Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Ej pa kul zvuci ali gde to moze da se nabavi? (ili napravi
)

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Neko?Kratko i jasno...da li ponovo da uzimam pedale ili da se zadovoljim nekom digitalijom...napominjem za dist mi i ne treba nista vishe, osim sto cu kasnije sigurno ponovo da pazarim neku PRO CO RAT ili Turbo RAT pedalu. Stil svirke je "alternativa"...stagod to znacilo

Pedale ->analogne ->happinessnemanjavelimirovic wrote:Neko?Kratko i jasno...da li ponovo da uzimam pedale ili da se zadovoljim nekom digitalijom...napominjem za dist mi i ne treba nista vishe, osim sto cu kasnije sigurno ponovo da pazarim neku PRO CO RAT ili Turbo RAT pedalu. Stil svirke je "alternativa"...stagod to znacilo

Dobar analogni flanger ce zadovoljiti i tvoje chorus potrebe, a svaki delay ima pristojnu emulaciju tape/analog/echo sound, tako da dolazimo do sledecih predloga:
EHX Electric Mistress, Ibanez FL9, EHX Small Stone (moze i Nano), EHX Small Clone(nemoz' Nano), Ibanez CS9 sto se tice modulacija;
Ibanez DE7, Digitech Hardwire Delay, Digitech Digidelay, Marshall Echohead za delay/echo;
Neka me neko dopuni/ospori

- Rocket Roll
Dosta je to česta pedala (preko), proizvodi se od 1976. do danas - ne bi trebalo da ju je tako teško nabaviti. Naravno, Srbija je i tu izuzetak, ali ima dobrih duša sa PayPalom.nemanjavelimirovic wrote:Ej pa kul zvuci ali gde to moze da se nabavi? (ili napravi)

Druga opcija - koja je možda i bolja - jeste ekvilajzer posle distorzije. Što detaljniji, to bolje. Onda samo sečeš frekvencije na kojima je fidbek.
Topla preporuka - MXR M-108 Ten Band Graphic EQ ili MXR KFK-1 Kerry King Ten Band Equalizer. Velika kontrola.

Još jedna opcija - bilo koji HiFi ekvilajzer, od onih u rack varijantama. Ljudi samo što ih ne poklanjaju, a za gitaru svaki radi posao!
Nema šta da se doda, nice job!Z*Z*Z wrote:Neka me neko dopuni/ospori

Razmisli o polovnom Rolandu VG-88...mada je to nova sprava, retka je, i skuuupa...ako slucajno uspes da nadjes za ove pare, (mada realno teze
), uzimaj odma' !! 

- BaalBehrit
Za to se potpuno slažem.. Ja sam jedan sunđer morao da seckam po dimenzijama pedale (line 6 verbzilla) da bi stala lepo, ne znam ni kako će biti kada budem uzimao ElectroHarmonix Memory Man with Hazarai zbog dimenzija, pošto ovaj pedalboard ima unapred izrezane, kao što si rekao, jedan sunđer za dve pedale, i po jedan šraf u uglovima, ako moram da skidam dva sunđera zbog memory man-a, kapiram da ću kupiti čičak i sve pedale srediti tako.Funkomat wrote:Bas mi glupo sto i Boss i Behringer imaju te unapred izbusene penaste pedalboardove. Mnogo bolje moze da se iskoristi prostor kad se pedale lepe cickom.
Mislim... ne bih se bunio da imam 12 pedala istih dimenzija ali... ko to ima...?
Inače, da pitam ovde, da li je neko imao iskustva sa Behringer UT100 Ultra Tremolo? Pretražio sam forum i nisam našao da je neko testirao.. Čini mi se da je klon Boss-ove TR2, sem što Bossova košta 85e, a ova 22e.

