To je ono što sam rekao za Cynic,oni su meni fav bend jbt! ljudi!!
Jeste meni jasno na čemu su Bitlsi promenili svet,tj,sa kakvom opremom u studiju i još bezbroj primera,ali treba ići u korak sa svetom,kvalitet izrade jednog DPP ne može se porediti sa Traced In air,koji mi je prvim slušanjem postao all time fav! Sviđa se i meni neuporedivo više Traced,ali fali tih 5-15% koje treba čuti i shvatiti zašto je na taj album potrošeno preko mil eur.
Jebiga ljudi ako želite da razumete,a bilo bi mi drago,a to je,ne pljujem po Nile-u,Cynic-u,jer ja slušam i volim i tu vrstu muzike baš i većinu tih bendova mnogo više volim da slušam od NW-a,da nije bilo dm-a nikada ne bih razmišljao o napredku u svirci,a to mi je izuzetno važno sada,već vam objektivno kažem,treba izuzetno poštovati uložen rad i novac za nove albume NW-a, eto,ja se sad izvinjavam ako vas ovi postovi uvredili,ali,pokušajte da čujete,teško je jer ume da bude čoveku odbojno,takav pravac kao NW,pogotovo posle slušanja druge kvalitetne muzike.
Moj početek 'metal' tripa,je bio uz NW,Panteru i,da se ne ponavljam ima tamo post,neki raniji videćete,kako je vreme išlo,ja sve dalje u metal vode i eto,dugo ostao na extremnom pravcu,pre svega bm,kasnije dm kada sam počeo svirati,i to je trajalo,imam ortaka koji ima verovatno absolutni sluh a bubnjar je?! I šta god kad bi mu donosio od muzike,on bi to preslušao i uvek isti komentar,e dobro je,ali nema tu 'harmonsku veličinu ko npr NW',sad,moji prvi odgovori bili su baš kao vaši odgovori,baš takvi,da bre ovi svi mnogo bolje sviraju od NW,a onda opet,odgovor,e da dobro sviraju al eto,dobro za njih. I probao sam sa opet posle dugog vremena ne slušanja NW-a,i polako sam shvatio koliko tu elemenata ima i koliko sve mora biti fino upakovano i sređeno,jbg,zbog NW sam shvatio i Toto,i mnoge druge pre svega 'harmonične' bendove,jer smatram sa se svet taj muzički deli ipak na dva dela,i to je tako zbog ljudi,da definišem tačno ne mogu...

Ali imate moj objektivni pogled NW-a,pre svega novog,a to je,visokobudžetno,izuzetnog kvaliteta koji će sumnjam ijedan bend dostići skorije,oni sada imaju i priču iza benda i popularnost,izgled,sve.