Pukao vrat na MIM Stratu?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nikolic025

Pukao vrat na MIM Stratu?

Post by nikolic025 » 16 Feb 2009, 02:05

E,sad...

Imam jednan problemcic!!!Drugar je kupio novog Fendera Stratocastera MIM i bukvalno krenuo na prvu svirku i dozivi udes,srecom i prezivi,ali ova gitara nije u potpunosti ostala citava.Bila je u futroli,ali joj je od siline udara pukao vrat...

Ja se izvinjavam ako idem van tebe,ako je potrebno,nek moderator otvori novu,ali mislim da se ovo tice teme...

Telo je ostalo netaknuto i jos sija kao iz radnje.Ali je sad problem napraviti takav vrat,zvao sam par majstora,pa i ove gore sto sam naveo,ali po ceni koju oni traze za sam vrat sa mojim pragovima i mojim drvetom (ili sa njihovim) ja bolje da prodam telo,jer ako dodam toliko love mogu da kupim novog istog ovakvog fendera...

Evo neke slike...'

Image

Sad,ja trazim nekog majstora koji ce mi za malu lovu napraviti dobar vrat,koji ce da me sluzi...pa ako treba,dacu svoje drvo i kupicu pragove,a civije vec imam.

Da li neko zna nekog majstora koji moze to da uradi?

I zamolio bih vas da mi date savet da li se isplati da radim to ili da prodamtelo,mislim da mogu da izvucem nekih 250E s obzirom da je nova gitara 450E,pa nek dobijem i 200E...

hvala i evo jos slika...

Image

I jos jedna...

Image

I jos jedna...

Image

I jos jedna...

Image

I nema vise...

Funkomat
MF veteran

Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Post by Funkomat » 16 Feb 2009, 02:35

Mozda bi mogao da razlislis o narucivanju vrata sa stewmac-a (ili nekog slicnog sajta).
Ne znam za kvalitet ali mislim da je cena prihvatljiva...

http://www.stewmac.com/shop/Bodies,_nec ... uitar.html

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Feb 2009, 09:54

U svakom slucaju, mozes da napises pismo Fender-u, cisto bar da im se pozalis. Ne verujem bas da ce da se sazale i da tii posalju novi vrat (mada nikad se ne zna :) spakuj i ove sve fotke u svakom slucaju ), ali mozda te upute na neku on-line prodavnicu gde bi mogao da kupis isti takav vrat jeftino (mada mozda moze da se naruci i preko Mitrosa(?)). Zasto bi kupovao ponovo celu gitaru, ako mozes samo da kupis vrat i to ti je i dalje ta ista gitare, a ne neki frankestain sa pravljenim vratom.
Jeftinog i dobrog majstora tesko da ces da nadjes...

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 16 Feb 2009, 10:14

Imas i jos jednu mogucnost, da kontaktiras Radulovica iz Makedonije, on bi ti vrat uradio za 100 evra (koliko se secam obicni maple-rose wood je 90 evra) pa ga kontaktiraj.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 16 Feb 2009, 10:19

Mislim da za iste pare pravi i Sanjika sa Banovog brda. Mozda cak i jeftinije, zavisi koje drvo odaberes. Procackaj malo temu, ima tamo njegov broj. On je ovakve intervencije radio 100 puta

Rocket Roll

Re: Pukao vrat na MIM Stratu?

Post by Rocket Roll » 16 Feb 2009, 11:37

Koji god vrat ugradio - ako nije Fenderov, gitara gubi na vrednosti, jer kupac nema puno razloga da poveruje kako je to zaista Fenderovo MIM Std telo, samo što je, eto, vrat zamenjen...

U svetu bi se to rešilo tako što bi na eBayju našao MIM Std vrat. Fender je nekada prodavao vratove i tela kao "replacement parts" preko svojih ovlašćenih distributera, ali mislim da to već duže vremena ne radi.

Gitaru možeš da okrpiš za 100 evra... ali se bojim da je to u isto vreme i konačna cena po kojoj ćeš morati da je prodaš, kasnije.

nikolic025

Post by nikolic025 » 16 Feb 2009, 12:25

Meni taj Krta trazi 130E sa mojim drvetom,civijama i pragovima,to je smesno.A cuo sam da kad narucis Fenderov vrat iz USA za 100-ak $ stigne ti za 300$ i to je sramota za usranu drzavu i njen sistem zastite trzista...

Bas cu sutra da probam u mitrosu da pitam,ali cisto sumnjam...

Hvala,nesto cu valjda da smislim..

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 16 Feb 2009, 16:59

Ej a ako ces ti da je koristish i nije ti namera da je prodajesh (mada vec sam video oglas:)) Zasto ne bi kupio nekog polovnog skvajera, kontam da bi mogao da nadjesh bash jeftinu varijantu i stavio njegov vrat, pa svirash tako dok jednog dana ne nabavish pravi fenderov vrat? Mislim jeste da bi ti pisalo skvajer i da verovatno nije to to ali radila bi ti gitara... Ako je uopshte moguce staviti skvajerov vrat....

nikolic025

Post by nikolic025 » 16 Feb 2009, 21:15

Pa,to je vec pitanje.Kontaktirao sam Radulovica i jos par majstora,pa se mozda odlucim da napravim vrat,a mozda i sacuvam elektroniku,pa stavim na neku dobru kopiju...

nemanja_cs

Post by nemanja_cs » 16 Feb 2009, 21:36

reci drugaru da trazi tom liku sto ga udario pare, pa nek kupi novu gitaru

muki17
Urednik

Post by muki17 » 16 Feb 2009, 22:11

nemanja_cs wrote:reci drugaru da trazi tom liku sto ga udario pare, pa nek kupi novu gitaru
pa mozda se decko zakucao u drvo, banderu, zid,,pesaka(wtf?)...sve u svemu,da imam fendera,ne bih stavio neki bezv :roll: vrat,jer to opet nije to.. :idea:

nikolic025

Post by nikolic025 » 16 Feb 2009, 22:32

Pukao ga je lik sa mercedesom u krivini sa 120 km/h,a on je isao pisljivih 80 km/h U KRIVINI!!!

Pa,ceka on da mu se jave iz osiguranja sta i kako...

U glavnom sad je to telo u mom vlasnistvu itd...

Cuo sam se i sa Radulovicem i on trazi 130E,ali jos cu da razmislim i sutra cu da cimnem Mitros.

Pozz

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 17 Feb 2009, 15:11

treba mi samo malo vremena da nadjem broj od jednog leskovcanina koji pravi gitare i popravlja. Mnogi ljudi iz nisa i juzne srbije menja pragove kod njega itd. pretpostavljam da ce da bude jeftinije a i blize je od kumanova

The Mask AE

Post by The Mask AE » 18 Feb 2009, 08:47

Prodaj preostale delove koji su citavi, zatim kupi gitaru. Prezali kintu jer takve stvari se ponekad u zivotu jednostavno dese. Nemoj se truditi da krpis to novim vratom jer ne znas na sta ce izaci sve to. Niko ti ne garantuje kvalitet. Naravno, ja jesam po prirodi totalni pesimista/pa-pa-paranoja i ostalo ali mi to deluje kao najlogicnija stvar.

Zlo

Post by Zlo » 18 Feb 2009, 12:46

Post Reply