Posto vidim da je rec o midi kontrolerima mogu ti dati par saveta.
Znaci, prvo se upoznaj sa tehnologijom midi kontrolera. Budi svestan da midi klavijatura ne ide direktno u pojacalo
jer ona ne stvara bilo kakav audio signal. Znaci za midi klavijaturu moras imati kompjuter da bi ona funkcionisala.
E sad, sto se tice samog izbora klavijatura mogu predloziti nekoliko modela.
1. Korg K49 (kog licno posedujem)
2. M-Audio Axiom 49
3. M-Audio Keystation Pro 88
1. Korg K49 se kod mene odlicno pokazao. Klavijatura ima vece dirke od standardnih malih kao kod Yamahe, tako da ce ti to prijati
ako imas malo vece prste. Sto se tice samih dirki one nisu otezane/polu otezane, tako da nemas efekat kao da sviras klavir, ALI
imaju podesiv sensivity. Sto znaci da mozes na kompu da upalis emulaciju klavira i da namestis tako da moras da nabadas dirke
da bi se ista culo i obratno.
Moj predlog, ako sivras kod kuce, i ako ti sluzi kao midi kontroler u studiju, ovaj Korg je odlican. Ja sam je iznosio 2 puta iz kuce,
ne koristim je za neke tezge, svirke ili vec sl., pa je u odlicnom stanju, a pritom i pazim na dirke u smislu sensa koji stoji uvek na minimumu
da se ne udaraju puno...
Cena ovog korga je 135€ u Sky Music-u.
Evo ovde na sajtu imas sve lepo napisano da ih ne reklamiram previse.
http://www.skymusic.co.yu/prodaja/klavi ... kontroler/
Izgleda ovako:

Naravno pogledaj i ove druge modele ako ti odgovaraju.
Sto se tice 2. i 3. ne mogu nista preterano puno da kazem.
Axioma nisam imao priliku da probam, ali sam imao ogromnu zelju da ga kupim. Nisam ga uzeo iz finansijskih razloga,
ali ti moram reci da je u pitanju odlicna midi klavijatura. Ima poluotezane dirke, dobar sensivity, ima knobove (potenciometre), slidere, a ima i padove.
Ona je oko 250€ kako sam poslednje gledao, ali to moras sam proveriti.
Izgleda ovako:
Sto se tice M-Audio Keystation Pro 88. Ona ima znatno veci broj dirki od prethodne dve, ali uz to ide i cena. Dirke su joj "otezane", stavljam pod navodnike iz razloga
sto to otezavanje i nije bas savrseno, ali potrudili su se. Ona je odlicna za studijski midi kontroler iz razloga sto ima i slidere i potenciometre, a pritom i velik broj dirki.
Mislim da je njena cena u Mitros Music-u u BG-u bila oko 40.000 dinara. Po meni je to previse za tako nesto, ali boze moj, ima ljudi kojima treba i odgovara.
Izgleda ovako: