Šta mislite o Van Gogh-u?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Šta mislite o Van Gogh-u?
Slazem se ja sa vama, ali ja ne pricam o tome, citajte izmedju redova - A i nije neki primer uzeti komercijalno uspesnog autora/umetnika i praviti po njemu model - Ja se uvek setim da su Bah i Mocart bili Backstreet Boys svog vremena, i veruje da je bilo kvalitetnijih autora i tada, onih koje nije zanimalo da sviraju "emotivne" teme za nadobudne dvorske dame - A i mislim da sam pomenuo u tekstu da svesno adaptiranje trzistu nema prakticno nikakvu (umetnicku) vrednost posto predstavlja predvidljivu skupinu recikliranih ideja koje su se vec pokazale "uspesnim"...
pa ne puko adaptiranje u tom porvsnom i potpunom smislu, vec onako, malo metafizickije:) nijedan muzicar ne zivi u pecini i prica sa covecijim ribicama. nuzno je da imas i uticaje i drugare i publiku i ponasanje i filozofiju koja je jednostavno primerena tvojoj civilizaciji i kulturi i hteo ne hteo ti te uticaje inkorporiras i tvoj umetnicki izraz je produkt toga i nikad ne moze da bude nesto sasvim tvoje i kristialno i netaknuto. osim ako nisi lud kao recimo van gog (vinsent).
a poredjenje sa bekstrit bojsima nije na mestu. moras da razlikujes kad je neko mocan, popularan i gotivan zbog svog kvaliteta i kad je neko mocan, popularan i gotivan zbog toga sto je isfabrikovan, sto je uleteo u rupu u zanru ili sto ima mnogo para i prostora. mikelandjelo je covek bio prepun para i radio je gotovo samo narudzbine, pa je jedan od najvecih umetnika u svemiru otprilike:) dzekson polok je lik koji je radio ono sto bi umeo ti da radis, ali je upao u savrsen kulturni 'rift' u savrsenom trenutku i njegove slike su najskuplje i dan danas iako je kvalitet vrrrrlo diskutabilan (u stvari nije ni diskutabilan, sve ti je jasno cim vidis sliku). betoven = mikelandjelo, bekstrit bojs = polok. razlika je ne ogromna, nego enormno nepojmljiva:)
a poredjenje sa bekstrit bojsima nije na mestu. moras da razlikujes kad je neko mocan, popularan i gotivan zbog svog kvaliteta i kad je neko mocan, popularan i gotivan zbog toga sto je isfabrikovan, sto je uleteo u rupu u zanru ili sto ima mnogo para i prostora. mikelandjelo je covek bio prepun para i radio je gotovo samo narudzbine, pa je jedan od najvecih umetnika u svemiru otprilike:) dzekson polok je lik koji je radio ono sto bi umeo ti da radis, ali je upao u savrsen kulturni 'rift' u savrsenom trenutku i njegove slike su najskuplje i dan danas iako je kvalitet vrrrrlo diskutabilan (u stvari nije ni diskutabilan, sve ti je jasno cim vidis sliku). betoven = mikelandjelo, bekstrit bojs = polok. razlika je ne ogromna, nego enormno nepojmljiva:)
Ok, shvatam da si zapeo da me citirasDoolio wrote:pa ne puko adaptiranje u tom porvsnom i potpunom smislu, vec onako, malo metafizickije:) nijedan muzicar ne zivi u pecini i prica sa covecijim ribicama. nuzno je da imas i uticaje i drugare i publiku i ponasanje i filozofiju koja je jednostavno primerena tvojoj civilizaciji i kulturi i hteo ne hteo ti te uticaje inkorporiras i tvoj umetnicki izraz je produkt toga i nikad ne moze da bude nesto sasvim tvoje i kristialno i netaknuto. osim ako nisi lud kao recimo van gog (vinsent).

ovo je tacno, ja samo kazem da se moras kretati u nekim granicama, a mislim da je to ono sto i sinisa oce da kaze.sam svesno biras kako ces da formulises i predstavis svoje delo
sto se poloka tice, da sad uzmes i pitas njega dal je izdrkavanje, on bi reko da jeste:)
Van Gogh ima novi album "Lavirint":
[youtube]hfHNRMGufY4&feature=channel_page[/youtube]
Cirkus
[youtube]hfHNRMGufY4&feature=channel_page[/youtube]
Cirkus

Frontmen Van Gogha Zvonimir Đukić Đule istakao je da je Lavirint manje posredna ploča nego raniji albumi grupe, i uporedio vrstu iskrenosti Lavirinta sa vernijim zvukom koji se dobije kad se u studiju koriste kraći kablovi.

Ako zanemarim ovu izjavu, jedva čekam da preslušam album (jer na svakom albumu nađem neku pjesmu, efekat, rif ili nešto slično što mi se baš sviđa).

ona pesma je tako losa
Ne znam meni je ok pesma, nije nista posebno, sasvim klasicna pesma za Van Gogh...ova duvacka sekcija me malo podseca na Decu Losih Muzicara al dobro.... 

Hm... O Van Goghu, sve najgore... Nit' tu ima kakve svirke, nit' tekstova, nit' nekog utiska...
Sve je nekako nedorecheno, bar meni. I cenim da pokushavaju da jure EKV, tj njihova su trula i bleda kopija. 

- Nyarlathotep
- MF veteran
klasika PINK PRODUCTION!
Muka mi je kada ih vidim, sve sa tonu sminke... Bas mi je muka..
- rockozaurus
Za mene Van Gogh je najbolji slikar svih vremena...**** ga.
Zar su mogli gluplji naziv za bend da uzmu?