Pozdrav svima. Nov sam ovde ali sam manje-vise procesljao neke thread-ove tako da smatram da je najbolje ovde da pitam sta me zanima da ne bih otvarao novu temu...
Naime, poceo sam da sviram gitaru pre jedno 5-6 meseci, i do sad sam manje-vise skontao dosta stvari i umem ponesto i da odsviram

salu na stranu, hteo sam da kazem da nisam bas apsolutni pocetnik...
Do sada sam svirao neku pozajmljenu klasicnu bugarsku ("hemus" mislim da je marka) ali sad imam zelju da menjam nesto jer jednostavno nije to taj zvuk koji ja hocu.
Dosao sam na ideju da kupim neku elektricnu ili ozvucenu ali koliko sam shvatio dobru ozvucenu (da se lepo cuje i na suvo) za nekih 200E nema, a elektricna mi nece biti bas prakticna jer verovatno nikada necu svirati u nekom bendu (ko zna, mozda i gresim). Znaci, planiram da sviram najvise za sebe i one varijante tipa park, necija gajba i slicno...
Dakle, teska srca (jer bih bas svirao el.

) odlucio sam da je bolje da kupim neku bolju akusticnu nego neku krs elektricnu.
Imam nekih 200E (koji evro gore dole) i zelju da sviram najvise domaci pop, rock, ponekad nesto strano.
Zivim u Pirotu tako da bi za gitaru isao u Nis. Nije problem da nadjem nekog gitaristu da podje sa mnom.
Na nekoj temi sam naisao na ovu: IBANEZ SGT630E-HS i koliko sam procitao-nije losa. (spomenuta je cena od oko 220E)
Sta mi vi preporucujete?
Izvinite unapred sto vas davim ovolikim post-om ali kao neko ko prvi put kupuje gitaru, imam milion pitanja. Hvala