Eeeeej, chord mastere a jel fali nesto da na svakoj slicnoj temi, na svakoj stranici postaviti ovaj topic... mislim... Covek se ubi od pisanja sa sve primerima, lepim objasnjenjima i slikama, i cime sve ne,... a opet... ide question!!!
"Hey ljudi kazite mi koju gitaru da kupim za 150 evra al' da bude k'o Les Paul ili Stradza, ali da bude k'o jaje-jajetu...." (da to bude isto)
Ja pogledam ponekad ovakve stvari... jbga, da osvezim znanje ili da se doedukujem... a pocetnici i neiskusni... i da im 100 puta kazes, "kupi bilo sta ionako ces da kupis jos 50 gitara tokom svog muzickog putesestvija ako nastavis da sviras", on nece da te poslusa.. ... ma joook bre, oni hoce da kupe Lespoliku gitaru sa Fenderovim zvukom i Ibanezovom mistikom... e da i Jacksonovom dusom... Blade kvalitetom... O D M A H!!! NOW!!!
Ma Kristijan je to lepo rek'o...u ovoj temi... mislim, eno u jednoj drugoj temi covek lepo pit'o i ja mu lepo odgovorio... ali tu se prica zavrsava, jer sve gitare su na svoj nacin dobre... a taj lik je skontao o cemu pricam!!
A vec negde rekoh, danas se za male pare mogu kupiti 100X bolje gitare nego nekada kada smo za povece pare kupovali Melodiju Menges, Jolana Chehoslovakia, i Lead who-knows=from-where i opet, mi tada svirasmo i pravismo bendove... i niko nam nije bio los... a danas .... hmmm .. losem qrtzu i dlake smetaju... kaze nas narod...
Nije ovo direktan odgovor Makijaveliju ( cilj opravdava sredstvo??? hmmm.... ) vec jednostavno iznosenje generalnog stava povodom pomame za "imenima" i GAS boljkom...
Dakle ako vec pita, bilo ko, onda barem neka poslusa savet...
sad ide citat iz Alan Forda...
Odvec sam star da bih ti pomogao ali ... ako kanis kupiti gitaru, probaj sve sto ti rukA padne, tek onda ces skontati sta ti se svidja...
Hmm, nadam se da se niko nije uvredio i naljutio...