Nightwish

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
sixstring

Re: Nightwish

Post by sixstring » 22 Nov 2008, 14:55

Doolio makes point!
To je ono što sam rekao za Cynic,oni su meni fav bend jbt! ljudi!!
Jeste meni jasno na čemu su Bitlsi promenili svet,tj,sa kakvom opremom u studiju i još bezbroj primera,ali treba ići u korak sa svetom,kvalitet izrade jednog DPP ne može se porediti sa Traced In air,koji mi je prvim slušanjem postao all time fav! Sviđa se i meni neuporedivo više Traced,ali fali tih 5-15% koje treba čuti i shvatiti zašto je na taj album potrošeno preko mil eur.
Jebiga ljudi ako želite da razumete,a bilo bi mi drago,a to je,ne pljujem po Nile-u,Cynic-u,jer ja slušam i volim i tu vrstu muzike baš i većinu tih bendova mnogo više volim da slušam od NW-a,da nije bilo dm-a nikada ne bih razmišljao o napredku u svirci,a to mi je izuzetno važno sada,već vam objektivno kažem,treba izuzetno poštovati uložen rad i novac za nove albume NW-a, eto,ja se sad izvinjavam ako vas ovi postovi uvredili,ali,pokušajte da čujete,teško je jer ume da bude čoveku odbojno,takav pravac kao NW,pogotovo posle slušanja druge kvalitetne muzike.
Moj početek 'metal' tripa,je bio uz NW,Panteru i,da se ne ponavljam ima tamo post,neki raniji videćete,kako je vreme išlo,ja sve dalje u metal vode i eto,dugo ostao na extremnom pravcu,pre svega bm,kasnije dm kada sam počeo svirati,i to je trajalo,imam ortaka koji ima verovatno absolutni sluh a bubnjar je?! I šta god kad bi mu donosio od muzike,on bi to preslušao i uvek isti komentar,e dobro je,ali nema tu 'harmonsku veličinu ko npr NW',sad,moji prvi odgovori bili su baš kao vaši odgovori,baš takvi,da bre ovi svi mnogo bolje sviraju od NW,a onda opet,odgovor,e da dobro sviraju al eto,dobro za njih. I probao sam sa opet posle dugog vremena ne slušanja NW-a,i polako sam shvatio koliko tu elemenata ima i koliko sve mora biti fino upakovano i sređeno,jbg,zbog NW sam shvatio i Toto,i mnoge druge pre svega 'harmonične' bendove,jer smatram sa se svet taj muzički deli ipak na dva dela,i to je tako zbog ljudi,da definišem tačno ne mogu... :(
Ali imate moj objektivni pogled NW-a,pre svega novog,a to je,visokobudžetno,izuzetnog kvaliteta koji će sumnjam ijedan bend dostići skorije,oni sada imaju i priču iza benda i popularnost,izgled,sve.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Nov 2008, 15:04

Nyarlathotep wrote:ima istine i u tome. samo, onda bi se sve oduvek moglo svesti (u umetnosti, filozofiji, knjizevnosti, muzici) ja volim ovo, a ti ono. onda su Ceca i Stoja pojednako vredne kao Sati ili Filip Glas.
koliko god razumeo to sto ti pricas, smatram da postoje neki opsti parametri za vrednovanje.
naravno, nije neko budala ako slusa Nightwish i ima svako pravo da uziva u njima... ali nije zato ni Nightwish realno dobar bend.
dadada, pricam i ja to, postoje opsti parametri, naravno, pa ja prvi smaram nekog ako nema opste parametre, struka mi je likovna umetnost, a sta se danas izdaje za dobro pogotovo kod nas, to je strasno, ali prolazi jer ljudi vide dopadljivu sliku u koju je utroseno nula vestine, nula inspiracije, nula originalnosti sa sve nula talenta i u fazonu su joj sto je kul i naravno da me to strasno pogadja jer se onda prirodno postavlja pitanje koji moj ja tu peglam tehnike, kurce, palce, kopiram stare majstore da vidim kako su oni to radili, citam, slikam svasta, edukujem se itd. naravno da postoje opsti parametri, zato je leonardo leonardo, a olja ivanjicki nije leonardo, ne moze se sve svesti na licni utisak. ali kad je poredjenje blize, onda dolazi do zezanja, ajde, ko je bolji, vermer ili rubens? meni vermer trideset puta, al uvek moze da mi dodje neki rubens lover i da se drndamo pet dana, jer, realno, i vermer i rubens imaju prilican arsenal argumenata:)
druga stvar je sto vi raspravljate o nekim faktorima koji uticu na kvalitet benda, a svako stavlja tezinu na razlicite faktore. najtvis ima prijatnu jednostavnu muziku sa proverenim harmonijama i nekom lirskom jednostavnom tematikom i jako su poznat bend i ako to nekom pogadja zicu, onda su oni njemu do jaja. meni je to malo naivno jer uglavnom muziku gledam slicno kao ti (mada sam opet ja mnogo komercijalniji, na priemr), pa mi onda nekako nije gust da slusam najtvis. ali bih ga pustio u pozadini, sto da ne, bas su fini. block out recimo ne bih nikad mogao da pustim u pozadini jer mi je to malo besmisleno, ali bih mogao da ih slusam angazovano jer su mi takav bend. hocu da kazem da je cynic bend koji je mozda siroviji, suroviji, iskreniji, nabijeniji i sta sve ne, od najtvisa, ali opet, nije adekvatan za neke druge stvari za koje najtvis jeste. a onda, otkud znam, mozda ljudi i jesu iskreni, mozda gotive te akcije, mozda nemaju potrebu za nekim zajebanijim izrazom i inspiracijama, znam dosta likova koji se loze na najtvis, al ono bas loze.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Nov 2008, 15:13

