pridruzujem se tapetiranju bluesmana:)))
brate, to je jako jako nezreo, infantilan stav...ljudi su brainwashovani...pa svako je brainwashovan, samo zavisi na koju stranu:))) hocu da kazem, nisi merodavan da ocenjujes sta je dobro, a sta nije, pogotovo kada se radi o muzici, a pogotovo na kvadrat, kada to uzmes tako subjektivno da analiziras...
ja recimo takodje imam svoj stav i misljenje povodom npr linkin parka, mislim da su prazni, da su im tekstovi losi, da nisu iskreni, da su plitki i stvarno su oni po meni los bend, barem sto se tice stvari koje su meni bitne. ali brate, pod jedan, mozda ja nisam u pravu, a pod dva, de gustibus non disputandum est.
gomila ljudi gotivi power koji ja stvarno ne mogu da slusam, besmisleno mi je epsko pevanje o zmajevima, ali recimo muzika mi je do jaja, steta sto me previse smara ceo fazon, pa sam onda uskracen i za uzivanje u muzici. ali ja ne mislim da su ti bendovi losi ili da su ljudi retardi koji ih slusaju, jednostavno, to nije my cup of tea, njih to vozi, mene ne. cak zadrzavam i moguc scenario (mada, malo moguc) da ja ne razumem drustvene alegorije i neverovatne metafore i reflaksivnost u poweru...a sto se tice neke zajebancije i subjektivnog tripa, uvek cu da prozivam power la la la elfovi:) ali ozbiljno govoreci, nijedan zanr ne prozivam jer znam da ljudi isto tako mogu da isprozivaju i meni omiljene zanrove i to sa manje-vise istim argumentima i istom tacnoscu. ako coveku nesto odgovara, to ne mora biti neka vanserijska muzika/pesma, jednostavno ti odgovara i to je to. tako mene radi lipe cvatu, radi me i nirvana, radi me i nik kejv, radila me metalika pa su mi sad smesni kad im cujem tekstove, ali opet, to sam ja:)
dalje, govoris o rokenrolu, pa on se i rasirio tako sto su bili neki bitlsi i neki ostali ...si i onda su klinci uzmali dzitre za 200 dolara ili cega vec i skakali po sobama...a sto se tice tehnike, tehnika je pratilac kreativnosti i 'smijesano najbolje se piju':))) jedno ne iskljucuje drugo, a ako se nekom svidja sto neko ubija zmaja na 1000bpm, super, neka se kupuje, neka se prodaje...drugo, ako je neko propao, kako onda zaradjuje pare? i koliko je samo carska ideja o 'e zdravo ja bi da snimim album - ne moze care, propao si', mislim, brate...
muzicki zanrovi su i razliciti po nacinu na koji se slusaju i na koji, uopste, uticu na slusaoca. kod panka je bitan stav, agresija, neke parole, ritmic, energija...kod metala je pored slicnih stvari bitno i prilicno umece, kod britpopa je tehnicka zahtevnost jako niska, teziste je na atmosfeti i na proseravackim tekstovima, kod hip hopa je poenta u poruci i in jor fejs stavu i jasnom iznosenju poruke 'da me cuje svet; itd...kvalitet neke pesme odredjuje mnogo faktora, a vecina tih faktora zavise od subjektivnog dozivljaja slusaoca...
sto se tice toga da dosta ljudi radi to zbog para, opet se varas. jako mali procenat to radi zbog para. jako je tesko raditi muziku zbog para, pogotovo autorsku, okej je odradjivati svirke kao session player ili u nekom cover bendu ili na svadbi, lupam, ali praviti autorsku muziku zbog para? tesko. zasto? pa, pod jedan, nemas pojma da li ces uspeti, a kakvu god muziku da hoces da pravis, moras da se potrudis...