Fender Deluxe Player Strat?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

BluesBoy

Fender Deluxe Player Strat?

Post by BluesBoy » 02 Aug 2008, 20:30

Na sajtu Sky music sam video ovaj model fendera, 3 single coil noiseless magneta, freatbord ružino drvo, vrat javor i zlatan hardver.
Mene interesuje da li je neko probao taj model u Sky-u i kakvi su utisci, i koja je zemlja porekla? jer njegova cena je 700 evra :?:
.

sinisake
The original one

Re: Fender stratocaster delux player?

Post by sinisake » 02 Aug 2008, 20:35

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Aug 2008, 02:07

Kaže ''mogućnost splitovanja magneta''...
šta mu to znači kod singlova?

To što je mexikanac ne znači puno. Ima jako dobrih mexikanaca ali za te pare ja bih pre uzeo nekog vintage reissue (ili čak standard) japanca...
Nisam veliki ljubitelj deluxeva uglavnom zbog noiseless magneta i vise volim standardne boje.
Nije baš i neki razlog... :D
Ja sam svirao već par mexikanaca i meni su, kažem, super ali kod fendera je nažalost tako da moraš da probaš baš tu gitaru koju razmišljas da kupiš.

analogboy

Post by analogboy » 03 Aug 2008, 22:26

covece nemoj da kupuje u Sky tog strata. Imaju ukupno 2 Fendera u radnji. A to sto je meksicki je najmanji problem.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 04 Aug 2008, 12:51

Funkomat wrote:Kaže ''mogućnost splitovanja magneta''...
šta mu to znači kod singlova?

To što je mexikanac ne znači puno. Ima jako dobrih mexikanaca ali za te pare ja bih pre uzeo nekog vintage reissue (ili čak standard) japanca...
Nisam veliki ljubitelj deluxeva uglavnom zbog noiseless magneta i vise volim standardne boje.
Nije baš i neki razlog... :D
Ja sam svirao već par mexikanaca i meni su, kažem, super ali kod fendera je nažalost tako da moraš da probaš baš tu gitaru koju razmišljas da kupiš.
a gde kod nas ima da se kupe japanci? (ne znam zasto sam ja mislio da su oni prestali da prave fendere :) )

Enterprise

Post by Enterprise » 04 Aug 2008, 13:22

Pogledaj u Mitrosu,oni su zvanicni zastupnici Fender-a,pa mozda bude toga kod njih

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 04 Aug 2008, 17:07

Fender Japan mozes naruciti preko Mitrosa, cene su koliko-toliko slicne onima na netu, problem je sto narucujes gitaru bez isprobavanja :( Ja cekam Fender Jaguara poslednja 4 meseca...Sto se tice Deluxe playera, ima ga kolega iz benda, skoro ga je kupio, odlicno radi, apsolutno najbolja MiM gitara, bar koju sam do sada probao, a isprobavao sam ih dosta...Sve radi extra, ima sistem koji je preteca s-1, imas mogucnost da koristis humb varijantu neck i bridge magneta sa nekim mini prekidacem...Jedini minus je da je gitara neobicno teska ( u pitanju je ash trup), svirao sam je dosta, nema apsolutnu repliku fender cleana, malo ima masivniji ton...Kad je kolega kupovao instrument, pretrazili smo sve sta smo mogli, probali sve i svasta (s tim da je iskljucivo hteo fendera) i jedino je taj fender ispao razuman i dobar izbor ;) Ipak, najbolje je da to dobro isprobas, kao sto kazu kolege za foruma, jer Fender ima "random" efekat kod svojih proizvoda, narocito gitara...

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 04 Aug 2008, 17:16

zar nemaju u mitrosu fender amerikanca?

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 04 Aug 2008, 21:25

R U on drugs? Postoje USA deluxe player koji kosta samo malo vise od 700e ;) Mexico sastavlja lower classu drvo sa USA delovima sto mu dodje deluxe players strat MiM; U NS Mitrosu je bio jos jedan crveni rosewood strat sa shell pickguardom, za BG neznam;

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Aug 2008, 21:31

Znam da su imali (verovatno ih i sad imaju) japance u subotickom mitrosu... Pretpostavljam da ih ima i u ostalim mitrosima.