e vidis sixstrinze:) pomenuo si bitlse, to je ono sto pricam, postoje objektivni parametri, ali ima vise sistema vrednosti, tj ti parametri su nekom bitniji nekom ne, recimo, mrzi me sad da pisem zasto blabla, meni su bitlsi jedan prosecan bendic sa prosecno talentovanim likovima i sramotno jednostavnom filozofijom (da, mislim i na kasniju fazu) itd itd. znaci gledam ih po nekim parametrima koji su meni bitni. e sad, da su revolucionaran bend, da su postigli mnogo toga, da je njihov legacy ogroman, da su kapisla itd, to je tacno i oni moraju imati moj rispekt. ali ih opet necu slusati jer su mi sranje bend. dakle, sto se tice onog sto slusam, tu uopste ne gledam status, kultnost, originalnost, nego gledam kolko to meni odgovara za uvo i mozak. a moj muzicko-socijalni rispekt je druga kategorija i ne mora da se poklapa sa mojim cisto muzickim ukusom, znaci, ja bih sa deep purpleovima mozda pio pivo, ali ih ne bih slusao.

e sad, sve ovo napisah iz razloga da pokazem kako su razliciti parametri bitni kod razlicitih ljudi pri kreiranju konacne ocene o nekom bendu. kod mene recimo taj muzicko-socijalno-istorijski faktor ima veliku ulogu u rispektu, ali u samom odabiru bendova za slusanje, ne igra nikakvu ulogu. jedino sto cu prvo overiti bendove poznate predstavnike zanra u koji trenutno ulecem i koji mi je nov, ali to je sve.

sixstring

Post by sixstring » 22 Nov 2008, 20:35

kontam Doolio to što kažeš skroz!
respect! :metal5:

Danielt

Post by Danielt » 24 Nov 2008, 02:39

sixstring wrote:Doolio makes point!
To je ono što sam rekao za Cynic,oni su meni fav bend jbt! ljudi!!
Jeste meni jasno na čemu su Bitlsi promenili svet,tj,sa kakvom opremom u studiju i još bezbroj primera,ali treba ići u korak sa svetom,kvalitet izrade jednog DPP ne može se porediti sa Traced In air,koji mi je prvim slušanjem postao all time fav! Sviđa se i meni neuporedivo više Traced,ali fali tih 5-15% koje treba čuti i shvatiti zašto je na taj album potrošeno preko mil eur.
Jebiga ljudi ako želite da razumete,a bilo bi mi drago,a to je,ne pljujem po Nile-u,Cynic-u,jer ja slušam i volim i tu vrstu muzike baš i većinu tih bendova mnogo više volim da slušam od NW-a,da nije bilo dm-a nikada ne bih razmišljao o napredku u svirci,a to mi je izuzetno važno sada,već vam objektivno kažem,treba izuzetno poštovati uložen rad i novac za nove albume NW-a, eto,ja se sad izvinjavam ako vas ovi postovi uvredili,ali,pokušajte da čujete,teško je jer ume da bude čoveku odbojno,takav pravac kao NW,pogotovo posle slušanja druge kvalitetne muzike.
Moj početek 'metal' tripa,je bio uz NW,Panteru i,da se ne ponavljam ima tamo post,neki raniji videćete,kako je vreme išlo,ja sve dalje u metal vode i eto,dugo ostao na extremnom pravcu,pre svega bm,kasnije dm kada sam počeo svirati,i to je trajalo,imam ortaka koji ima verovatno absolutni sluh a bubnjar je?! I šta god kad bi mu donosio od muzike,on bi to preslušao i uvek isti komentar,e dobro je,ali nema tu 'harmonsku veličinu ko npr NW',sad,moji prvi odgovori bili su baš kao vaši odgovori,baš takvi,da bre ovi svi mnogo bolje sviraju od NW,a onda opet,odgovor,e da dobro sviraju al eto,dobro za njih. I probao sam sa opet posle dugog vremena ne slušanja NW-a,i polako sam shvatio koliko tu elemenata ima i koliko sve mora biti fino upakovano i sređeno,jbg,zbog NW sam shvatio i Toto,i mnoge druge pre svega 'harmonične' bendove,jer smatram sa se svet taj muzički deli ipak na dva dela,i to je tako zbog ljudi,da definišem tačno ne mogu... :(
Ali imate moj objektivni pogled NW-a,pre svega novog,a to je,visokobudžetno,izuzetnog kvaliteta koji će sumnjam ijedan bend dostići skorije,oni sada imaju i priču iza benda i popularnost,izgled,sve.
:bow: :bow: :bow:
poslednja 3 posta su mi nekako na mestu svaka cast

