E da, u pravu si....
https://www.facebook.com/zlatko.ljubovi ... 9333272743
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Covek nigde nije ni posredno napisao da je Gibson jer mu je jasno da ce poznavalac vec na fotografiji da uoci bezbroj razlika! Jedino sumnjam da nije Kina, Indonezija, Korea... kako on kaze.komil wrote: ↑11 Sep 2017, 23:53Ovo nije Gibson, iako gitara izgleda za dve klase bolje od "Fendera":
http://www.kupujemprodajem.com/335-50479412-oglas.htm
Ne slažem se da ta jedna rečenica "nije Kina..." čini oglas korektnim i govori kupcu da gitara nije ono što natpis govori da jeste. Možda sugeriše nama da bi čovek u kontaktu rekao da to nije Gibson, ali to je ipak naša predpostavka, a može da zavisi i od njegove procene znanja kupca. Napisa čovek prebitan detalj da je korišćena u Rimu, samo nije napisao "sitnicu" poput ko je i gde napravio gitaru ili koje je marke, ne bih ja baš branio taj način oglašavanja. Ako ne zna ko je napravio gitaru, mogao je to da napiše u oglasu, to bi bilo korektno.
Taj matori je izuzetno prefrigan covek. Pre par godina, zvao me za gitaru 20 puta pokusavajuci da smanji cenu. 21. put je rekao: "ajde uzecu je po toj ceni. Da li mozes da mi je dovezes u Beograd". Ja mu odvezem gitaru, a on tamo krene opet oko cene i ja ispadnem konjina, vratim se kuci sa gitarom besan ko ris. Mozete da mi verujete ili ne, ali poslusajte me i trazite mu da vas pita u KP poruci to sto zeli.hipihill wrote: ↑12 Sep 2017, 12:12Medjutim, meni je ovakav oglas degutantan i izrazito bezobrazan http://www.kupujemprodajem.com/Vrhunska ... =140534115
"Naivko" kaze "ipak ne mogu garantovati u kojoj zemlji je stvarno proizvedena", a radi se o starijem coveku koji stalno prodaje akusticne gitare i predobro zna o cemu je rec. Osim toga takva kopija se kupuje kod Kineza upola cene pa i sve sa troskovima izadje osetno manje od toga sto on trazi. Zaista dobra kopija Martina D45 je kod Kineza blizu 600 e sto znaci da bi je tesko neko prodao ispod 700-800 e.
Ali niti naslov niti tekst ne sugerisu da je to Gibson, on samo pominje model 335, a po tom modelu kao i po modelu LP gitaru pravi maltene svaki proizvodjac. Ne znam, meni je oglas relativno korektan za razliku od onog koji sam citirao. Mozda poznajem Gibsone bolje od proseka pa mi je na prvi pogled sve bilo jasno. Gomila detalja se zapaza na prvu. Finish 99,9% nije nitro, metalni delovi nemaju obradu originala. Glava nema pravi oblik Gibsona i nema bind kao ova, sa zadnje strane ima letvice na krajevima. Maska sa donje strane ima izliveni deo za pricvrscivanje, a ne sraf kao ova. F otvori nemaju bind. Bridge je potpuno pogresan, ovo je varijanta Nashwilla sa usekom kao na svim kineskim kopijama, tu ide ABR-1. Dugmad su kopije i nemaju markere. Sav hrom sija tipicno kineski, a magneti sasvim sigurno nisu Gibsonovi. Uostalom posle 30 godina hrom kod Gibsona patinira. Preklopnik nije Switchcraft vec neka kopija. Kada bih je uzeo u ruke sigurno bih video i osetio jos gomilu razlika. Tipujem da je ovo Kinez. Svestan je on bio svega ovoga pa zato nije ni lazirao proizvodjaca. E sada za kopiju nikada ne bih odvojio vise od 200-250 e. Licno nikako da se sretnem sa bas dobrim kopijama Gibsona jer me bas zanima kako to izgleda i radi.komil wrote: ↑12 Sep 2017, 13:15Ne slažem se da ta jedna rečenica "nije Kina..." čini oglas korektnim i govori kupcu da gitara nije ono što natpis govori da jeste. Možda sugeriše nama da bi čovek u kontaktu rekao da to nije Gibson, ali to je ipak naša predpostavka, a može da zavisi i od njegove procene znanja kupca. Napisa čovek prebitan detalj da je korišćena u Rimu, samo nije napisao "sitnicu" poput ko je i gde napravio gitaru ili koje je marke, ne bih ja baš branio taj način oglašavanja. Ako ne zna ko je napravio gitaru, mogao je to da napiše u oglasu, to bi bilo korektno.
Pa da, problem je što te kopije koštaju isto koliko i original, možda malo manje (a često i više).Licno nikako da se sretnem sa bas dobrim kopijama Gibsona jer me bas zanima kako to izgleda i radi.
Bas tako nije rekao da je Gibson, ego sve nesto unaokolo... Jedino korektno je da je prilicno jasno napisao "kopija".komil wrote: ↑12 Sep 2017, 21:02Nije mi stvarno jasno zašto je tebi ovo korektan oglas. Da li je čovek napisao negde da je ovo kopija/replika? Nije. Tebi je ok što nije koristio reč Gibson u tekstu oglasa, a osnovna, glavna slika je headstock sa ogromnim natpisom Gibson, gle slučajnosti. Mislim, kako još da nacrtam šta je problem, izgleda da me troluješ.
Ocigledno imamo razlicitu percepciju stvari. Pa dobro, to je sasvim u redu.komil wrote: ↑12 Sep 2017, 21:02Nije mi stvarno jasno zašto je tebi ovo korektan oglas. Da li je čovek napisao negde da je ovo kopija/replika? Nije. Tebi je ok što nije koristio reč Gibson u tekstu oglasa, a osnovna, glavna slika je headstock sa ogromnim natpisom Gibson, gle slučajnosti. Mislim, kako još da nacrtam šta je problem, izgleda da me troluješ.
Pa da, problem je što te kopije koštaju isto koliko i original, možda malo manje (a često i više).Licno nikako da se sretnem sa bas dobrim kopijama Gibsona jer me bas zanima kako to izgleda i radi.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests