Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by nemanjavelimirovic » 27 Jan 2009, 15:38

Ej pa kul zvuci ali gde to moze da se nabavi? (ili napravi :-))

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Jan 2009, 19:36

Kratko i jasno...da li ponovo da uzimam pedale ili da se zadovoljim nekom digitalijom...napominjem za dist mi i ne treba nista vishe, osim sto cu kasnije sigurno ponovo da pazarim neku PRO CO RAT ili Turbo RAT pedalu. Stil svirke je "alternativa"...stagod to znacilo
Neko? :mrgreen:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 27 Jan 2009, 20:09

nemanjavelimirovic wrote:
Kratko i jasno...da li ponovo da uzimam pedale ili da se zadovoljim nekom digitalijom...napominjem za dist mi i ne treba nista vishe, osim sto cu kasnije sigurno ponovo da pazarim neku PRO CO RAT ili Turbo RAT pedalu. Stil svirke je "alternativa"...stagod to znacilo
Neko? :mrgreen:
Pedale ->analogne ->happiness :) Fender+RAT+VoxAc30 = whoop-ass sound :)
Dobar analogni flanger ce zadovoljiti i tvoje chorus potrebe, a svaki delay ima pristojnu emulaciju tape/analog/echo sound, tako da dolazimo do sledecih predloga:
EHX Electric Mistress, Ibanez FL9, EHX Small Stone (moze i Nano), EHX Small Clone(nemoz' Nano), Ibanez CS9 sto se tice modulacija;
Ibanez DE7, Digitech Hardwire Delay, Digitech Digidelay, Marshall Echohead za delay/echo;
Neka me neko dopuni/ospori :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 27 Jan 2009, 20:22

nemanjavelimirovic wrote:Ej pa kul zvuci ali gde to moze da se nabavi? (ili napravi :-))
Dosta je to česta pedala (preko), proizvodi se od 1976. do danas - ne bi trebalo da ju je tako teško nabaviti. Naravno, Srbija je i tu izuzetak, ali ima dobrih duša sa PayPalom. :D A može i da se napravi. Sve može da se napravi.

Druga opcija - koja je možda i bolja - jeste ekvilajzer posle distorzije. Što detaljniji, to bolje. Onda samo sečeš frekvencije na kojima je fidbek.

Topla preporuka - MXR M-108 Ten Band Graphic EQ ili MXR KFK-1 Kerry King Ten Band Equalizer. Velika kontrola.

Image

Image

Još jedna opcija - bilo koji HiFi ekvilajzer, od onih u rack varijantama. Ljudi samo što ih ne poklanjaju, a za gitaru svaki radi posao!
Z*Z*Z wrote:Neka me neko dopuni/ospori :)
Nema šta da se doda, nice job! :D

EVH

Post by EVH » 27 Jan 2009, 20:31

Razmisli o polovnom Rolandu VG-88...mada je to nova sprava, retka je, i skuuupa...ako slucajno uspes da nadjes za ove pare, (mada realno teze :D ), uzimaj odma' !! :D

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 28 Jan 2009, 00:12

Funkomat wrote:Bas mi glupo sto i Boss i Behringer imaju te unapred izbusene penaste pedalboardove. Mnogo bolje moze da se iskoristi prostor kad se pedale lepe cickom.
Mislim... ne bih se bunio da imam 12 pedala istih dimenzija ali... ko to ima...? :?
Za to se potpuno slažem.. Ja sam jedan sunđer morao da seckam po dimenzijama pedale (line 6 verbzilla) da bi stala lepo, ne znam ni kako će biti kada budem uzimao ElectroHarmonix Memory Man with Hazarai zbog dimenzija, pošto ovaj pedalboard ima unapred izrezane, kao što si rekao, jedan sunđer za dve pedale, i po jedan šraf u uglovima, ako moram da skidam dva sunđera zbog memory man-a, kapiram da ću kupiti čičak i sve pedale srediti tako.

Inače, da pitam ovde, da li je neko imao iskustva sa Behringer UT100 Ultra Tremolo? Pretražio sam forum i nisam našao da je neko testirao.. Čini mi se da je klon Boss-ove TR2, sem što Bossova košta 85e, a ova 22e. :) Nešto kapiram da tremolo nije toliko "zajeban" efekat što se tiče izrade i da ne može da bude tolika razlika između Behringer i Boss tremolo-a.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Jan 2009, 01:02

BaalBehrit wrote:Nešto kapiram da tremolo nije toliko "zajeban" efekat što se tiče izrade i da ne može da bude tolika razlika između Behringer i Boss tremolo-a.
Rekao bi čovek da je mala razlika, zar ne? Dok ne čuje dobar tremolo pa počne kritičkije da osluškuje...