Tufli

Post by Tufli » 05 Aug 2008, 11:25

Ja imam jednog.Kupio sam ga u Mitrosu pre par meseci za 700eura i prezadovoljan sam.Imam ga u Saphire Blue Transparent varijanti.Malo ima masniji ton u odnosu na druge stratove koje sam probao (sto mi i odgovara),ima 5+2 pozicije magneta posto ima prekidac koji modifikuje 4 i 5 poziciju.Svaka pozicija je drugacija od druge tako da nijedna nije zanemarljiva. Magneti su odlicni Vintage Noiseless koji nemaju shum a ni brujanje (zujanje) ukoliko si npr blizu nekog uredjaja,dok drugi sa drugim magnetima mozes imati tih problema.U svakom slucaju odlican izbor :banana4:
Evo specifikacije:

Model Name Deluxe Players Strat®
Model Number 013-3000-(Color#) and 013-3002-(Color#)
Series Deluxe Series
Colors (300) 3-Color Sunburst,
(327) Saphire Blue Transparent,
(338) Crimson Red Transparent,
(367) Honey Blonde,
(Polyester Finish)
Body Ash
Neck Maple, Modern “C” Shape,
(Satin Polyurethane Finish)
Fingerboard Rosewood (p/n 013-3000) or Maple (p/n 013-3002), 12” Radius (305mm)
No. of Frets 21 Medium Jumbo Frets
Pickups 3 Vintage Noiseless™ Strat Pickups
Controls Master Volume,
Tone 1. (Neck Pickup),
Tone 2. (Middle Pickup)
Pickup Switching 5-Position Blade:
Position 1. Bridge Pickup
Position 2. Bridge and Middle Pickup
Position 3. Middle Pickup
Position 4. Middle and Neck Pickups (Plus Bridge Pickup When Push/Push Switch Is Activated)
Position 5. Neck Pickup (Plus Bridge Pickup When Push/Push Switch Is Activated)

1-Push-Button On/Off Switch: Activates Bridge Pickup in Positions 4 and 5 of Blade Switch
Bridge Gold Plated Vintage Style Synchronized Tremolo
Machine Heads Gold Plated Fender/Reliance Vintage Style Tuning Machines
Hardware Gold Plated
Pickguard 4-Ply Brown Shell
Scale Length 25.5” (648mm)
Width at Nut 1 11/16 (43mm)
Unique Features Gold Plated Hardware
Strings Fender® Super Bullets® 3250L, Nickel Plated Steel, (.009 to .042), p/n 073-3250-003
Accessories Deluxe Gig Bag
Case Deluxe Gig Bag
Introduced 1/2004
Notice Product Prices, Features, Specifications and Availability Are Subject To Change Without Notice

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 Aug 2008, 11:50

I moj gitarista je kupio ovu gitaru, mislim da ju je konacno platio prekljuce. Crne je boje, maple, onaj sareni :?: pickgard, zlatan hardware i sto je posebno interesanto na headstocku je neki signature, nismo jos ustanovili ciji je (imali neko neku ideju???). Platio ju je 600evra posto ima neko zanemarljivo ostecenje na fingerboardu, kao nesto otpao lak na 5 kvadratnih milimetara.

U svakom slucaju odlicno se cuje.
Mislim da prekidac ukljucuje i iskljucije srednji magnet.

Tufli

Post by Tufli » 05 Aug 2008, 16:56

Nije mi poznato da se deluxe player strat pravi u crnoj boji.Postoje 4 boje i to su : 3-Color Sunburst,Saphire Blue Transparent, Crimson Red Transparent, Honey Blonde.Tako stoji i na Fenderovom sajtu.Jedino da je neka spec. serija (s' obzirom da kazes da je signature) ili to verovatno nije Player Stratocaster. Voleo bi da vidim sliku ako je mogucje.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 Aug 2008, 17:20

Imacu neke slike sa skorasnje svirke, pa ce se valjda videti...
Ako ne mogu da mu trazim, slikao ju je mobilnim telefonom...
A ni mi nismo nasli potpuno istu gitaru na Fenderovom sajtu...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 15 Jan 2009, 21:46

Posle mnogo vremena:
Image
Image
Image

Post Reply