Pozeri

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Post Reply
KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 25 May 2007, 22:04

Pa gledaj na to kao na horor filmove. Zasto se "strah u ulici brestova" zove tako a ne "sreca u srecnoj ulici srece". Teme o kojim pevaju su takve.Mora i to neko da radi.A ko ce ga znati sto se loze na to i da li se zaista loze na to. Mozda tako zarade vise para, ko zna.
Izgleda da ja imam neku pogresnu sliku o ovome ali "darkeri" su meni neki goth, black i doom bendovi. Dobar deo bendova koji si naveo je death metal. E sad...mozda i ja gresim. Pogresi covek... :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 25 May 2007, 22:36

u sustini je to nebitno...
docice sad neko ko sece vene na power tekstove i do jaja su mu...
moje licno misljenje je da ne gotivim preterano ni death filozofiju ni power, vise volim neke realnije tripove tipa socijalni ili refleksivni...ali, opet, to sam samo ja i nikako nisam u fazonu da to ne valja ili da oni nisu u pravu i tako ta decija sranja, mislim, slusaj sta slusas, pripadaj cemu pripadas i to je to...
sve subkulturne grupacije su smesne kad se gledaju iz odredjenog ugla, opet, sve su kul kad se gledaju iz nekog drugog ugla, iz treceg su besmislene, iz cetvrtog su originalne, iz petog kreativne, iz sestog nuzno zlo, mislim, blablabla...
meni je licno sve to super i simpaticno i svakoj grupi pokusavam da pridajem isti znacaj, a od nekih kupim neke tripove koji mi se svidjaju...objektivno, sve je to isti *****, stvar je samo licnog afiniteta, mislim, isti ***** je mali tuzni emo ili neki tamo tr00 lik sa kosturskom glavom na prstenu ili neki lik u baggy pants sto crta grafite...

posebno sam alergican, ali sam do sada vec naucio da kuliram barem pola tih tripova, na likove koji sernjaju po drugim grupacijama, a sebe ne vide, mislim, alo...mozes da mislis da si ti kul, a on nije, ali nemoj da uzimas sve zdravo za gotovo i gledaj malo objektivno...

to je ono 'ee kakvi ste vi metalci cobani vidi na sta licite jebo vas dzdzdz metal' rece panker sa roze zelenom kosom:)))

umesto 'metalci' i 'panker' staviti proizvoljno bilo sta...

nista od ovoga nije bilo namenjeno nekom pojedinacno, samo sam blowoffovo some steam:) ako se neko pronaso, sue me:)))

Critical
PedoBear

Post by Critical » 25 May 2007, 23:03

Teme o kojim pevaju su takve.Mora i to neko da radi.A ko ce ga znati sto se loze na to i da li se zaista loze na to. Mozda tako zarade vise para, ko zna.

Thats a big question :lol:
E sada ,pre (citaj davno ) je bilo dovoljno da pomenes Devil-a u svojim pesmama i da sve novine pisu o tome ,a danas je sve to evoluiralo pa nije dovoljno samo to pomenuti vec sada treba mnoooogo vise ,i ako jos tome dodas neki Scary look i scary (citaj ,smesno) ime onda se izdvajas iz kolotecine i samim tim si baja ,ti si neshvatljiv bla bla .E kada si postao neshvatljiv pocinjes da pridobijas ljude koji su u odredjenom zivotnom dobu koji takodje misle da su neshvatljivi ,i onda kada ti pitas nekog baju koji slusa neki bend gore navedenog tipa ,STA SLUSAS,on ce ti reci ,MA NE SHVATAS TI TO .
:x Licno moje misljenje i zadrzavam sva prava na njega :x

Mozda sam malo oman'o temu :lol:

