YouTube - covers
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
- Guitar_thrill
- MF veteran
Re: YouTube - covers
Highway One, nemoj da se ljutis ali meni para usi zvuk tvoje gitare, s obzirom da je fender strat i da ima duncan magnete, trebalo bi lepse da se cuje, ili si (sto se meni cini) lose (po meni lose,mozda neko drugi tako voli) podesio EQ na pojacalu i preterao sa tonom i drive-om,ili je losa kamera i to s kojim si snimao, ali meni ovo zvuci kao drugarom squier affinity 

- LazaRocker
Znaci isto to sam pomislio kad sam slusao. Smanji bre malo taj high na pojacalu, i sklanjaj switch sa bridge magneta ako je na njemu!Guitar_thrill wrote:Highway One, nemoj da se ljutis ali meni para usi zvuk tvoje gitare, s obzirom da je fender strat i da ima duncan magnete, trebalo bi lepse da se cuje, ili si (sto se meni cini) lose (po meni lose,mozda neko drugi tako voli) podesio EQ na pojacalu i preterao sa tonom i drive-om,ili je losa kamera i to s kojim si snimao, ali meni ovo zvuci kao drugarom squier affinity
edit: lepo si odsvirio canon rock.
- Highway One
The answer isGuitar_thrill wrote:Highway One, nemoj da se ljutis ali meni para usi zvuk tvoje gitare, s obzirom da je fender strat i da ima duncan magnete, trebalo bi lepse da se cuje, ili si (sto se meni cini) lose (po meni lose,mozda neko drugi tako voli) podesio EQ na pojacalu i preterao sa tonom i drive-om,ili je losa kamera i to s kojim si snimao, ali meni ovo zvuci kao drugarom squier affinity
BAD MOBILE(poshto sam ja uvek 100000 % za gitaru umesto da shtedim za novi mob ja za magnete

BTW: Magnet je Dimarzio (ne duncan

Treble -10
Middle - 7
Bass- 4
Shto se mene tice magnet peva i interesantno je shto je napravio da zice stare 2 meseca zvuce bolje i cistije neko nove na stock magnetu(mozda preterujem ali ...)
Eto toliko

A za Lazu Rockera

Pa lepo je to , ja znam da svaki arpedjo 100 puta lepse zvuci na neck poziciji , ali mi je magnet sugav i nervira me(jbg slabo definise prve tri zice(barem po mom ukusu) i ima na 10-gain kilo i po suma od kog se note ne cuju jasno

P.S
Meni je zao shto mi ovaj mob ubija ono kako zvucim , ali ja gitaru vise volim od moba mnogo i mob je uvek poslednji , u ostalom mene bash briga kako zvucim na youtube mislim da je bitnije kako stvarno zvucim. (osim ako ne sviram na plej-bek

Izvinite zbog duzine posta i opsirnosti njegovog smaranja
- Guitar_thrill
- MF veteran
a da Dimarzio, nesto mi u zadnje vreme Duncan u glavi
a sad se setih, ti sviras na frontmanu, i to sa driveom na 10, i treblom na 10, zato i ne moze gitara da pokaze svoje vrednosti
pazi da bi tako podesio pojacalo trebas imati jednog dobrog lampasa,da bi to licilo na nesto, ali da ne smaram suvise, ja ti preporucujem,da pocnes da stedis pare za pojacalo 

a sad se setih, ti sviras na frontmanu, i to sa driveom na 10, i treblom na 10, zato i ne moze gitara da pokaze svoje vrednosti

ja sam ga ubedjivao da uzme manjeg marsala-ali neeeeeeeeeeeee
on je morao da ima pojacalo iste jacine kao moje (ja inace imam ibanez pojacalo)
on je morao da ima pojacalo iste jacine kao moje (ja inace imam ibanez pojacalo)
samo mi nije jasno sto se svi vataju ovog canon rocka,pored svih onih legendi koje se svirale i jos sviraju vi svirate nekog pederastog jarry c-a..a bilo koju stvar da izaberes bice manji kic od ove pesme..
ma dobro,nije losa melodija,al me taj lik mnogo nervira i nervira me sto je sad svi obradjuju na neki svoj nacin,postala pesma najpopularnija na ultimate guitar i svim tim tab sajtovima..a sto se tice tvog sviranja,isto sto su ti rekli i ovi,mada te vadi sto znam koji je to telefon,imao sam ga i znam sta kamera radi sa zvukom,tj. kamera je kvalitet kao da je prezivela svetski rat.bice to sve extra nakon jos par nedelja dobre vezbe..

ma dobro,nije losa melodija,al me taj lik mnogo nervira i nervira me sto je sad svi obradjuju na neki svoj nacin,postala pesma najpopularnija na ultimate guitar i svim tim tab sajtovima..a sto se tice tvog sviranja,isto sto su ti rekli i ovi,mada te vadi sto znam koji je to telefon,imao sam ga i znam sta kamera radi sa zvukom,tj. kamera je kvalitet kao da je prezivela svetski rat.bice to sve extra nakon jos par nedelja dobre vezbe..
-
Pozdrav svima !
Moj YT kanal...
http://www.youtube.com/user/BrainDoge
Evo i mojih bednih snimaka
Aj pa recite kako zvuci
Moj YT kanal...
http://www.youtube.com/user/BrainDoge
Evo i mojih bednih snimaka

Aj pa recite kako zvuci

- Drumkiller
do yaya si odsvirao....
meni zvuci ok...

- Highway One
Nadam se da je ovde zvuk malo b olji inace sad sam uzeo mobilni dugara koji bolje snima zvuk a gore videoGuitar_thrill wrote:Highway One, nemoj da se ljutis ali meni para usi zvuk tvoje gitare, s obzirom da je fender strat i da ima duncan magnete, trebalo bi lepse da se cuje, ili si (sto se meni cini) lose (po meni lose,mozda neko drugi tako voli) podesio EQ na pojacalu i preterao sa tonom i drive-om,ili je losa kamera i to s kojim si snimao, ali meni ovo zvuci kao drugarom squier affinity
EQ:
Treble:10
Middle:5
Bass:1
Neck i bridge su Dimarzio HS-3

Potrudicu se da bolje uvezbam ovo mada je meni prilicno tesko
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pm2bzFY-zSY&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pm2bzFY-zSY&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
My short improvisation on Jimi Hendrix's Little Wing - Just testing new guitar, first take..
Sorry for low quality vid, it's recorded with mobile..
My short improvisation on Jimi Hendrix's Little Wing - Just testing new guitar, first take..

Sorry for low quality vid, it's recorded with mobile..
@ XtrmntR
Verovatno si je vec pominjao na forumu ali nisam upucen, koja je to gitara?
Ne cuje se bas najbolje jebiga... Mozda ako smanjis malo taj delay.
Verovatno si je vec pominjao na forumu ali nisam upucen, koja je to gitara?
Ne cuje se bas najbolje jebiga... Mozda ako smanjis malo taj delay.

Strat MIM sa ubacenim floydom.. Nisam pominjao, dobio sam je tek pre par dana..
Nisam bio dugo na forumu.. Kako zvuci to sto cujes? Inace, znaci gitara u LINE 6 TONE PORT GX i izlaz su BEHRINGERovi MS16 aktivni monitori, mali...

- nemanja_cs
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/tPJQMBu5ziY&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/tPJQMBu5ziY&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Nova devojka intro.. sa novom gitarom i pod cleanom..
Nova devojka intro.. sa novom gitarom i pod cleanom..