Da li ste vi normalni!? Nema razlike izmedju Peavey i Bugere?
npr 6505+ je zvijer kojoj nema prmca i svira se uzduz i poprijeko Planete i na najvecim binama.
Ja imam Randall pojacalo pa ne mogu objektivno pricati o Randallu vec samo mogu reci da obozavam Randall.
VK je jedno od pojacakla gdje dobijes dosta za normalnu cijenu. ValveKing 212 Combo je dobitnik zlatne medalje “Guitar World’s” koja se odnosi na vrijednost robe za pare koliko je placen.
Da nije za metal, istina. Sve ostalo VK ce da odradi izuzetno dobro.
Ako hoces metal zvijer za malo para to ti je onda Peavey Vypyr 75 koji ima u sebi i XXX, 6505, JSX, DIZEL, Krank, MEsa, Fender, Marshall boje se stomp box efektima i post efektima sa opcijom modeliranja do detalja. Nema ton koji ne mozes napraviti. Sto je najbitnije nije skup, a glasan je. Imas i light show

Kako je izuzetno jeftino ne treba pretjerano ulaziti u diskusiju kako je nesto drugo bolje. Za te pare ne postoji nista slicno na Zemlji. Sam procesor i zvucna karta za takvo modeliranje kosta 150 EUR minimum, a Vypyr daje USB 2.0 kejbl koji amp pretvara u audio divajs za snimanje. Buducnost covjece!
Da ne bude da sam ja najpametniji...
Ista jeftina tehnologija koju očekuju isti problemi: krimpovi koji se tope od toplote lampi, štampane ploče koje se krive od toplote lampi... Servis je težak, jer se PCBovi teško skidaju.
Bolje rizikovati sa Bugerom za manje para, pošto Peavey - po dizajnu - nije nikakvo poboljšanje.
Ima istine, ali to je problem i Marshalla i Voxa i Lenyja i Fendera Ampega i i sve i jednog pojacala koje ima stampanu plocu u pojacalu! Al da je isto, nije! I da je bugera bolja, nije! I da se isplati rizikovati, ne isplati!