evo ljudi, posto vidim da ovdje ima onih koji su pravili gitare (svaka cast momci), da vam uputim jedno pitanjce. naime, prije neki dan sam sjedio sa tatom i pricao nesto oko gitara i dosli smo na temu kako napraviti gitaru. naime, moj tata raspolaze kako sam ja skontao, lijepim primjercima drveta (orah, joha/jova, javor itd, koji se suse preko dva'es godina), pa smo dosli na ideju da nas brat, tata i ja to odradimo rucno. sto se tice tipa gitare radio bi ultra neck thru, a kada je u pitanju oblik mislio sam raditi nesto kao chuckov stealth pa me sad zanima koju kombinaciju drveta da uzimam, sta za tijelo, sta za vrat, i da, iz dalmacije cu dobiti dasku ruzinog drveta koju cu stavljati na vrat. sto se tice ostalih specifikacija, hmmm, jumbo frets, obicna kobilica, steznik za zice na glavi, dva humbuckera (kontam emg zviznut ili dimarzio) i to je to.
sta mislite? i da, moj tata nije profesionalni stolar ali vec trie's i kusur godina bavi se stolarstvom kao hobijem i raspolaze masinama i slicnim aparatima za ovu rabotu koju planiramo napraviti, a svakako cemo traziti i savjete profesionalnih stolara itd.
eto, izlozio sam ideju, koja ce nadam se, ako Bog da ugledati svjetlo dana, pa me sad interesuje sta vi mislite o tome, imate li nekih savjeta, neki sajt na netu gdje imaju mjere gitare, shema za elektroniku, koje magnete da stavim itd?