Bluesman

Post by Bluesman » 25 May 2007, 23:20

Rock je napravio takav darmar jer je bio nekonvencionalan, nov, nepoznat ljudima, arogantan, napadan, otvoren. Sada bi ovi hteli da ponove isto to, ali nije vise dovoljno doci i odsvirati neku pesmu sa malo distorzije ili drajva u kojoj kritikuje drustvo pa da kazu uh vidi ga sto je ovaj lik cudan i genije. Sada oni nabijaju neku dark majti mrachnu energiju oko sebe i misle da ubijaju zmajeve pogledom, jer imaju 9834094 nitni i COB majicu, i misle da su neki vrachevi( na morisinovu foru I am the lizard king, i can do anything, samo sa i'm so goth i shit bats stavom).
A i nije to ono sto je nekad bilo. Sada svaka druga budala ode kupi skvajera, ako uspe da odsvira nesto brze od 120bpm on nabije dist na to i izda album sa naslovom Ja sam ubio zmaja!!!!!!11111 I takvim ljudima nema ko da kaze da su propali jer taj ko bi to rekao njima direktno bi izgubio pare od toga, a danas se sve vrti oko para. Zato ta muzika nema dushu, pa samim tim i ne valja. To je umetnost ne vestina. A i da se pojavi neka grupa koja valja, nema za koga da uspe. ODlican primer je Zona B. Po meni oni su mnoooogo bolji od cele danasnje scene zajedno. Imaju duh, energiju, dusu. Ali sta to vredi kada nema ljudi koji ce to da podrze, jer je vecina ljudi brejnvoshovana.

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 25 May 2007, 23:32

"I takvim ljudima nema ko da kaze da su propali jer taj ko bi to rekao njima direktno bi izgubio pare od toga, a danas se sve vrti oko para. Zato ta muzika nema dushu, pa samim tim i ne valja. "

?! sta?

Bluesman

Post by Bluesman » 25 May 2007, 23:37

Pojave se kod producenta par spodoba i kao ocemo da izdamo album. On kaze daj da cujem, odslusa i umesto da kaze ma idi bezi budalo on kaze moze, uzimam 10% ukupne zarade, sto je njemu dosta sa obzirom na to koliko ima bezumnih ljudi koji ce da kupe i slusaju npr tokio hotel, linkin park, i tako dalje. Niko ko ima mogucnost da zaustavi pojavu takve grupe na scenu nece to uraditi jer ce od toga imati materijalnu korist.

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 26 May 2007, 00:00

@Bluesman:

E, sada ga pretera. Nisi ti pozvan da ocenjujes muziku bendova koji su, kakvu god muziku svirali, dokazani i zaradili su ogromne pare. Jedan Linkin Park, sta god ti ili ja mislili o njima, su uspesni i zaradjuju ogroman novac praveci muziku koja se svidja ljudima.

PUNK u Srbiji je (skoro) potpuno propao zato sto isto tako nema ljudi da ga podrze. Zaboga, zar nikome nije palo na pamet da na Exit ili ovako van-festivalski dovede, recimo, The Offspring. Sigurno bi napunio Arenu ili hipodrom. Na Exit dovode kojekakve bendove koji su davno bili na vrhuncu slave i sada idu nizbrdo, tj. na zalasku su vecina njih. Sto ne dovedu Lagwagon, Strung Out, A Wilhelm Scream (ovo su sve punk bendovi) koji su jako dobri sviraci i popularni su.

Zasto bi iko zaustavljao pojavu neke grupe na sceni??? Pa, svako moze da izda album, ali je pitanje koliko ce se isti prodavati. Dakle, nema potrebe bilo koga sprecavati da "izadje na scenu", jer ako se ljudima ne dopada (sto je i sustina muzike kao umetnicke tvorevine) nece dugo potrajati.

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 26 May 2007, 01:50

Bluesmane... dugo sam se držao po strani na ovoj temi ali sad već ne mogu više da izdržim. Brate... to što ti slušaš blues i smatraš da jedino to što ti slušaš valja, to zadrži za sebe kao čisto subjektivno mišljenje. Nisi ni kompetentan ni pozvan da druge muzičke pravce guraš u đubre i mažeš govnima zato što se to tebi ne dopada.

Spominjao si pare i da muzičari koji rade metal (u bilo kom obliku) to rade samo zbog para? Paaaaa... ja bih jako voleo da meni to neko plaća. Ali mi ne plaća. A ja i dalje radim. I ne smatram da sam propao jer radim ono što volim. Nije me briga da li će to neko da kupi, nije me briga da li će to ugledati svetlost dana (voleo bih da bude tako ali mi nije primarno), a nije me briga ni da li se to tebi sviđa...

