Peavey ValveKing 112?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Peavey ValveKing 112?

Post by mislim_stvarno » 03 Mar 2009, 20:23

Dakle, da li je neko imao nako iskustvo sa ovim pojacalom?! Kakav mu je drive i sl.?

Cena na Artistovom sajtu je oko 480e, a meni se cini dosta dobra kupovina s obzirom sta sve dobijas (full lampa, 50w, 12", 2 kanala...)!
Ako valja nesto, mozda bi terebalo poceti sa stednjom...
Sa druge strane, ako neko ima neki drugi predlog, lampa od 30W pa na vise, 12" za do 500 (mozda 600e) sa po mogucstvu zeshcim driveom slobodno... :mrgreen: Meni su i bugere zanimljive, ali mi se cini da je 120w previse...

:ziveli:

sinisake
The original one

Re: Peavey VelveKing 112

Post by sinisake » 03 Mar 2009, 20:38

Koleza kaze da valja:
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... ija#p46542

120w nije previse, narocito za nas nagluve. :mrgreen:

Regrin

Re: Peavey VelveKing 112

Post by Regrin » 03 Mar 2009, 21:31

Vredi Valveking te novce, ja sam ga pazario pre oko 2 godine i dobro me sluzi. Neces se pokajati.
Sa druge strane, isprobaj te bugere, hvale ih svi kako dobro zvuce, ja jos nisam stigao da isprobam neki primerak.

dweezil

Re: Peavey ValveKing 112?

Post by dweezil » 04 Mar 2009, 07:08

uh neznam probao sam taj Valveking u radnji par puta i ono, mislim da to pojachalo ima gain pretezno u zoni nekog rockerskog zvuka nego bash za metal, dodushe nisam stigao sve da isprobam. Ima lep clean.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Mar 2009, 07:56

sinisake wrote:120w nije previse, narocito za nas nagluve.
Ali ja sam mladjani poletarac u tim bukama i dobro cujem (jos uvek), a i komsije su vec tuzile nasu radionicu zbog buke!
Moramo misliti na komsije :twisted: muahahaha :twisted: ( u tom slucaju daj fender MH500!!!)!

Znaci taj pivi je ok kupovina.
Da li neko ima jos neki predlog za zescu svirku da isprobam kad krenem da obilazim radnje? (isprobacu verovatno vise stvari, ali da li ima nesto na sta bi valjalo obratiti vecu paznju?)

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 04 Mar 2009, 10:54

peavey valve king je super pojacalo, ali nije bas za zescu svirku. Po meni.
Te bugere, rade solidno, dosta lice na peavey 5150, i XXX, jer su totalno njihova kopija, istina full lampa je i sve. Ali nivo i kvalitet izrade je na najmanjem nivou. Mozes da ubodes neki dobar komad, ali tesko. Ovi iz mitrosa, nedelju dana nakon sto su ih dobili, poceli su da imaju opasnih problema sa jednim, mislim da su sad i prestali da ga namestaju, da samo tamo stoji, radi reklame....

Moj savet. Ne. Ako trazis samo full lampu, i to ti je jedini preduslov, kupi tog valve kinga, to je super pojacalo za te pare. Ali nije za zescu svirku. Ako hoces zestinu, idi do artista, pogledaj Randalla Rh150, ili Rh300. Hybrid, ali mnogo dobro rade. Opasna pojacala. Ja sam imao jednu tu glavu. Nova je oko 400 evra. I polovnu kutiju mozes da nadjes sa celectionima, 4x12, za nekih 250 evra. Nova je isto oko 400.
Ako ti ne odgovara to, imas to i u kombo varijanto, zove se Rg200

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Mar 2009, 12:13

Čuo sam da Glava ne preporučuje Bugere, ali razlike između Bugera glava i Peavey glava baš i nema.

Bugera iznutra:
http://www.cybermuff.cz/music/testy/ima ... nside1.jpg
http://www.cybermuff.cz/music/testy/ima ... nside2.jpg
http://users.tpg.com.au/adsl84ll//Bugera11.jpg

Peavey iznutra:
http://www.aikenamps.com/5150.gif
http://www.crafted.dk/ampheaven/pics/pe ... 150_02.jpg

Ista jeftina tehnologija koju očekuju isti problemi: krimpovi koji se tope od toplote lampi, štampane ploče koje se krive od toplote lampi... Servis je težak, jer se PCBovi teško skidaju.

