TOP 5 Metal gitarista
Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper
Re: TOP 5 Metal gitarista
ok ja se izvinjavam ako sam nekog uvredio u to vreme kad sam napisao posto bio sam... recimo neuracunljiv... ja isto nesmatram sabbath kao metal band, ali je od sabbatha dosta poteklo... mislim_stvarno za ovo oko sabbatha se kazem i bas sam to drugaru rekao, heaven and hell je vec nekako drugaciji zvuk malo ljigavji koji se meni nesvidja nekako vise mainstreamiji, a za sabbath signature bi rekao npr sabbath bloody sabbath koji je neprevazidjen... al opet bi iommia stavio na prvo mesto, posle njega recimo zhilberta jer je covek kralj kakvog nema, a onda recimo zakk wylde ako se moze svrstati u metal, pa onda recimo dime jer je stvarno bio covek unikat i recimo mab jer covek razvaljuje i to 2 odjednom xD
a vai mislim da nije bas metal on je u nekom svom tripu i po tom je poznat... i satch...
a vai mislim da nije bas metal on je u nekom svom tripu i po tom je poznat... i satch...
- mislim_stvarno
Ma ok, svako ima svoje misljenje, nakad je malo preterano i neuracunljivo
khm... Na ovakve liste svako moze svakoga da stavi, stavljajte i Claptona u black metal gitariste sto se mene tice, jeste idiJotski i to niko nece shvatiti ozbiljno ali... slobodno pokusajte...
Moja lista bi bila, otprilike:
1.Tony Iommi (on jeste i hard rock i heavy metal gitarista sto se mene tice, zavisi koji period gledamo...)
2.John Petrucci
3.Randy Rhodes
4.Glen Tippton (sa ili bez KK Downing)
5.Kirk Hammet
Da, a Zakk Wylde, da li je on metal ili neki moderni hard rock gitarista?