Kažeš "Ta muzika nema dušu"... Ma nemoj! Daj mi jedan argument zašto misliš da ono što ja radim nema dušu a ono što ti radiš da ima dušu. Daj mi materijalni dokaz. Mogu samo da ti kažem (a to možeš da zaključiš i iz prethodnog pasusa) da kada ja pravim kompoziciju unosim 100% sebe u nju. Znači dajem joj svoju dušu.

Svako može da napravi album. Slažem se. I svako ko ima priliku da snimi album i treba to da uradi. Na slušaocima je da odaberu šta im se sviđa. Ne može i ne treba svakome sve da se sviđa. Ajde mi reci molim te, ali iskreno, da li bi ti voleo da se pojaviš u nekom studiju ili kod nekog menadžera i da pogodiš deal kakav si spomenuo maločas? Da li bi pristao ili bi rekao "ne ne ne... ja neću da radim sa vama pošto moja muzika ima dušu i ja ne želim da zaradim"... give me a break son....

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 26 May 2007, 03:27

pridruzujem se tapetiranju bluesmana:)))
brate, to je jako jako nezreo, infantilan stav...ljudi su brainwashovani...pa svako je brainwashovan, samo zavisi na koju stranu:))) hocu da kazem, nisi merodavan da ocenjujes sta je dobro, a sta nije, pogotovo kada se radi o muzici, a pogotovo na kvadrat, kada to uzmes tako subjektivno da analiziras...
ja recimo takodje imam svoj stav i misljenje povodom npr linkin parka, mislim da su prazni, da su im tekstovi losi, da nisu iskreni, da su plitki i stvarno su oni po meni los bend, barem sto se tice stvari koje su meni bitne. ali brate, pod jedan, mozda ja nisam u pravu, a pod dva, de gustibus non disputandum est.
gomila ljudi gotivi power koji ja stvarno ne mogu da slusam, besmisleno mi je epsko pevanje o zmajevima, ali recimo muzika mi je do jaja, steta sto me previse smara ceo fazon, pa sam onda uskracen i za uzivanje u muzici. ali ja ne mislim da su ti bendovi losi ili da su ljudi retardi koji ih slusaju, jednostavno, to nije my cup of tea, njih to vozi, mene ne. cak zadrzavam i moguc scenario (mada, malo moguc) da ja ne razumem drustvene alegorije i neverovatne metafore i reflaksivnost u poweru...a sto se tice neke zajebancije i subjektivnog tripa, uvek cu da prozivam power la la la elfovi:) ali ozbiljno govoreci, nijedan zanr ne prozivam jer znam da ljudi isto tako mogu da isprozivaju i meni omiljene zanrove i to sa manje-vise istim argumentima i istom tacnoscu. ako coveku nesto odgovara, to ne mora biti neka vanserijska muzika/pesma, jednostavno ti odgovara i to je to. tako mene radi lipe cvatu, radi me i nirvana, radi me i nik kejv, radila me metalika pa su mi sad smesni kad im cujem tekstove, ali opet, to sam ja:)
dalje, govoris o rokenrolu, pa on se i rasirio tako sto su bili neki bitlsi i neki ostali ...si i onda su klinci uzmali dzitre za 200 dolara ili cega vec i skakali po sobama...a sto se tice tehnike, tehnika je pratilac kreativnosti i 'smijesano najbolje se piju':))) jedno ne iskljucuje drugo, a ako se nekom svidja sto neko ubija zmaja na 1000bpm, super, neka se kupuje, neka se prodaje...drugo, ako je neko propao, kako onda zaradjuje pare? i koliko je samo carska ideja o 'e zdravo ja bi da snimim album - ne moze care, propao si', mislim, brate...
muzicki zanrovi su i razliciti po nacinu na koji se slusaju i na koji, uopste, uticu na slusaoca. kod panka je bitan stav, agresija, neke parole, ritmic, energija...kod metala je pored slicnih stvari bitno i prilicno umece, kod britpopa je tehnicka zahtevnost jako niska, teziste je na atmosfeti i na proseravackim tekstovima, kod hip hopa je poenta u poruci i in jor fejs stavu i jasnom iznosenju poruke 'da me cuje svet; itd...kvalitet neke pesme odredjuje mnogo faktora, a vecina tih faktora zavise od subjektivnog dozivljaja slusaoca...
sto se tice toga da dosta ljudi radi to zbog para, opet se varas. jako mali procenat to radi zbog para. jako je tesko raditi muziku zbog para, pogotovo autorsku, okej je odradjivati svirke kao session player ili u nekom cover bendu ili na svadbi, lupam, ali praviti autorsku muziku zbog para? tesko. zasto? pa, pod jedan, nemas pojma da li ces uspeti, a kakvu god muziku da hoces da pravis, moras da se potrudis...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 26 May 2007, 10:47

