Ibanez V50NJP NT da ili ne???

pantalima

Ibanez V50NJP NT da ili ne???

Post by pantalima » 22 Jan 2009, 15:58

Cao!
Prvo da pozdravim sve prisutne "forumashe" i ostale :)
Evo odmah cu da krenem sa svojom prichom zbog koje sam i otvorio temu...
Ovako, pre nekoliko meseci mi se javila zelja za sviranjem gitare; gitaru imam vec sigurno deset godina(ja imam 24), i vishe ali nikada je nisam ni u ruke "uzeo". Ali sada je to druga pricha
sada jedva chekam slobodno vreme i da uzmem i da drljam po njoj(posto ne znam jos da sviram), sem crnog leptira :).
A da, gitara je akustichna neka grdosija cale mi kupio josh dok su Bugari dolazili na nash buvljak u Bg-u to su bila vremena, marka je neka no name "Kreuona kazalnnjk" ili kako vec... I pre neki dan sam doshao na ideju da kupim drugu gitaru konkretno ovaj model iz naslova, video sam da je ima u music centru za 12k sa sve torbom i kaishem. Ne znam da li smem da postujem sajt ovde, evo ja cu ga kopirati, a ako ne sme neka moderadori obrishu i izvinjavam se! http://www.ibanez.co.jp/world/country/f ... bia.htmlPa me zanima kakva je u praksi, gledao sam i na Ibanez-ovom sajtu i preporuchuju je za pochetnike. Da nije to neki marketing ili nesho sl. Jedino jako mi uliva sigurnost to shto je proizvodjach "Ibanez" , a on nije za potceniti to ce se svako sloziti...
Svaka pomoc bilo koje vrste bi mi dobro doshla... Pishite!!!!

bokicasa

Re: Ibanez V50NJP NT da ili ne???

Post by bokicasa » 22 Jan 2009, 21:28

ja bi na tvom mestu odbacio ibanez i gledao aster.Razlozi sledeci:
ibanez akusticne i klasicne mi uvek izazivaju sumnju,sa obzirom da sam svirao nekoliko modela i nijedan mi se nije svideo.
mislim da je aster bolji kvalitet za manje pare,imao sam priliku da sviram pre 3 meseca aster od 10000 sa torbom i iskreno me je odusevio zvuk za te pare.
ibanez stvarno stvara respekt,sto se tice imena,ali ce se verovatno svako ovde sloziti samnom da su akusticne ibanez slabija grana te firme.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 22 Jan 2009, 21:30

Moj profa gitare je kupio u Stringeru SX akustaru, cini mi se, za stotinak evra i zvucala je stvarno odlicno za te pare

pantalima

Post by pantalima » 22 Jan 2009, 22:59

Hm znachi ipak da ga ne uzimam, a bas sam se bio naprzio :)
U svakom sluchaju poslushacu savet...
Sada da ne menjam temu, a zar nije onda bolje da uzmem Yamahu C40 umesto Astera?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 22 Jan 2009, 23:03

Idi i probaj! Akusticne gitare su veoma pipava tema, i sve zavisi od tvog dozivljaja instrumenta

bokicasa

Post by bokicasa » 22 Jan 2009, 23:10

odes probas i vidis sta je bolje po tebi..

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Jan 2009, 11:49

Ibanez ne preporučujem kad su akustične gitare u pitanju. Yamaha koju si naveo je klasična gitara, a Ibanez koji si naveo je western gitara sa dreadnought trupom. Daj nam malo više informacija o tome kakva te muzika interesuje.

Mislim da je u tom cenovnom rangu Aria možda najsrećnije rešenje, ali nema ništa dok ne obiđeš malo prodavnice. Ima raznih jeftinih, pa i skroz nepoznatih instrumenata koji zvuče sasvim zadovoljavajuće.

pantalima

Post by pantalima » 24 Jan 2009, 01:51

Pa ovako shto se tiche muzike mene prvenstveno zanima rock domaci, strani i mozda metal ali o njemu josh ne razmishljam jer kapiram da treba da se vezba i vezba da bi stigao do tog level-a...
Probao sam bio neku Aster gitaru ali je ochajno chak i meni laiku zvuchala, a posle nisam obilazio radnje uglavnom gledam po netu jer se ne razumem, pa su mi zapala samo ta dva modela za ochi... Bash sam u gadnoj dilemi...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 24 Jan 2009, 06:49

Onda svakako nemoj kupovari klasičnu gitaru (širok vrat, potpuno ravna grifplatna, plastične žice...)

Ni meni se Aster ne dopada. Vidim da ima ljudi koji se baš pohvalno izražavaju o tim gitarama, i samo mogu da verujem da je tu problem u tim loše kontrolisanim serijama kod niskobudžetnih gitara - zalomi se jako dobar komad, a zalomi se i veslo na koje ne vredi dati 10 eura. Ja do sada nisam naišao na Aster gitaru koja mi se dopala. Pri tom nisam snob kad je oprema u pitanju, samo me zanima kako gitara zvuči, ni najmanje me ne interesuje šta piše na gitari.