Moja lista bi bila, otprilike:
1.Tony Iommi (on jeste i hard rock i heavy metal gitarista sto se mene tice, zavisi koji period gledamo...)
2.John Petrucci
3.Randy Rhodes
4.Glen Tippton (sa ili bez KK Downing)
5.Kirk Hammet
Da, a Zakk Wylde, da li je on metal ili neki moderni hard rock gitarista?
- Nyarlathotep
- MF veteran
sabbath su za sebe govorili da sviraju doom music, da budemo precizni.
ali pogledaj bilo koju veliku anketu, bilo koji dokumentarac o metalu i videces koga svi metal muzicari i kriticari proklamuju za prvi metal bend ikada. ujedno su i bend koji pomno slusam 15 godina, i pvih 5 albuma smatram za bozansku iskru metala (sviram takav sabbath-ovki stoner metal, takodje).
zepp imaju barem 50% polu-akusticnih pesama. daleko su od metala, sem u par stvari....
ali pogledaj bilo koju veliku anketu, bilo koji dokumentarac o metalu i videces koga svi metal muzicari i kriticari proklamuju za prvi metal bend ikada. ujedno su i bend koji pomno slusam 15 godina, i pvih 5 albuma smatram za bozansku iskru metala (sviram takav sabbath-ovki stoner metal, takodje).
zepp imaju barem 50% polu-akusticnih pesama. daleko su od metala, sem u par stvari....
au jes majku mu randya sam zaboravio, on mi je onda na 2. mestu... kad sam cuo crazy train oduvao sam se... stvarno je bio kralj, steta sto ga je smrt pokosila x(
mos sabbathe gledati kako oces, ja neklasifikujem muziku jer mislim da je to bezveze ali oni mi dodju kao neki hard rock kao i purple al nebitno mi je to... jer klasifikacije poprilicno ogranicavaju izbor muzike...
mos sabbathe gledati kako oces, ja neklasifikujem muziku jer mislim da je to bezveze ali oni mi dodju kao neki hard rock kao i purple al nebitno mi je to... jer klasifikacije poprilicno ogranicavaju izbor muzike...
- mislim_stvarno
Oni su krenuli sa idejom da ljudi placaju da gledaju horor filmove, zasto onda ne bi placali da slusaju "scary" muziku, a u svim intervjuima koje sam nesao, ONI sebe smatraju HARD ROCK bendom (koji pise horor muziku).
To da metal muzicari njih uzimaju za uzore, sigurno se ne moze poreci, ali i dalje mislim da su oni nesto najblize metalu sto nije metal...
Ja sigurno ne smatram zepp za metal, nego sam navodio primer, i njih su isto tako u brojnim chlancima i anketama navodili kao "heavy metal pioneers", zajedno sa Sabbath-om, Purple-om pa cak i Queen-om (navodno zbog May-a i onog njegovog headbanging dela u "Bohemian rhapsody" na primer).
Zeppelini su sa trecim ili cetvrtim albumom (nisam bas sada siguran) skroz udaljili cak i od hard rock-a. Tad je naisao period kada su radili upravo te akusticne stvari...
To da metal muzicari njih uzimaju za uzore, sigurno se ne moze poreci, ali i dalje mislim da su oni nesto najblize metalu sto nije metal...
Ja sigurno ne smatram zepp za metal, nego sam navodio primer, i njih su isto tako u brojnim chlancima i anketama navodili kao "heavy metal pioneers", zajedno sa Sabbath-om, Purple-om pa cak i Queen-om (navodno zbog May-a i onog njegovog headbanging dela u "Bohemian rhapsody" na primer).
Zeppelini su sa trecim ili cetvrtim albumom (nisam bas sada siguran) skroz udaljili cak i od hard rock-a. Tad je naisao period kada su radili upravo te akusticne stvari...
e care vazno da se oko sabbatha kontamo, to i ja isto tvrdim sto i jes da oni sami sebe smatraju kao rock bend kao i zeppelini kao i purple i ovo za scary music se potpuno slazem, to sam cuo u par navrata, kazu da ih nezanimaju te okultne stvari i to za sta ih cesto vezu iliti one gotske krstove... samo su hteli da prave "scary" muziku xD sto je kul, jer tako je nastao jedan od najvecih bendova svih vremena...
- Nyarlathotep
- MF veteran
slazemo se 100%.Duane wrote: mos sabbathe gledati kako oces, ja neklasifikujem muziku jer mislim da je to bezveze ali oni mi dodju kao neki hard rock kao i purple al nebitno mi je to... jer klasifikacije poprilicno ogranicavaju izbor muzike...
1.Sir Paul Gilbert (Racer X, Mr. Big)
2.Buckethead
3.Adrian Smith (Iron Maiden)
4.Alexi Laiho (COB)
5.Jason Becker,Marty Friedman (Cacophony)
2.Buckethead
3.Adrian Smith (Iron Maiden)
4.Alexi Laiho (COB)
5.Jason Becker,Marty Friedman (Cacophony)
- Orgasmatron
Yngwie Malmsteen
Dimebag Darell (kad bi bila tema GITARISTA SA NAJVECIM MUDIMA BIO BI DEFINITIVNI FAVORIT)
Zakk Wylde
Petrucci
Karl Sanders (NILE)
Dimebag Darell (kad bi bila tema GITARISTA SA NAJVECIM MUDIMA BIO BI DEFINITIVNI FAVORIT)
Zakk Wylde
Petrucci
Karl Sanders (NILE)
Ne mogu bas da sastavim top 5, ali evo top 10, bez nekog redosleda:
Jason Becker
John Petrucci
Chuck Shuldiner
Paul Gilbert
Michael Amott
Michael Romeo
Marty Friedman
Dimebag Darell
Jeff Loomis
Dave Murray
Jason Becker
John Petrucci
Chuck Shuldiner
Paul Gilbert
Michael Amott
Michael Romeo
Marty Friedman
Dimebag Darell
Jeff Loomis
Dave Murray
- Insecticide
Zanimljivo je koliko ljudi ovde spominje Marty Friedmana (moj omiljeni gitarista vec godinama) a kad u real life situaciji spomenem njega ,odgovor je uglavnom "wtf?"
da ga meni spomenes ne bi tako reagovao 

Ocigledno da ga nisi spominjao pravim osobama 

1.jason becker
2.marty friedman
3.dimebag
4.paul gilbert
5.yngwie
2.marty friedman
3.dimebag