Ima raznih tremola. Kuderov "Paradise & Lunch" tremolo je jedno, "How Soon is Now" je drugo, Rage Against The Machine tremolo je treće.

S druge strane, ako ti samo treba nekakav tremolo, onda Behringer - nećeš pogrešiti.

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 28 Jan 2009, 01:06

Upravo zato pitah ovde, da kaže neko od vas iskusnijih. :)

Treba mi samo neki minimalni tremolo, jer će inače da ide uvek kroz delay i reverb, nikada sam.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 28 Jan 2009, 05:16

@Z*Z*Z, ROCKET ROLL, EVH

Hvala Vam na predlozima, razmotricu dakle FLANGER I DELAY...od tih pomenutih pedalica. Thanx Z for that!

@Rocket, ok videcu josh, mozda i da voskiram magnete da bude skroz silent...jer gitara opasno zvuci i na high gain (recimo simulacija RAT-a u Grig3), ali to nije uzivo moguce zbog tog feedback-a

EVH, da videh spravicu i to sasvim ozbiljno izgleda i zvuci, no mislim da je out of range sto se tice cene, tako da...jbg, ali u svakom slucaju thanx!

Jos razmisljam... :D

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 28 Jan 2009, 08:20

nemanjavelimirovic wrote:@Z*Z*Z, ROCKET ROLL, EVH

Hvala Vam na predlozima, razmotricu dakle FLANGER I DELAY...od tih pomenutih pedalica. Thanx Z for that!

@Rocket, ok videcu josh, mozda i da voskiram magnete da bude skroz silent...jer gitara opasno zvuci i na high gain (recimo simulacija RAT-a u Grig3), ali to nije uzivo moguce zbog tog feedback-a

EVH, da videh spravicu i to sasvim ozbiljno izgleda i zvuci, no mislim da je out of range sto se tice cene, tako da...jbg, ali u svakom slucaju thanx!

Jos razmisljam... :D
Nema na cemu :) Voskiranje bi pomoglo, Troy (APC,EODM,QOTSA) na semi-hollow gitrama stavlja/lepi sundjer u rupe na trupu da bi sprecio feedback;

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Jan 2009, 09:04

Z*Z*Z wrote:...Troy (APC,EODM,QOTSA) na semi-hollow gitrama stavlja/lepi sundjer u rupe na trupu da bi sprecio feedback;
Da, to je praksa starih džezera - punili su filcom hollowbody gitare.

Trej Anastasio (Phish, Oysterhead) je napravio karijeru na fidbeku hollowbody gitara. Za to je potrebna velika kontrola... Elem, on se stalno vrti po sceni i okreće levo-desno kako bi našao tačku na kojoj je fidbek najmanji. Onda se skrasi u toj poziciji i svira dok ne dođe vreme za fidbek, a onda počne da skače okolo. Kad se završi feedback time, opet cunja po stejdžu i okreće se oko svoje ose dok ne nađe tačku na kojoj fidbeka nema.

Probaj i tako - em sviraš, em praviš šou. :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 28 Jan 2009, 12:35

Troy (APC,EODM,QOTSA) na semi-hollow gitrama stavlja/lepi sundjer u rupe na trupu da bi sprecio feedback;
Ovo nisam znao....sram me bilo, jbg, kad ja uglavnom obracam paznju na Josh-uinu opremu...Pa taj metod mi je jos jednostavniji.... :D
Trej Anastasio (Phish, Oysterhead) je napravio karijeru na fidbeku hollowbody gitara. Za to je potrebna velika kontrola... Elem, on se stalno vrti po sceni i okreće levo-desno kako bi našao tačku na kojoj je fidbek najmanji. Onda se skrasi u toj poziciji i svira dok ne dođe vreme za fidbek, a onda počne da skače okolo. Kad se završi feedback time, opet cunja po stejdžu i okreće se oko svoje ose dok ne nađe tačku na kojoj fidbeka nema.
Probaj i tako - em sviraš, em praviš šou.
:lol: :lol: :lol: :lol: E da jos i ne pevam u svakom bendu (u 4 benda gde sviram takodje i pevam), skoro (pre mesec dana) sam napravio jos jedan gde sam nasao pevaca mozda cu tu da ispraktikujem trazenje UNfeedback mesta...mada sa obzirom da sviramo ultravox, Franz ferdinand, pet shop boys, cure i tako to...bice veoma funny. :lol: :lol: :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 31 Jan 2009, 18:27

Evo kroz sta trenutno sviram:
Image
DE7 se za sad vratio na mesto.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Jan 2009, 18:32

Funkomat, sta je ono sivo, dole levo? :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 31 Jan 2009, 18:35

Big Muff pi prepakovan u manju kutiju.

Locked