Svako može da napravi album. Slažem se. I svako ko ima priliku da snimi album i treba to da uradi. Na slušaocima je da odaberu šta im se svidja
Fox je ovde lepo rekao ,i mislim da je suvisno dalje komentarisati.

Odjava :lol:

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 26 May 2007, 11:58

Ako je bend zaradio od muzike (i jos uvek zradjuje i zivi od toga) ja smatram da su uspeli....neko je zubar a neko muzicar....

I ja bih voleo da imam bend koji zaradjuje...zamisli...radis ono sto volis, ljudima se svidja, i cak ti i placaju da im sviras! Savrsenstvo...
i ne smatram da si se tad prodao...nego da si uspeo :)

Drugo je kad sviras za neki bend za pare (ne ono sto volis, nego ono sto moras), opet sviras...ali ne ono sto volis...ali se placa :)

Skoro svaki pravac ima dusu...i u svakom pravcu imas bendove koje nemaju dusu, koji rade to zbog para i to se ponekad i cuje :)

Koliko sam cuo, Linkin Park je jedan od boljih primera sastavljenog benda..njih su upoznali ljudi, koji su mislili da ce biti od njih nesto, ako ih lepo obuku, smisle (ili kupe) dobre pesme, odrade dobar maketing i tako to...

Koliko sam cuo i Guns And Roses je sastavljen bend ;) a opet svi kontaju da su jedan od najbendova koji imaju dusu :)

Na kraju krajeva...nemozes znati...nije to nesto sto svetli ili ne svetli....nego ima nesto ali svako drugacije vidi :)

Bluesman

Post by Bluesman » 27 May 2007, 09:45

OK uredu, dosta stvari je istinito sto ste rekli.
Foxe sto si se ti osetio prozvanim? Ja ne slusam samo bluz, samo ga najvise volim. Ne kazem da ono sto nije bluz ne valja. Naprotiv ima i bluz akoji mi se ne svidja, ima i metala koji mi se svidja i koji slusam. Nisam iskljuciv po tome e to je sada npr power necu ga slusam. Ako mi se svidi slusacu, makar to bila i Dara Bubamara. Nisam ja pisao o tvojoj muzici i metalu. Ja sam pisao o linkin parku, o SOAD i slicnim bendovima. To nema dusu. Metal itekako moze da ima dusu.
Neko spomenu linkin park. Divno oni zaradjuju, od toga zive i sada su uspesan bend. Ok, ako je to tvoja definicija uspesnosti, odnosno SAMO I ISKLJUCIVO zbog para, i ako bi ti uzivao da sviras samo zbog para, uredu. Drugo je kad nemas izbora a trebaju ti pare, a drugo je to sto oni rade.
Zoli rece da je najlepse da uzivas u necemu i za to dobijas pare, ali kada se nesto sto po meni treba da ima u sebi deo onog koji to stvara nema i jedina svrha je zarada onda je to poresno.

A da padne ovde jedan katanac?

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 27 May 2007, 20:14

ali ti ne znas da li oni to rade zbog para, a ocigledno je da gomila ljudi ne misli tako i itekako nalaze nesto u njihovoj muzici, da se razumemo, ja sam najveci hejter linkin parka, cak sam dao i definiciju na vukajliji:)

Srdjan_wtf

Post by Srdjan_wtf » 27 May 2007, 20:34

Hm... slazem se sa najt of dum, bendovi koji si nabrojao su death metal...

Bodomovac

Post by Bodomovac » 27 May 2007, 20:57

COB majicu, a? :D

Mogao bi ovde da padne ključ, sve je već rečeno. Linkin Park jeste komercionalan, i ne volim ih, ali ne znamo ostatak priče o njima.

Post Reply