TOP 5 Metal gitarista

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Duane
Fenderaš

Re: TOP 5 Metal gitarista

Post by Duane » 29 Jul 2008, 15:28

ok ja se izvinjavam ako sam nekog uvredio u to vreme kad sam napisao posto bio sam... recimo neuracunljiv... ja isto nesmatram sabbath kao metal band, ali je od sabbatha dosta poteklo... mislim_stvarno za ovo oko sabbatha se kazem i bas sam to drugaru rekao, heaven and hell je vec nekako drugaciji zvuk malo ljigavji koji se meni nesvidja nekako vise mainstreamiji, a za sabbath signature bi rekao npr sabbath bloody sabbath koji je neprevazidjen... al opet bi iommia stavio na prvo mesto, posle njega recimo zhilberta jer je covek kralj kakvog nema, a onda recimo zakk wylde ako se moze svrstati u metal, pa onda recimo dime jer je stvarno bio covek unikat i recimo mab jer covek razvaljuje i to 2 odjednom xD
a vai mislim da nije bas metal on je u nekom svom tripu i po tom je poznat... i satch...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 29 Jul 2008, 22:37

Ma ok, svako ima svoje misljenje, nakad je malo preterano i neuracunljivo :D khm... Na ovakve liste svako moze svakoga da stavi, stavljajte i Claptona u black metal gitariste sto se mene tice, jeste idiJotski i to niko nece shvatiti ozbiljno ali... slobodno pokusajte...

Moja lista bi bila, otprilike:

1.Tony Iommi (on jeste i hard rock i heavy metal gitarista sto se mene tice, zavisi koji period gledamo...)
2.John Petrucci
3.Randy Rhodes
4.Glen Tippton (sa ili bez KK Downing)
5.Kirk Hammet

Da, a Zakk Wylde, da li je on metal ili neki moderni hard rock gitarista?

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 29 Jul 2008, 23:35

sabbath su za sebe govorili da sviraju doom music, da budemo precizni.
ali pogledaj bilo koju veliku anketu, bilo koji dokumentarac o metalu i videces koga svi metal muzicari i kriticari proklamuju za prvi metal bend ikada. ujedno su i bend koji pomno slusam 15 godina, i pvih 5 albuma smatram za bozansku iskru metala (sviram takav sabbath-ovki stoner metal, takodje).
zepp imaju barem 50% polu-akusticnih pesama. daleko su od metala, sem u par stvari....

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Jul 2008, 01:33

au jes majku mu randya sam zaboravio, on mi je onda na 2. mestu... kad sam cuo crazy train oduvao sam se... stvarno je bio kralj, steta sto ga je smrt pokosila x(

mos sabbathe gledati kako oces, ja neklasifikujem muziku jer mislim da je to bezveze ali oni mi dodju kao neki hard rock kao i purple al nebitno mi je to... jer klasifikacije poprilicno ogranicavaju izbor muzike...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Jul 2008, 11:50

Oni su krenuli sa idejom da ljudi placaju da gledaju horor filmove, zasto onda ne bi placali da slusaju "scary" muziku, a u svim intervjuima koje sam nesao, ONI sebe smatraju HARD ROCK bendom (koji pise horor muziku).
To da metal muzicari njih uzimaju za uzore, sigurno se ne moze poreci, ali i dalje mislim da su oni nesto najblize metalu sto nije metal...

Ja sigurno ne smatram zepp za metal, nego sam navodio primer, i njih su isto tako u brojnim chlancima i anketama navodili kao "heavy metal pioneers", zajedno sa Sabbath-om, Purple-om pa cak i Queen-om (navodno zbog May-a i onog njegovog headbanging dela u "Bohemian rhapsody" na primer).
Zeppelini su sa trecim ili cetvrtim albumom (nisam bas sada siguran) skroz udaljili cak i od hard rock-a. Tad je naisao period kada su radili upravo te akusticne stvari...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Jul 2008, 15:12

e care vazno da se oko sabbatha kontamo, to i ja isto tvrdim sto i jes da oni sami sebe smatraju kao rock bend kao i zeppelini kao i purple i ovo za scary music se potpuno slazem, to sam cuo u par navrata, kazu da ih nezanimaju te okultne stvari i to za sta ih cesto vezu iliti one gotske krstove... samo su hteli da prave "scary" muziku xD sto je kul, jer tako je nastao jedan od najvecih bendova svih vremena...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 30 Jul 2008, 16:38

Duane wrote: mos sabbathe gledati kako oces, ja neklasifikujem muziku jer mislim da je to bezveze ali oni mi dodju kao neki hard rock kao i purple al nebitno mi je to... jer klasifikacije poprilicno ogranicavaju izbor muzike...
slazemo se 100%.

gordon

Post by gordon » 04 Aug 2008, 15:44

1.Sir Paul Gilbert (Racer X, Mr. Big)
2.Buckethead
3.Adrian Smith (Iron Maiden)
4.Alexi Laiho (COB)
5.Jason Becker,Marty Friedman (Cacophony)

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 06 Aug 2008, 15:27

Hamett i Dimebag

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 06 Aug 2008, 18:07

Yngwie Malmsteen
Dimebag Darell (kad bi bila tema GITARISTA SA NAJVECIM MUDIMA BIO BI DEFINITIVNI FAVORIT)
Zakk Wylde
Petrucci
Karl Sanders (NILE)

Regrin

Post by Regrin » 07 Aug 2008, 13:50

Ne mogu bas da sastavim top 5, ali evo top 10, bez nekog redosleda:
Jason Becker
John Petrucci
Chuck Shuldiner
Paul Gilbert
Michael Amott
Michael Romeo
Marty Friedman
Dimebag Darell
Jeff Loomis
Dave Murray

Insecticide

Post by Insecticide » 19 Aug 2008, 02:25

Zanimljivo je koliko ljudi ovde spominje Marty Friedmana (moj omiljeni gitarista vec godinama) a kad u real life situaciji spomenem njega ,odgovor je uglavnom "wtf?"

friedman

Post by friedman » 19 Aug 2008, 11:33

da ga meni spomenes ne bi tako reagovao :lol:

Regrin

Post by Regrin » 19 Aug 2008, 11:51

Ocigledno da ga nisi spominjao pravim osobama :lol:

scientist

Post by scientist » 09 Sep 2008, 13:35

1.jason becker