Bolje rizikovati sa Bugerom za manje para, pošto Peavey - po dizajnu - nije nikakvo poboljšanje.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 04 Mar 2009, 12:25

Ja bih preskocio VK-a bash zbog ovih razloga koje je Rocket naveo... Probaj Randall RG50TC (ima i head version RH50T), mislim da je bolji izbor i od VK-a i od Bugera (mada bi ja pre uzeo Bugeru nego VK-a)... Jedino shto Randall ima mozda previshe basa... Nisam mogao da verujem da postoji pojacalo sa toliko jakim basom (to je zapravo jedino lampashko pojacalo koje me nije odushevilo low-endom), ali nije nishta opasno...

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 07 May 2009, 12:47

Da li ste vi normalni!? Nema razlike izmedju Peavey i Bugere? :XD:

npr 6505+ je zvijer kojoj nema prmca i svira se uzduz i poprijeko Planete i na najvecim binama.
Ja imam Randall pojacalo pa ne mogu objektivno pricati o Randallu vec samo mogu reci da obozavam Randall.

VK je jedno od pojacakla gdje dobijes dosta za normalnu cijenu. ValveKing 212 Combo je dobitnik zlatne medalje “Guitar World’s” koja se odnosi na vrijednost robe za pare koliko je placen.
Da nije za metal, istina. Sve ostalo VK ce da odradi izuzetno dobro.

Ako hoces metal zvijer za malo para to ti je onda Peavey Vypyr 75 koji ima u sebi i XXX, 6505, JSX, DIZEL, Krank, MEsa, Fender, Marshall boje se stomp box efektima i post efektima sa opcijom modeliranja do detalja. Nema ton koji ne mozes napraviti. Sto je najbitnije nije skup, a glasan je. Imas i light show :) Kako je izuzetno jeftino ne treba pretjerano ulaziti u diskusiju kako je nesto drugo bolje. Za te pare ne postoji nista slicno na Zemlji. Sam procesor i zvucna karta za takvo modeliranje kosta 150 EUR minimum, a Vypyr daje USB 2.0 kejbl koji amp pretvara u audio divajs za snimanje. Buducnost covjece! :)

Da ne bude da sam ja najpametniji...
Ista jeftina tehnologija koju očekuju isti problemi: krimpovi koji se tope od toplote lampi, štampane ploče koje se krive od toplote lampi... Servis je težak, jer se PCBovi teško skidaju.

Bolje rizikovati sa Bugerom za manje para, pošto Peavey - po dizajnu - nije nikakvo poboljšanje.
Ima istine, ali to je problem i Marshalla i Voxa i Lenyja i Fendera Ampega i i sve i jednog pojacala koje ima stampanu plocu u pojacalu! Al da je isto, nije! I da je bugera bolja, nije! I da se isplati rizikovati, ne isplati! :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 May 2009, 13:24

Molotov wrote: Ima istine, ali to je problem i Marshalla i Voxa i Lenyja i Fendera Ampega i i sve i jednog pojacala koje ima stampanu plocu u pojacalu!
Naravno da nije. Pitanje je kako je pojačalo rešeno, a ne da li ima štampanu ploču ili ne. Fender barem nije tako glup da montira podnožja za lampe direktno na PCB. Mislim da i za Randall važi isto. Za Ampeg sigurno važi.
Molotov wrote: Al da je isto, nije! I da je bugera bolja, nije! I da se isplati rizikovati, ne isplati! :)
Misliš li ti da svira natpis na pojačalu, ili ono što je u pojačalu? "Ono što je u pojačalu" je isto - ili skoro isto - i kod Peaveyja i kod Bugere.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 May 2009, 13:31

Rocket, opet si udario na nasu omiljenu firmu! :D

Evo Regrin ima to pojacalo vec duze vreme i jos se ne zali...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 May 2009, 13:51

Primetite upotrebu priloga "još". "Peavey još nije umreo, a ka'će, ne znamo."

Da citiram jednog majstora: "Ko god ima [novijeg] Peaveyja, prodaje ga." Generalizacija, naravno (eto, Dweezil ne prodaje svog), ali pažnje vredan zaključak.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 May 2009, 14:02

Hm... Rocket, ti me bas uvek pokolebas, kad sam blizu odluke... :)

Ako to sto si rekao vazi za Peavey, vazi, imam utisak, i za sva ostala pojacala koja dolaze iz buduce najvece svetske ekonomije (citaj ona ispod 1000$)...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 May 2009, 15:19

Pa i ne baš. Cenovni rang je samo jedno merilo, i nije presudno... Eto, prilično sam siguran da Randall pazi šta radi:

http://www.keilew.net/randall/
http://www.randallamplifiers.com/Amplif ... ries-Amps/
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 0&art=2218

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 May 2009, 16:51

Pa to mozda kad pocnem da sviram metal...

Post Reply