Evo objasnio je i čovek ispod nešto, ali generalno, to je deo ikonografije, jednog vremena i tripa iz 80-ih. Takođe, nekome možda realno ne treba. Halen je najznačajnije stvari snimio upravo na takvoj gitari, na primer.teodorica wrote:U cemu je fazon kod tih gitara sa samo jednim humom.Dali su one "jeftinije" u odnosu na HSS ili HH varijante ili sta vec?Mislim sta vise pruzaju u odnosu na pomenute varijante?
Illusionist baš i nije casual, po feedback-u do sada ljudi su se isekli na taj dizajn sa "fantomskim" tj nepostojećim pickguardom. Ovi standardni modeli i nisu skupocene gitare, tehnički, koštaju 700 - 800$ više manje. Sa poslovne strane, Ime "Kramer" ljudi asociraju sa ovakvim "Prostim gitarama" u smislu da postoji tržište za 1ham, strat telo, takav i takav vrat gitare, kao što se RG oblik očekuje od Ibaneza, stvar tradicije. Ove "Delta Wing" gitare su sa druge strane ta varijanta "Ajd da razbijamo predrasude" i to opet ima svoju ciljnu grupu i loži se raja i na to. Prilično je interesantno šta na kraju kupuju ljudi, u praksi recimo iako je navodno Floyd "So 80's", upravo gitare sa njim idu kao lude. I postojanje ovih "prostijih" modela je realno zato što to neko kupuje iz sve snage.sta znam iskreno te Gary Kramer mi i ne izgledaju nesto skupoceno, ono kao casual moderna elektricna gitara iz 80-tih, mislim na ove "normalne", meni se vishe djasvi nesto na fazon Jackson-a. Ovo mi je nekako ni tamo ni vamo.
Uopce sve te skupocenije gitare na fazon Suhr, Tom Anderson, osecam da su strava al nekako mi imaju penzoski look, def bih prije neki Jackson il Ibanez, a bogami i Fender.
Btw, generalno su gitaristi zatvoreniji dosta na inovacije, za razliku od basadžija gde ima mnogo više slobode i želje za eksperimentisanjem, i to je možda pokazatelj nekih stvari, zašto je gitarska muzika prešla u reciklažu.