Šta vas nervira u muzičkim pravcima?

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Locked
Derrick
MF veteran

Šta vas nervira u muzičkim pravcima?

Post by Derrick » 09 Jun 2007, 22:44

Mene, recimo, nervira sledece:

Kada vidim repera kako mi se unosi u facu i mlati rukama.

Kada vidim metalca kako mlatara glavom (kosom) ko da se gusi u epilepticnom napadu, a pritom drzi stisnutu pesnicu sa ispruzenim malim prstom i kaziprstom (znate, naravno, svi na sta mislim). Sta bre to uopste znaci, jel zna neko da objasni?

Kada vidim (i cujem) punk-rock-era kako "njace" u mikrofon i falshira k'o da je totalno gluv, a pritom mu gitara visi do patosa. Da je pijan se podrazumeva.

Eto, za sada toliko...

:wink:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Jun 2007, 00:48

evo, za pocetak da se ogradim od samog sebe:) to sto me nesto nervira je iskljucivo moj subjektivni dozivljaj preko kog cak i ja sam mogu da predjem u nekim slucajevima, tj negde mi je kul i uklopivo, a nekad ocu da se upucam:)

tipa kad vidim 2paca kako mi se unosi u facu i mlatara rukama prosto sam opcinjen harizmom i kolicinom tr00 faktora, te strahopostovanjem:) a ako vidim eminema kako radi to isto i pritom se svake dve sekunde vata za *****, e, onda me je stvarno blam sto sam u istoj prostoriji sa televizorom...

nervira me kad powerpop-postpunk mladi djecacki bendovi na prelazu u pesmi svi skoce sa sve skupljenim nozicama u isto vreme i onda nastave da metlaju po onim jadnim gitarama:)

nervira me kad power metalci pokusavaju da iznesu neku epiku svojim 'oh patuljci, oh elfovi i veeeviki vmajovi' teksticima, a pogotovo spotovima, tj ne nervira me, obrnulo mi je krug, samo mi je smesno, tek ponekad sramota sto gledam:)

nervira me kad se pop-slager izvodjaci unose u svoje tekstove ko da su ih sami pisali:)

nervira me linkin park.

nervira me growl kad nije u nekoj funkciji vec je tu zbog samog sebe, slucaj sa mnogim pank sastavima.

nervira me kad alternativni/moderni rok bend oplete po dzimi pejdz gitarskom solou, odma idem da se ubijem, delom zato sto nema veze jedno s drugim, delom sto ako jos jednom cujem dzimipejdzovski gitarski solo, ja mislim da cu dobiti veeeliki nervni slom.

nervira me izraz 'muzika s mudima'.

nastavak sledi:)

Bodomovac

Re: Sta vas nervira u muzickim pravcima?

Post by Bodomovac » 10 Jun 2007, 01:08

Derrick wrote: Kada vidim metalca kako mlatara glavom (kosom) ko da se gusi u epilepticnom napadu, a pritom drzi stisnutu pesnicu sa ispruzenim malim prstom i kaziprstom (znate, naravno, svi na sta mislim). Sta bre to uopste znaci, jel zna neko da objasni?
tr00 su. :metal4:

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 10 Jun 2007, 01:18

...i onda ja ispadnem uber hater... e Doolio, Doolio...

Bodomovac

Post by Bodomovac » 10 Jun 2007, 01:25

Nervira me kad fenseri i reperi čačkaju onu stvar dok pričaju...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Jun 2007, 08:33

Fox IV wrote:...i onda ja ispadnem uber hater... e Doolio, Doolio...
naravno, zato sto je kod tebe prisutna nezanemarljiva doza strasti, a ja sam samo nabrojao sve sto mi je trenutno palo na pamet:))) da polemisemo ozbiljno, uljudio bih se i drugacija bi prica bila:)

Bluesman

Post by Bluesman » 10 Jun 2007, 09:01

Doolio je skoro sve rekao!

Nerviraju me spotovi.

Jos vise me nerviraju spotovi u kojima vidim gitaru/klavijature/kontrabas/stagod a njega nema u muzici.

Nervira me kada bend nastupa oubrazeno i udaljeno od publike, ne pokazujuci emocije, i kad otaljava.

Nervira me bilo koje pozrianje za kamere.

Nerviraju me frontmeni.

Nervira me besomucno ponavljanje, pogotovo u elektronskoj muzici.

Nervira me tokio hotel i emo scena.

Nervira me kada pevac ne slusa sam sebe nego se neartikulisano dernja, sa zabacenom glavom misleci da je u transu.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Jun 2007, 09:32

mali OT - ne mesaj tokio hostel sa emo pravcem;)

Bluesman

Post by Bluesman » 10 Jun 2007, 10:10

Kahm,
Nervira me tokio hotel I emo scena.

htedoh reci
NErvira me tokio hotel.
Nervira me emo scena.

Freaky_Styley

Post by Freaky_Styley » 10 Jun 2007, 13:40

na prelazu u pesmi svi skoce sa sve skupljenim nozicama u isto vreme i onda nastave da metlaju
To je tako slatko! I jos imaju plave kosice,i kravatice i iiiiiiiiiiiiiiii!!!!
To se non-stop vidja na mtv-ju,i u glavnom od strane boy-bendova.
Pa recimo
Nervira me tokio hotel
i
Kada vidim repera
,i
stvarno blam sto sam u istoj prostoriji sa televizorom...
nervira me tv,ne gledam ga.
zZzop

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Jun 2007, 16:39

Bluesman wrote:Kahm,
Nervira me tokio hotel I emo scena.

htedoh reci
NErvira me tokio hotel.
Nervira me emo scena.
okej, maj bed:)

kontejner

Post by kontejner » 10 Jun 2007, 19:08

nervira me tokio hotel
nervira me "punk" sa MTV-a

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 10 Jun 2007, 19:58

Nervira me poziranje na spotovima i na TV-u.
Nerviarju me diesel-ashi sto se sire po ulici.
Nerviraju me metalci koji su toliko popaljeni na vutru i gudru uopste, i koji od toga svega prave ne znam ni ja kakav spektakl.
Ne znam ko su Tokio Hotel, mislim cuo sam za njih ali nisam cuo ni jednu jedinu pesmu, ali glupo im je ime...
Nerviraju me zavidni i prepotentni muzicari, pogotovu solo gitaristi...
Nerviraju me muzicki pravci u kojima se tekstovi pesama pevaju tako da se tekst nista ne razume tj razumeces pola ako preslus pesmu 4938 puta ili skines tekst sa neta...
Nerviraju me bubnjari koji ispadaju tako sto malo produze ili skrate prelaz... :evil:
Nerviraju me "fake" metalke koje se tu nesto pale, a ustvari slusaju Cecu, kritikuju i ogovaraju ostale, vecina njih posle nekog vremena se potpuno udalji od R'n'r zivota i bla bla bla...
Nervira me Avril Lavi???
Nervira me kada gitarista spusti gitaru do stopala zato sto tako izgleda kul, pa posle kad dodje neki solo iznad 12. praga dize gitaru pa izgleda ko kreten...
Nerviraju me neki solo gitaristi zato sto zele da se cuju najjace i zele da u improvizaciji sviraju 29. mintutni solo i ako ce da smore ostale...
Nervira me rocker\metalac\... koji kaze da klavijaturi nije mesto u rocku\metalu....
Nervira me mladi "gitarista" koji apsolutno sve skida preko GuitarPro-a koji uopste nema sluha, koji ogovara iza ledja, koji kaze da je njegova gitara najjaca i ako zna da nije, koji napravi pesmu tako sto pogleda pesmu u GP-u i samo malo promeni redosled akorada.
Nerviraju me likovi koji prave pesmu razmisljajuci da li ce se to svideti publici, koji prave pesmu po kalupu e ovde cu sad mirno, pa cu da puknem prelaz i ubrzacu duplo refren staviti neki mocan rif i tekst od 5 reci, i tako cu uspeti da napravim sutku...

Itd... pisem jos kad se setim...

Bodomovac

Post by Bodomovac » 10 Jun 2007, 22:10

Reverse wrote:Nerviraju me metalci koji su toliko popaljeni na vutru i gudru uopste, i koji od toga svega prave ne znam ni ja kakav spektakl.
Kakav spektakl?
Reverse wrote:Nervira me mladi "gitarista" koji apsolutno sve skida preko GuitarPro-a koji uopste nema sluha, koji ogovara iza ledja, koji kaze da je njegova gitara najjaca i ako zna da nije, koji napravi pesmu tako sto pogleda pesmu u GP-u i samo malo promeni redosled akorada.
Slažem se skroz! Naravno, nije loše koristiti GP, ali potpuno oslanjati se na njega nikako ne valja, a ono što kažeš za menjanje pesama.... uf! Znam takve.....

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 11 Jun 2007, 00:07

Nerviraju me ljudi koji se nerviraju(pwnd)

Locked