram da uradim na laseru neko oko koje ce ici oko zelene LED (zenica jelte). Nisam jos posteno probao (samo na Blackstar Fly 3), ali za sada obecava. U sustini je one-trick-pony, ne moze se izvuci puno razlicitih tonova iz nje, ali taj jedan koji ima je dobar. Efektivno ima po dve kontrole za niske i visoke, pa je mogue fino podesiti ton po zelji. Malo me cudi sto nisu stavili middle kontrolu, mada su srednji prilicno Marshallski po defaultu.

Stavio sam podnozja za komponente sa kojima ljudi najcesce eksperimentisu. Za sada je manje vise stock verzija. Igracu se par dana sa njom pa cu probati i ZTX tranzistore u clipping sekciji koje neki na FSB hvale.

Probacu za vikend i da usnimim nesto pa da metem ovde.
Spoiler:
Image

Image

Margos

Post by Margos » 06 Sep 2017, 12:23

Lepo.uredno.Bravo :ziveli:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 06 Sep 2017, 13:47

Kako izgleda (izrada) - par ekselans!

bancika

Post by bancika » 06 Sep 2017, 14:36

Tnx. Profi plocica je (skoro) pola posla ako hoces urednu i pouzdanu pedalu. Osim ako radim point-to-point, uvek biram gotove plocice. Nije neki trosak, a rezultat je mnogo bolji.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 06 Sep 2017, 15:16

ha lepa ti je Barbika Killer, šalim se pa nije ženskasta sada su te boje in (opet nakon 25 god)...da pločica je super... izgleda lepo, sada bi neko kazao najbolja u Galaksiji..Kako si prošao prilikom nabavke pločice i jesi li na istom mestu uzeo i elemente, mislim na čuvenu carinu?
Slažem se da je lepše and bolje kada zemiš fabrički super preciznu pločicu, može se napraviti naravno ali nikad ne ispadne tako lepa... neka te služi in zdravlje and sreći :ziveli:

bancika

Post by bancika » 06 Sep 2017, 15:21

plocica je od buggfx.com, kutija od pedalpartsplus.com (kupio pre X godina u USA), a ostalo od musikding.de. Nisu naplatili carinu nizasta. Sa banzaija me uvek oderu, a musikding iz nekog razloga prolazi cesce bez carine.

Post Reply