Koliko kosta kabl za bas?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Kill surf city
Re: Koliko kosta kabl za bas?
Odlicno,hvala na informacijama
....taman bih mogao da 'sasijem' patch kablove kako treba... 
- sirac-šunka
- vragolan
Istina je da postoji ovaj problem, ali nije toliko drastično iritantan i čini mi se da u skorije vreme nisam ni primetio ovo. Meni su inače džekovi malkice drugačiji nego ovi na slici što sam postovao gore.Kill surf city wrote:Taj california kabl ima tendenciju da sam odvrce dzekove,SVE VREME...nikako ga ne bih preporucio.Ali bih rado cuo koje bi kablove neko preporucio kao best buy,a da nisu bas totalno kratkotrajno djubre...? Neku srednju klasu,na to mislim...
Što baš ti konektori?Rocket Roll wrote:Ja preporučujem da se uđe u beogradski Sky, kupi Klotz na metar i par Neutrikovih konektora (onih uskih, za patch field), zatim prošeta do podruma gde u servisu sedi Nikola. Nikoli daš nešto para & kažeš mu "Spoj ovo s ovim."

Sad sam baš bacio pogled, čoveče al se Neutrik potrudio oko asortimana...
Meni se, na primer, baš dopadaju ovi crveni

-
Kill surf city
Sasvim je moguce da su drugaciji...probao sam par razlicitih,i svi su imali taj problem.Verovatno zavisi koliko je tvrd sam kabl,kao sto rekoh,probao sam vise razlicitih,oni meksi su se ,kao,manje odvrtali...ali ipak...meni licno to zesce smetaIstina je da postoji ovaj problem, ali nije toliko drastično iritantan i čini mi se da u skorije vreme nisam ni primetio ovo. Meni su inače džekovi malkice drugačiji nego ovi na slici što sam postovao gore.
- sirac-šunka
- vragolan
Pa dobro, mada uvek mož da se turi žvakaća guma 
- Rocket Roll
Za patch kablove bi mogao da pogledaš Rean (by Neutrik) iz Mega Musica. Ja sam njima vrlo zadovoljan.Kill surf city wrote:Odlicno,hvala na informacijama....taman bih mogao da 'sasijem' patch kablove kako treba...
sirac-šunka wrote:Što baš ti konektori?
A sta mislite o ovim konektorima?

Zauzimaju jako malo mesta ali mi se ne cine bas najpouzdanijim...

Ja koristim ovaj kabl oko 6 meseci, dobro me sluzi.
http://www.maric.rs/srp/proizvodi/?coni ... 2=40&l3=50
Za ove konektore na patch kablu sam cuo da su loseg kvaliteta iako su jako privlacni zbog dimenzija. Kazu da cesto hoce vrh da se vrti i da gubi kontakt i da bi trebalo izbegavati. Sto se tice Neturik Silet RightAngle dzeka - moj savet- iz iskustva- BEZ' OD TOGA!!! Jack se bukvalno raspada, ceo se rasklimao - radi ali ko zna dokle ce. A sto se tice tog silent cuda - koliko je to potrebno ne znam bas... i nema onaj mojo factor kad pokusavas da nabodes kabl u gitaru a ono krci pojacalo
Meni su najbolji konektori oni Swotchcraft, ali na zalost ih nema kod nas. A patch kablovi izadju skupi ko sam djavo kad pogledas. Ne daj boze daimas 8 pedala u pedalboard-u, to je 7 patch kablova.14 jackova po 3 eura je 42 samo na jackove. Dodaj jos 5 eura na kabl i sat vremena lemljenja svega toga.. ne ispadne jeftino... (a mene ce sad taj trosak da pogodi - uhh kak ome nervira da dajem 50 eura na to grrrrr!!! - ali ne kupuju se ti kablovi svaki dan pa onda...)
Meni su najbolji konektori oni Swotchcraft, ali na zalost ih nema kod nas. A patch kablovi izadju skupi ko sam djavo kad pogledas. Ne daj boze daimas 8 pedala u pedalboard-u, to je 7 patch kablova.14 jackova po 3 eura je 42 samo na jackove. Dodaj jos 5 eura na kabl i sat vremena lemljenja svega toga.. ne ispadne jeftino... (a mene ce sad taj trosak da pogodi - uhh kak ome nervira da dajem 50 eura na to grrrrr!!! - ali ne kupuju se ti kablovi svaki dan pa onda...)
I dodao bih za one circut breaker - isto mislim da su vrlo skupi, i lepo rade moram reci, ali su uzasno kruti, ako volis da se setas dok sviras - zaobidji te. Meni je na zalost lezao kabl na koferu gitare i kofer se zatvorio i ustinuo kabl. To mi se desavalo i sa KLOTZ kablovima, ali klotz-u nije nista bilo, dok se ovom Planet Waves-u iscupala spoljna izolacija na tom mestu pa sam morao da pristupim izolirkom
i mumificiram ranu.
Sve u svemu jako sam nezadovoljan tim kablom - lepo radi i dobar ton ima, ali moras da ga bas pazis. Oni jeftini Fender kablovi su cudo - burazeru sam uzeo jedan pre 3 godine, gazen je stolicama na tockice svaki dan, i radi kao sat! A mislim da je 5 metara kostalo 700 dinara. Kabl stvarno odlican. Od jeftinijih to bi bio moj izbor!
Sve u svemu jako sam nezadovoljan tim kablom - lepo radi i dobar ton ima, ali moras da ga bas pazis. Oni jeftini Fender kablovi su cudo - burazeru sam uzeo jedan pre 3 godine, gazen je stolicama na tockice svaki dan, i radi kao sat! A mislim da je 5 metara kostalo 700 dinara. Kabl stvarno odlican. Od jeftinijih to bi bio moj izbor!
Ja sam ponosni vlasnik ovog kabla i nemam nameru da ga menjam, ikada

- mislim_stvarno
To kod marica kupljenvbraca wrote:Ja koristim ovaj kabl oko 6 meseci, dobro me sluzi.
- sirac-šunka
- vragolan
Kupio sam ovakve konektore u MG-u u Nišu i raspali su se dok sam ih još lemio...Funkomat wrote:A sta mislite o ovim konektorima?
- Rocket Roll
Ako ih praviš, da. Ali barem napraviš kvalitetnije nego što možeš da kupiš...Bulatovic wrote:A patch kablovi izadju skupi ko sam djavo kad pogledas.
Gotovi patch kablići, dobre cene & dobrih performansi:
http://megamusic.rs/www/singleitem.php?id=265
Naravno da ne, kupljeni su u Liri (slucajno im zapala 3 komada) za 1300 dinara.mislim_stvarno wrote:To kod marica kupljenvbraca wrote:Ja koristim ovaj kabl oko 6 meseci, dobro me sluzi.
http://www.maric.rs/srp/proizvodi/?coni ... 2=40&l3=50![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bagatela