Šta mislite o Van Gogh-u?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Locked
Z*Z*Z

Re: Šta mislite o Van Gogh-u?

Post by Z*Z*Z » 26 Mar 2009, 22:04

Slazem se ja sa vama, ali ja ne pricam o tome, citajte izmedju redova - A i nije neki primer uzeti komercijalno uspesnog autora/umetnika i praviti po njemu model - Ja se uvek setim da su Bah i Mocart bili Backstreet Boys svog vremena, i veruje da je bilo kvalitetnijih autora i tada, onih koje nije zanimalo da sviraju "emotivne" teme za nadobudne dvorske dame - A i mislim da sam pomenuo u tekstu da svesno adaptiranje trzistu nema prakticno nikakvu (umetnicku) vrednost posto predstavlja predvidljivu skupinu recikliranih ideja koje su se vec pokazale "uspesnim"...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 26 Mar 2009, 22:16

pa ne puko adaptiranje u tom porvsnom i potpunom smislu, vec onako, malo metafizickije:) nijedan muzicar ne zivi u pecini i prica sa covecijim ribicama. nuzno je da imas i uticaje i drugare i publiku i ponasanje i filozofiju koja je jednostavno primerena tvojoj civilizaciji i kulturi i hteo ne hteo ti te uticaje inkorporiras i tvoj umetnicki izraz je produkt toga i nikad ne moze da bude nesto sasvim tvoje i kristialno i netaknuto. osim ako nisi lud kao recimo van gog (vinsent).
a poredjenje sa bekstrit bojsima nije na mestu. moras da razlikujes kad je neko mocan, popularan i gotivan zbog svog kvaliteta i kad je neko mocan, popularan i gotivan zbog toga sto je isfabrikovan, sto je uleteo u rupu u zanru ili sto ima mnogo para i prostora. mikelandjelo je covek bio prepun para i radio je gotovo samo narudzbine, pa je jedan od najvecih umetnika u svemiru otprilike:) dzekson polok je lik koji je radio ono sto bi umeo ti da radis, ali je upao u savrsen kulturni 'rift' u savrsenom trenutku i njegove slike su najskuplje i dan danas iako je kvalitet vrrrrlo diskutabilan (u stvari nije ni diskutabilan, sve ti je jasno cim vidis sliku). betoven = mikelandjelo, bekstrit bojs = polok. razlika je ne ogromna, nego enormno nepojmljiva:)

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 26 Mar 2009, 22:42

Doolio wrote:pa ne puko adaptiranje u tom porvsnom i potpunom smislu, vec onako, malo metafizickije:) nijedan muzicar ne zivi u pecini i prica sa covecijim ribicama. nuzno je da imas i uticaje i drugare i publiku i ponasanje i filozofiju koja je jednostavno primerena tvojoj civilizaciji i kulturi i hteo ne hteo ti te uticaje inkorporiras i tvoj umetnicki izraz je produkt toga i nikad ne moze da bude nesto sasvim tvoje i kristialno i netaknuto. osim ako nisi lud kao recimo van gog (vinsent).
a poredjenje sa bekstrit bojsima nije na mestu. moras da razlikujes kad je neko mocan, popularan i gotivan zbog svog kvaliteta i kad je neko mocan, popularan i gotivan zbog toga sto je isfabrikovan, sto je uleteo u rupu u zanru ili sto ima mnogo para i prostora. mikelandjelo je covek bio prepun para i radio je gotovo samo narudzbine, pa je jedan od najvecih umetnika u svemiru otprilike:) dzekson polok je lik koji je radio ono sto bi umeo ti da radis, ali je upao u savrsen kulturni 'rift' u savrsenom trenutku i njegove slike su najskuplje i dan danas iako je kvalitet vrrrrlo diskutabilan (u stvari nije ni diskutabilan, sve ti je jasno cim vidis sliku). betoven = mikelandjelo, bekstrit bojs = polok. razlika je ne ogromna, nego enormno nepojmljiva:)
Ok, shvatam da si zapeo da me citiras ;) Agresivno promovisem ideju pa ispada da se ne razumemo - znam tacno sta navodim i ako se bavis nekim vidom izrazavanja znas tacno o cemu pricam - sam svesno biras kako ces da formulises i predstavis svoje delo - Licno ne vidim vezu izmedju izmedju Betovena i Mikelandjela, slazem se za Pollocka delimicno (ortaci zi kraja to zovu "izd..avanja :)) i nije ni blizu necega cime bi se ja bavio, mada mi se svidja apstraktni ekspresionizam i vise cenim Kline-a i Stilla :bow:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 27 Mar 2009, 14:53

sam svesno biras kako ces da formulises i predstavis svoje delo
ovo je tacno, ja samo kazem da se moras kretati u nekim granicama, a mislim da je to ono sto i sinisa oce da kaze.
sto se poloka tice, da sad uzmes i pitas njega dal je izdrkavanje, on bi reko da jeste:)

Rocker.
MF veteran

Post by Rocker. » 09 Apr 2009, 23:25

Van Gogh ima novi album "Lavirint":

[youtube]hfHNRMGufY4&feature=channel_page[/youtube]

Cirkus :ziveli:

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 09 Apr 2009, 23:33

Image

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 09 Apr 2009, 23:45

Frontmen Van Gogha Zvonimir Đukić Đule istakao je da je Lavirint manje posredna ploča nego raniji albumi grupe, i uporedio vrstu iskrenosti Lavirinta sa vernijim zvukom koji se dobije kad se u studiju koriste kraći kablovi.
:lol: :lol: :lol:

Ako zanemarim ovu izjavu, jedva čekam da preslušam album (jer na svakom albumu nađem neku pjesmu, efekat, rif ili nešto slično što mi se baš sviđa). :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 10 Apr 2009, 00:04

:vomit:

Kole man

Post by Kole man » 11 Apr 2009, 19:08

ona pesma je tako losa

luka000

Post by luka000 » 12 Apr 2009, 09:53

Ne znam meni je ok pesma, nije nista posebno, sasvim klasicna pesma za Van Gogh...ova duvacka sekcija me malo podseca na Decu Losih Muzicara al dobro.... :)

Makinov

Post by Makinov » 12 Apr 2009, 12:48

Hm... O Van Goghu, sve najgore... Nit' tu ima kakve svirke, nit' tekstova, nit' nekog utiska... :roll: Sve je nekako nedorecheno, bar meni. I cenim da pokushavaju da jure EKV, tj njihova su trula i bleda kopija. ::ranting::

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 12 Apr 2009, 17:04

klasika PINK PRODUCTION!

kurtrose

Post by kurtrose » 13 Apr 2009, 17:18

Muka mi je kada ih vidim, sve sa tonu sminke... Bas mi je muka..

rockozaurus

Post by rockozaurus » 25 Apr 2009, 19:23

Za mene Van Gogh je najbolji slikar svih vremena...**** ga.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 27 Apr 2009, 19:07

Zar su mogli gluplji naziv za bend da uzmu? :mrgreen:

Locked