Yamaha Akustične Gitare - CPX700 ili LJ6? Pomoć!

Kristijan
Uvaženi član

Re: Yamaha Akustične Gitare - CPX700 ili LJ6? Pomoć!

Post by Kristijan » 29 Nov 2008, 16:30

HeatMan wrote:kolko ja znam, "pravi muzichari ne rade by the book". ali nije do "pravih muzichara" nego do nekoga ko voli da svira i ko voli da radi malo drugachije.. a vi AKO ste zatucani radite kako ste nauchili.
Otrovao si temu ncisto, a nista pametno ni korisno nisi rekao. Ubedjen si da imas sirine, a zapravo si ti taj koji ovde zatucan. Sta god dalje da kazes, treba da imas ovo u vidu - onaj ko je zavrsio skolu moze da prica o skoli, a onaj ko je odustao, bolje bi bilo da slusa, jer da bi znao sta se to zaista nauci u skoli, moras da prodjes od pocetka do kraja, pa onda da das sud. Ovako zvucis kao klinac koji nece da cita lektiru jer je gledao crtani film, pa misli da je to isto. Niko ovde nije tvrdio da je svo znanje u skoli, bas niko to nije rekao, i ne znam sta tripujes. Niti ikome treba neki otkrivac rupe na saksiji da mu objasni da ne moze sve da se nauci u skoli. Ne klanjam se skoli kao instituciji, na kraju krajeva i sam radim posao za koji nisam skolovan, i vrlo sam uspesan u istom, ali mi nikad ne bi palo na pamet da pljujem ljude koji imaju adekvatnu skolu, to je kompleksasko ponasanje. Nikad nisam cuo nekog pravog muzicara da se tako pogano izrazava o muzickoj skoli. Opomenut si zbog nepristojnosti i prilicno ruznog stava, po kome je sve sranje izuzev onoga sto ti postujes i znas, a ne zato sto je neko hteo da ti kaze da je nemoguce baviti se muzikom bez muzicke skole. Ako ti smatras da je sve sto ti "istovaris" zlatna cigla, onda je tu definitivno kraj razgovora.

E da... da sam dobio kintu svaki put kad sam od nekoga cuo da za sebe tvrdi da ima apsolutni sluh, danas bih bio bogat covek. Istina je da je od svih tih samozvanih apsolutnih sluhista tek neki mali procenat zaista u toj kategoriji. Buduci da si do sada demonstrirao samo samoljubivost, racunam da je vrlo sumnjiva ova tvoja izjava o apsolutnom sluhu. I slobodno navedi sta si to komponovao, daj da svi uzivamo u balgodatima jednog muzickog genija! A sto se tice sviranja "Za Elizu" tu samo mogu da ti poklonim cokoladu, kao i ostalim sedmogodisnjacima koje sam cuo da mogu isto to, a cuo sam ih nekoliko, i uglavnom su izrasli u normalne mlade ljude koji ne misle da su popili svu pamet sveta, i koji jedva da se secaju svojih ranih uspeha, jer su u medjuvremenu postigli jos dosta toga vrednog pomena.

bokicasa

Post by bokicasa » 29 Nov 2008, 16:41

Daj bre,za elizu sa 7 godina obe ruke,moram da ti kazem da malo preuvelicavas svoje znanje,keva mi svira klavir 35 godina,i skolovana je,i kaze da ko prvo nisi mogao to da radis u muzickoj sa 7 godina,osim ako nemas klavir kuci pa tu vezbao,i da to nije na kraj sela zuta kuca da se tako lako nauci,svi znamo ko je betoven,a isti ne bi imao takvo ime u svetu muzike da su mu kompozicije takve da ih svira sedmogodisnjak,na kraju krajeva,ne bi je onda napravio sa 40,nego 10 godina..po tebi ti si ispao bolji nego betoven,a to je ekstremno tesko,tako da mislim da si potpuno muzicki neobrazovan,jer ne znas ni kako se kaze hvat preko vise zica.nije BAREL nego BARRE.A taj isti bare se uci nakon 2 meseca prvog razreda..Sto znaci da si otprilike toliko isao u muzicku skolu,kad budes imao znanje slobodno me porekni,prihvaticu sve kritike od ljudi koji znaju vise i bolje od mene,na primer od kristijana,dekija i tih,a ti ako ikad budes bio na tom nivou obrati se.

