Rocket Roll wrote:Starim spravama treba samo malo osvežavanja, "budženja", i to je sve.......48 sati sa lemilicom i osciloskopom, i nikad više ne bi poželeo da se odrekneš DeEm keca!
Ma koliko se ja slagao (i u ovom slučaju složio) sa tobom, ne bih ti savetovao da ovakve stvari iznosiš javno na forumu...
Pominjem samo zbog tvoje sigurnosti.
Da znaš na kakve sam ja "pretnje" nailazio kada sam hteo da, Strat-u glavonji ili ovom mom Marshall-u, nesto promenim, unapredim, prilagodim više svom ukusu itd...
Toliko negodovanja je bilo, da bukvalno nisam imao kome da odnesem da to obavi. Svi stariji majstori, ili strucni ljudi koji su to mogli-znali da urade nisu hteli! Najčešća deviza je bila: "Ako ti to na bilo koji način ne odgovara, ti lepo prodaj pa kupi ono sto ti odgovara. Nemoj da zezaš nešto što je napravljeno pre 30 godina i što još uvek niko nije dirao..."
Tako da, što zbog nemogućnosti da mi neko pomogne u nekim mojim "zamislima", što zbog brige za ličnu bezbednost, ja sam navikao, kada nesto ne odgovara, to prodam i uzmem nesto što malo više ili potpuno odgovara. Jbga, znam, glupo ali sigurno...
Z*Z*Z wrote:Mala sugestija oko "probijanja" i oscilacija...jako mnogo ljudi kod nabiflaju basom gitaru da bude "debela" i "puna" pa se citav signal kroz analogni delay ugushi
Samo da se ogradim... Ono neizlaženje gitare iz mixa se odnosilo samo na ponovljeni signal, tj. na sama ponavljanja.
Nema nikakve frke niti ikakve očigledne promene kada se uključi dilej, već sama ona ponavljanja ne izlaze dok se "intensity" bas ne otpanji, a tada već postaje malo neprijatno na samoj bini.