XeonBlader

Post by XeonBlader » 08 Dec 2008, 00:20

Stari Nightwishe jebe matere :-D ovaj novi... totalno propao... popmetal sucks...

Danielt

Post by Danielt » 10 Dec 2008, 02:59

XeonBlader wrote:Stari Nightwishe jebe matere :-D ovaj novi... totalno propao... popmetal sucks...
ima istine u tome izgubili su tu lepotu ali nemozes kazati da je new nightwish tolalni shit nije dobar kao stari ali... nisu losi iako su pre bili mnogo bolji

igorpan
MF veteran

Post by igorpan » 18 Dec 2008, 00:00

Ma,stari je imao nesto "posebno" neki poseban zvuk,atmosferu u pesmama,ovaj novi je ono,ok,ali nista vise od "ok". Slusam ih kao i svaku grupu onako,po neku pesmicu.

Jedino mi se svidja sto su tekstovi jos uvek odlicni. Ipak mislim da su napravili nesto novo pesmama: Last of The Wilds,Medows of Heaven i naravno Poet and The Pendulum - 13 minuta pesma,i ni u jednom trenutku ne prestajes da je slusas,neprekidno je prelepa :mrgreen:

Grof Cmarnik

Post by Grof Cmarnik » 31 Dec 2008, 02:28

Samo zelim da kazem da operi i operskim pjevaljkama nije mjesto u metalu. Nightwish, Syrenia, Tristania i ostale kopije kopija su bendovi koje postoje iz jednog jedinog razloga a to je da se zgrnu sto vece pare. Sto im naravno dobro ide.

XeonBlader

Post by XeonBlader » 31 Dec 2008, 17:52

Grof Cmarnik wrote:Samo zelim da kazem da operi i operskim pjevaljkama nije mjesto u metalu. Nightwish, Syrenia, Tristania i ostale kopije kopija su bendovi koje postoje iz jednog jedinog razloga a to je da se zgrnu sto vece pare. Sto im naravno dobro ide.
Sirenia... ne Syrenia

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 08 Jan 2009, 01:53

Pa nekako mi nesto onaj ranije Nightwish nije prijao. Citiracu Mareta iz jednog domaceg filma:" Mojne tako teatralno.." Bas su bili pozoristance. E, Once je vec malo ozbiljniji album (Dead Garden rules). A ovo zadnje, prvi put slus'o na Exit-u. Lep pop, nema sta (ne pop metal). Ova zadnja, bolja riba od one prethodne. Ona prethodna bolje peva od ove zadnje. Valjda..

CrownlessPhoenix

Post by CrownlessPhoenix » 08 Mar 2009, 12:14

Moj omiljeni bemd koji me je i uveo u metal :bow: Tarju i njen glas volim, cenim i postujem... Aneta previse kresti :?

ydks_89

Post by ydks_89 » 18 Mar 2009, 14:43

pff...ova nova je ok meni, tarju nisam ni voleo uopste ( nek joj je sa srecom )... ali ... ja mislim da jedino Marco Hietala radi svoj posao kako treba...bass ono tu i tamo, ali vokal...uff :) svaka mu chast.

Radost_Gradiska

Post by Radost_Gradiska » 05 Apr 2009, 21:01

Eh...Tarja nekad moze da otpjeva nesto,ali u vecini slucajeva ne...Sto je velika zamjerka za jednu opersku pjevacicu! A Annette je stvarno donijela NW jedan novi zvuk,sto mi se licno ne svidja... Mislim da su se trebali drzati i dalje toga i naci drugu opersku pjevacicu koja bi mogla pjevati stare pjesme bolje od Tarje,a nove razvaliti...
Cheers!

BlesavaDoYaya

Post by BlesavaDoYaya » 06 Apr 2009, 14:52

prije mi je NW bio super..baš sam ih gotivila..a ona sad Annette(ili kako se već piše) mi i nije nešto..unijela je novi zvuk koji mi nikako ne leži..Tarja mi je bolja..ali jedino ne kontam koji klinac imate protiv te cure,žene šta li je već.ima super glas..ne pjeva savršeno,al kad vas čujem da pjevate približno kao ona,onda se javite ;) a do tad shut the fu*k up! :wink:

Post Reply