- Rocket Roll
Rekao bi čovek da je mala razlika, zar ne? Dok ne čuje dobar tremolo pa počne kritičkije da osluškuje...BaalBehrit wrote:Nešto kapiram da tremolo nije toliko "zajeban" efekat što se tiče izrade i da ne može da bude tolika razlika između Behringer i Boss tremolo-a.
Ima raznih tremola. Kuderov "Paradise & Lunch" tremolo je jedno, "How Soon is Now" je drugo, Rage Against The Machine tremolo je treće.
S druge strane, ako ti samo treba nekakav tremolo, onda Behringer - nećeš pogrešiti.
- BaalBehrit
Upravo zato pitah ovde, da kaže neko od vas iskusnijih. 
Treba mi samo neki minimalni tremolo, jer će inače da ide uvek kroz delay i reverb, nikada sam.

Treba mi samo neki minimalni tremolo, jer će inače da ide uvek kroz delay i reverb, nikada sam.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
@Z*Z*Z, ROCKET ROLL, EVH
Hvala Vam na predlozima, razmotricu dakle FLANGER I DELAY...od tih pomenutih pedalica. Thanx Z for that!
@Rocket, ok videcu josh, mozda i da voskiram magnete da bude skroz silent...jer gitara opasno zvuci i na high gain (recimo simulacija RAT-a u Grig3), ali to nije uzivo moguce zbog tog feedback-a
EVH, da videh spravicu i to sasvim ozbiljno izgleda i zvuci, no mislim da je out of range sto se tice cene, tako da...jbg, ali u svakom slucaju thanx!
Jos razmisljam...
Hvala Vam na predlozima, razmotricu dakle FLANGER I DELAY...od tih pomenutih pedalica. Thanx Z for that!
@Rocket, ok videcu josh, mozda i da voskiram magnete da bude skroz silent...jer gitara opasno zvuci i na high gain (recimo simulacija RAT-a u Grig3), ali to nije uzivo moguce zbog tog feedback-a
EVH, da videh spravicu i to sasvim ozbiljno izgleda i zvuci, no mislim da je out of range sto se tice cene, tako da...jbg, ali u svakom slucaju thanx!
Jos razmisljam...

Nema na cemunemanjavelimirovic wrote:@Z*Z*Z, ROCKET ROLL, EVH
Jos razmisljam...

- Rocket Roll
Da, to je praksa starih džezera - punili su filcom hollowbody gitare.Z*Z*Z wrote:...Troy (APC,EODM,QOTSA) na semi-hollow gitrama stavlja/lepi sundjer u rupe na trupu da bi sprecio feedback;
Trej Anastasio (Phish, Oysterhead) je napravio karijeru na fidbeku hollowbody gitara. Za to je potrebna velika kontrola... Elem, on se stalno vrti po sceni i okreće levo-desno kako bi našao tačku na kojoj je fidbek najmanji. Onda se skrasi u toj poziciji i svira dok ne dođe vreme za fidbek, a onda počne da skače okolo. Kad se završi feedback time, opet cunja po stejdžu i okreće se oko svoje ose dok ne nađe tačku na kojoj fidbeka nema.
Probaj i tako - em sviraš, em praviš šou.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ovo nisam znao....sram me bilo, jbg, kad ja uglavnom obracam paznju na Josh-uinu opremu...Pa taj metod mi je jos jednostavniji....Troy (APC,EODM,QOTSA) na semi-hollow gitrama stavlja/lepi sundjer u rupe na trupu da bi sprecio feedback;

Trej Anastasio (Phish, Oysterhead) je napravio karijeru na fidbeku hollowbody gitara. Za to je potrebna velika kontrola... Elem, on se stalno vrti po sceni i okreće levo-desno kako bi našao tačku na kojoj je fidbek najmanji. Onda se skrasi u toj poziciji i svira dok ne dođe vreme za fidbek, a onda počne da skače okolo. Kad se završi feedback time, opet cunja po stejdžu i okreće se oko svoje ose dok ne nađe tačku na kojoj fidbeka nema.
Probaj i tako - em sviraš, em praviš šou.

Evo kroz sta trenutno sviram:

DE7 se za sad vratio na mesto.

DE7 se za sad vratio na mesto.
Funkomat, sta je ono sivo, dole levo? 

Big Muff pi prepakovan u manju kutiju.