Ako si baš u teškoj dilemi, možemo da se dogovorimo da ti malo uživo pripomognem kad sledeće nedelje budem špartao po prodavnicama.

pantalima

Post by pantalima » 24 Jan 2009, 23:33

Zasto da ne :). Aj cimnucu te na pvt...

pantalima

Post by pantalima » 13 Feb 2009, 20:24

I eto nije kome je receno vec kome je sudjeno, ipak da se pohvalim postao sam vlasnik doticnog modela, ne namerno vec ne znam ni ja kako...
Uglavnom sinoc ti ja odem do mitros music-a i udjem pogledam akustare i nekako izaberem ovog malisana i mozda sam se z*** a mozda i nisam, dvoumio sam se oko nekog honnera... Uglavnom sve u vezi sa njim je ok, jedino je malo "kabast".
ima neku cudnu kutija koju ne mogu da obuhvatim oko struka da kazem...
Jedino je to zamerka, a inace vrat joj je i vise nego uzan i savrseno lezi u levoj ruci cuje se onako nije lose(bar meni laiku tako zvuci)... I da, super je pakovanje koje dolazi uz njega, znaci futrola, neki stimer, kais i plus jedna pederusa gratis za kais i neki imbus kljucic..
Sada preostaje ono najteze, a to je da naucim koliko toliko da muziciram :).

Totalni amater

Post by Totalni amater » 02 Aug 2010, 04:22

Si koji imaju iskustva sa Ibanez V50NJP a da nisu neki filozofi (DA PRICAJU KAKO GITARA NIJE LOSA ALI IMA 10X BOLJIH) to znam i ja...naravno kvalitet ima i svoju cenu.....ali mene zanima za njenih 120 e kakav kvalitet zvuka ima.....po onome sto sam citao o njoj,rekao bi' da je sasvim solidna za pocetnika kao sto sam ja

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Aug 2010, 20:18

Pa razmisli. Sa gitarom dobiješ futrolu, štimer, kaiš, trzalice i torbicu za sitne pinkle. I sve to za 12000. Ili su prateće pinkle solidne, a gitara veslo, ili su sve prateće džibice smeće a gitara onako... Ima za manje para instrumenata iz te klase, a ti sa nekom kintom preko samo plaćaš prateću opremu koja će verovatno vrlo brzo da prestane uspešno da obavlja svoju funkciju, jer je jeftina i nije osobito kvalitetna. Nisam nikad mario te pakete, jer deluje da dobijaš svašta za te pare, a zapravo ti se samo uvaljuje jeftina oprema koju ovako inače ne bi kupio.

Futrola najniže klase samo uspešno štiti gitaru u kućnim uslovima od prašine. I možeš tamo negde do kraja septembra da je koristiš da gitaru izneseš iz kuće, ali već posle toga temperaturna razlika između kuće i vazduha napolju jeste takva da ova futrola ne znači više ništa. Kad nemaš kofer, samo treba da budeš malo obazriviji, i sačuvaćeš svoju gitaru. Ali ako ne možeš da obezbediš kakvu takvu toplotnu izolaciju za instrument - e to je problem. Fin gig bag ili kofer - to je pravo pakovanje za instrument. Ove jeftine futrole su smeće.

Kaiš... Pa ako si totalni početnik, neće ti trebati bar još 6 meseci. A za 6 meseci ćeš ili kupiti neki pristojan kaiš, ili... ma čoveče, imaćeš vremena da ga isheklaš za to vreme!

Trzalice... To je i onako jeftino, i onako ćeš ih u startu promeniti najmanje nekoliko dok ne nađeš približno šta ti odgovara. Dakle ni tu te nisu osobito opremili.

Štimer... Ne znam kakav je, ali sumnjam da su spakovali neku mnogo opasnu spravu. Tebi treba štimer sa mikrofonom koji lepo hvata zvuk gitare, i moram da priznam da sam skeptik, stvarno ne verujem da u paketu ovog ranga ide dobar štimer. A to bi bila jedina korisna stvar za sada za tebe. Iako ja smatram da je baš za početnika bitno da prvo uči da štimuje gitaru onako starinski "na uvo".

Daj ti lepo sve pare na gitaru, samo na gitaru, a ne na šarene laže iz paketa. To ti je moj savet od srca. Srećno u kupovini!

MetalFunk

Post by MetalFunk » 03 Aug 2010, 01:21

Kristijan je sve objasnio.
Sad lepo molim dekija i kod-a da postave kristijana za moderatora :mrgreen:
:ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Aug 2010, 21:23

MetalFunk wrote:Sad lepo molim dekija i kod-a da postave kristijana za moderatora :mrgreen:
A valjda se i ja nešto pitam... Nisam zainteresovan za tu vrstu obaveze.

Post Reply