Kupovina drveta

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Stevan NImcevic

Re: Kupovina drveta

Post by Stevan NImcevic » 24 Aug 2008, 22:21

Braco saborci, ko je zainteresovan da vidi moje skulpture od drveta koje proizvode zvuk elektricno :), moze da ode na moju myspace stranu, a evo i linka, www.myspace.com/stevannimcevic
trenutrno sam u procesu izrade mog novog instrumenta pa cu i te nove slkike da okacim cim bude gotov.
pozdrav

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 24 Aug 2008, 22:33

lepo , veoma lepo............
brate Stevane , ajd mi reci kako i cime si farbao to drvo.
drvo predjeno sa bezbojnim ? koliko mogu da vidim , to bas i nije glatki bezbojni ?
vec mat bezbojni , ili se varam ? bas se i ne vidi dobro na fotki
super ti je , nastavi tako dalje.
pozz

Stevan NImcevic

Post by Stevan NImcevic » 25 Aug 2008, 20:13

Vecina gitara je oil finish, a par komada je lakirano.

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 25 Aug 2008, 22:42

ok , hvala

EBONY

Post by EBONY » 21 Jan 2009, 15:46

Veliki pozdrav Stevi Nimcevicu!!Mile sta ti radi mazer?

oboss

Post by oboss » 16 Mar 2009, 23:06

pozdrav svoj braci po drvetu :)
novi sam na stranicama ovog foruma ali se vec dugo bavim "cackanjem" po elektricnim gitarama. par komada sam izradio i upravo radim jednog prs-a . elem od te strane i sveze informacije o drvetu na prostorima bgd-a. obisao sam gotovo sva skladista koja ste nabrajali u ranijim postovima i uglavnom je los izbor. u stvari ja sam trazio javor "rebras" ili "pticiji" i na kraju sam zavrsio tamo gde sam i na pocetku znao da ima sigurnotj kod srdjana u paning-u. srdjana znam vec 10 godina ali se dosta dugo nismo videli i kod njega je stvarno izbor perfektan. ja sam se zakopao u njegov kontejner i kancelariju i mogao sam tamo ostati ceo dan. cene jesu malo jace ali se moze u razgovoru i pomalo cenkati. mislim da je jedini problem kod srdjanove robe to sto su dimenzije malo utegnute tj na granici da se uklope. ali u svakom slucaju pravo mesto za pronaci drvo snova. video sam kod njegai krusku perverznih dimenzija i suvoce.
u betula albi ( borca, kod restorana tara desno pa posle 400 metara desno) ima javora ali je se posle visesatnog preturanja mogla odvojiti samo jedna "fosina" koja mi je bila prevelika i za transport i ..nije to to.
na svim drugim mestima je klasika mahagoni, jasen, hrast,bukva ali to svakako i nije problem naci . uvek neko od drugara ili poznanika ima parce koje se moze iskoristiti.
izvinte na malo duzem postu i mozda smaranju al neodolih

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Mar 2009, 23:11

Puno hvala na svežim informacijama! :ziveli:

djoksi

Post by djoksi » 02 Apr 2009, 22:47

A gde je taj Paning?Jel to ovo u Dunavskoj?

oboss

Post by oboss » 03 Apr 2009, 14:04

heh jel to dunavska ? to je na vilinim vodama kada se prodje skretanje za tempo na istoj strani prvi sledeci prolaz levo. kada se ide prema pancevackom mostu. stovariste drveta i gradje

oboss

Post by oboss » 03 Apr 2009, 14:07

evo proverih na plan plus. jeste dunavska ulica

djoksi

Post by djoksi » 03 Apr 2009, 14:21

e hvala,cim budem isao na taj kraj svraticu do njih da vidim sta imaju

Stanko

Post by Stanko » 19 Sep 2009, 12:50

Videh kamion firme za preradu i prodaju drveta, pa zapisah brzo ime :D

evo sajta
http://www.likasistem.rs/delatnosti.php ... =asortiman
Rezanu gradu delimicno parimo, a posle sva parena i neparena grada prolazi ciklus sušenja u sušarama sa automatskim vodenjem procesa sušenja.

Pilana reže godišnje 35.000 m3 bukve, topole i voćkarica (orah, divlja trešnja i kruška).

Decimirnica prerađuje dugu građu i elemente bukve, topole i voćkarica (orah, divlja trešnja i kruška).

Takodje se prerašuje i čamovina (bor, jela, smrča, ariš) za potrebe stolarske delatnosti i građevinarstva.

oboss

Post by oboss » 22 Sep 2009, 20:00

ja se raspitao kod coveka koji je radio tamo i nisam odusevljen informacijama. doduse nista dok se ne ode i ne pronjuska na licu mesta.
ja opet bio kod srdjana u panekspertu i pazario par komada ,( orah i javor rebras )tamo definitivno ima svasta da se probere

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 23 Sep 2009, 08:39

Može li informacija o ceni tog rebraša? Da li mora da se kupi cela daska ili može da se nađu komadi dovoljni za jedno telo ili top od gitare?

oboss

Post by oboss » 23 Sep 2009, 10:05

orah sam kupio na dasku tj na kubik. kubik oraha je oko 900 evra pa je mene moja daska izasla oko 2500. javor rebras i drugo plemenito drvece je uglavnom izrezano na dascice pa se mora meriti koja odgovara nasim gitarskim merama jer je najvise komada za violine, viloe i cela. cena pojedinacnih daski se krece od 30 tak evra do 500 po daski. raznih perverzija sam video tako da su i cene prilagodjene istim.

Post Reply