HeatMan

Post by HeatMan » 30 Nov 2008, 00:57

Kristijan wrote:
HeatMan wrote:kolko ja znam, "pravi muzichari ne rade by the book". ali nije do "pravih muzichara" nego do nekoga ko voli da svira i ko voli da radi malo drugachije.. a vi AKO ste zatucani radite kako ste nauchili.
Otrovao si temu ncisto, a nista pametno ni korisno nisi rekao. Ubedjen si da imas sirine, a zapravo si ti taj koji ovde zatucan. Sta god dalje da kazes, treba da imas ovo u vidu - onaj ko je zavrsio skolu moze da prica o skoli, a onaj ko je odustao, bolje bi bilo da slusa, jer da bi znao sta se to zaista nauci u skoli, moras da prodjes od pocetka do kraja, pa onda da das sud. Ovako zvucis kao klinac koji nece da cita lektiru jer je gledao crtani film, pa misli da je to isto. Niko ovde nije tvrdio da je svo znanje u skoli, bas niko to nije rekao, i ne znam sta tripujes. Niti ikome treba neki otkrivac rupe na saksiji da mu objasni da ne moze sve da se nauci u skoli. Ne klanjam se skoli kao instituciji, na kraju krajeva i sam radim posao za koji nisam skolovan, i vrlo sam uspesan u istom, ali mi nikad ne bi palo na pamet da pljujem ljude koji imaju adekvatnu skolu, to je kompleksasko ponasanje. Nikad nisam cuo nekog pravog muzicara da se tako pogano izrazava o muzickoj skoli. Opomenut si zbog nepristojnosti i prilicno ruznog stava, po kome je sve sranje izuzev onoga sto ti postujes i znas, a ne zato sto je neko hteo da ti kaze da je nemoguce baviti se muzikom bez muzicke skole. Ako ti smatras da je sve sto ti "istovaris" zlatna cigla, onda je tu definitivno kraj razgovora.

E da... da sam dobio kintu svaki put kad sam od nekoga cuo da za sebe tvrdi da ima apsolutni sluh, danas bih bio bogat covek. Istina je da je od svih tih samozvanih apsolutnih sluhista tek neki mali procenat zaista u toj kategoriji. Buduci da si do sada demonstrirao samo samoljubivost, racunam da je vrlo sumnjiva ova tvoja izjava o apsolutnom sluhu. I slobodno navedi sta si to komponovao, daj da svi uzivamo u balgodatima jednog muzickog genija! A sto se tice sviranja "Za Elizu" tu samo mogu da ti poklonim cokoladu, kao i ostalim sedmogodisnjacima koje sam cuo da mogu isto to, a cuo sam ih nekoliko, i uglavnom su izrasli u normalne mlade ljude koji ne misle da su popili svu pamet sveta, i koji jedva da se secaju svojih ranih uspeha, jer su u medjuvremenu postigli jos dosta toga vrednog pomena.
pre svega da te nauchim. kada prichash sa nekim, ostavi to ulicharsko ponashanje po strani i to spushtanje za mamu tatu i svoje drugare.

kao drugo, gde sam ja rekao za sebe da sam apsolutni sluhista? rekao sam da su me primili i da su to rekli mojim roditeljima predamnom.

napustio sam muzichku jer sam video da nema svrhe i da me samo usporavaju. jeste, bio sam klinac. ali mislim, 2 meseca smo uchili c-dur lestvicu a ja sam je skapirao na prvom predavanju.

i gde sam ja omalozavao ljude sa shkolom? rekao sam da je fakat da je to shto uche u muzichkim shkolama sranje.

i ko si bre ti da me opominjesh? jesi mod? ako jesi, trazi adminima da te banuju sada odmah da se iskulirash od foruma jer se ponashash kao dete kreten.

shto se kompozicije "za elizu" tiche, ne znam stvarno shta da ti kazem.. komshija mi je bio prof Arsenovic (dekan novosadske muzichke akademije) i kad sam bio klinac stalno me pushtao da mu drndam steinway-a i pokazivao mi sve i svashta.. par dana pred upis mi je objasnio kako se to svira, i nije mi bilo preterano teshko. ne cela kompozicija, naravno. oni ni ne zele da chuju celu..

ne vidim nigde da sam bio nadobudan ili da sam se ponashao kao da sam popio svu pamet ovog sveta. ti si se stvorio odjednom i pocheo da me napushavash, i posle meni kazesh da sam nadobudan i da se ponasham kao da sam iznad svih.. ajde idi sviraj shta god da svirash, i budi bolji od mene, molim te.. ali me ne diraj vishe nikad. ja znam gde se nalazim, za razliku od tebe.

@boki: rekao sam da sam to spremio za upis. dekija znam i on mene zna, i moze slobodno da vam kaze kakav sam.. osim shto sam zaboravna pichka jer se ne javljam choveku.

mladicu, betoven je to napisao. ja sam to samo presvirao. sad se secam samo pochetka i to je to. nije mi vishe ni bitno sve to pored midija i slichnih sranja.

ako cete da me napadnete josh jednom i da budete toliko lichni josh JEDNOM, bolje me banujte nego da gledam kako lupetarate u prazno.. tj boki je josh ok, kako se smirio. al ovaj kristijan.. ufff.. inache, nadam se da se stvarno tako zovesh.

shto se tiche "barel", jbt ne znam da li ste chuli za pojam "lapsus". probao sam da iskuliram to, al nastavite slobodno.. "on je napisao paevey a ne peavey. jao kako je smeshan."

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Nov 2008, 01:19

HeatMan wrote:i gde sam ja omalozavao ljude sa shkolom? rekao sam da je fakat da je to shto uche u muzichkim shkolama sranje
E pa da nije ovoliko smesno, bilo bi strasno... Zaista si car!

Inace da, zaista se zovem Kristijan.

Ne, ne mora Dejan da te predstavlja, sam si se divno predstavio. Odlicno ti to ide!

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 30 Nov 2008, 02:03

Temu zakljucavam dok je ne procistim i opet otkljucam...

I jos jednom vas upozoravam da se ne svadjate... po forumu..

Locked