http://www.mitros-music.com/products/28 ... _Guitar/1/
Tako da necu dati 370 evra i imam 50 evra vise...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
kako to mislis zakljucan?EsoX wrote:mada je na traceu zakljucan EQ!
Vrlo prosto, verovatno je samo premošćen prekidač za EQ...malisha wrote:kako to mislis zakljucan?EsoX wrote:mada je na traceu zakljucan EQ!
malisha wrote:kako to mislis zakljucan?EsoX wrote:mada je na traceu zakljucan EQ!
Hahahaha, brnjica ko za kučeEsoX wrote:malisha wrote:kako to mislis zakljucan?EsoX wrote:mada je na traceu zakljucan EQ!
Preko klizaca na EQ se nalazi plasticna plocica tako da ne mozes da ih pomeras..
Sto se tice polovnih spravica, nikad nisam, a ni sad nemam poverenja u njih, ja verujem samo u novo i provereno...a i da ima neku garanciju...Cope wrote:Za 600 evrića može da se sastavi jako lep komplet, naravno ako deca nisu besna
Ima toliko solidnih polovnih sprava na tržištu da samo treba malo strpljenja i pretrage...
EsoX wrote:Mislim da trenutno za 600e mozes uzeti oremu koja ce zvucati sasvim solidno.. kad se preracunam i moja oprema odprilike toliko kosta, a zadovoljan sa njom!
Ja sviram Peavey Grind NTB koji sam konvertovao u fretless. Pre kupovine ovog bassa obisao sam sve prodavnice i probao gotovo sve baseve u cenovnom randu do 450-500e i zvuk ovog bassa mi se najvise svideo. Cena mu je oko 350e, tako da ti se uklapa u budzet!
U mitrosu su na popustu bila (a pretpostavljam da su i jos uvek) Behringer BXL pojacala, a posto sam u to vreme gledao neko manje pojacalce uzeo sam svoj bass i otisao da probam i njih. Prvo sam probao BXL1800A koje je kostalo oko 15.000-16.000din i svidelo mi se, mada definitivno nema 180w nego otprilike upola od toga, ali je zbog niske cene bilo odlicna ponuda, na zvuk nisam imao preterane zamerke i svideo mi se. Jedina dilema je bila da li ce mi ovo pojacalo biti dovoljno glasno da sa njim bez problema odradim svirku. Tako da sam probao i je najvece pojacalo iz serije BXL3000 u obe verzije sa obicnom i aluminijumskom membranom, a posto su bila svega 30-40e skuplje ipak sam se opredelio za BXL3000A koje kostalo nesto preko 19.000din! BXL1800 i BXL3000 imaju 2 kanala, jedan klin i jedan na kom mozes da namestis neki drive, 7 band graphic EQ, kompresor i ultrabass efekt, a uz pojacalo dobijes i footswitch, kojim mozes prebacivati sa jednog na drugi kanal i ukljucivati ultrabass po potrebi, tako da ti za pocetak ni nece trebati neka pedala. Mislim da za 200e tesko da ces naci glasnije pojacalo od ovog, a sto se zvuka tice... dva puta sam ga nosio na probu sa bendom i svima nam se mnogo vise svideo zvuk mog basa u kombinaciji sa ovim behringer pojacalom nego na trace eliotu koji se nalazi u prostoriji u kojoj vezbamo i na kom sviram poslednje 3 godine, mada je na traceu zakljucan EQ!
један мали савет:Aca wrote:EsoX wrote:Mislim da trenutno za 600e mozes uzeti oremu koja ce zvucati sasvim solidno.. kad se preracunam i moja oprema odprilike toliko kosta, a zadovoljan sa njom!
Ja sviram Peavey Grind NTB koji sam konvertovao u fretless. Pre kupovine ovog bassa obisao sam sve prodavnice i probao gotovo sve baseve u cenovnom randu do 450-500e i zvuk ovog bassa mi se najvise svideo. Cena mu je oko 350e, tako da ti se uklapa u budzet!
U mitrosu su na popustu bila (a pretpostavljam da su i jos uvek) Behringer BXL pojacala, a posto sam u to vreme gledao neko manje pojacalce uzeo sam svoj bass i otisao da probam i njih. Prvo sam probao BXL1800A koje je kostalo oko 15.000-16.000din i svidelo mi se, mada definitivno nema 180w nego otprilike upola od toga, ali je zbog niske cene bilo odlicna ponuda, na zvuk nisam imao preterane zamerke i svideo mi se. Jedina dilema je bila da li ce mi ovo pojacalo biti dovoljno glasno da sa njim bez problema odradim svirku. Tako da sam probao i je najvece pojacalo iz serije BXL3000 u obe verzije sa obicnom i aluminijumskom membranom, a posto su bila svega 30-40e skuplje ipak sam se opredelio za BXL3000A koje kostalo nesto preko 19.000din! BXL1800 i BXL3000 imaju 2 kanala, jedan klin i jedan na kom mozes da namestis neki drive, 7 band graphic EQ, kompresor i ultrabass efekt, a uz pojacalo dobijes i footswitch, kojim mozes prebacivati sa jednog na drugi kanal i ukljucivati ultrabass po potrebi, tako da ti za pocetak ni nece trebati neka pedala. Mislim da za 200e tesko da ces naci glasnije pojacalo od ovog, a sto se zvuka tice... dva puta sam ga nosio na probu sa bendom i svima nam se mnogo vise svideo zvuk mog basa u kombinaciji sa ovim behringer pojacalom nego na trace eliotu koji se nalazi u prostoriji u kojoj vezbamo i na kom sviram poslednje 3 godine, mada je na traceu zakljucan EQ!
Ne znam Razmislicu oko Peavey Grinda,jeste on dobar ali je najvise cenim Ibanez, meni je Fender za Ibanez mala beba...
A Sto se tice pojacala sad ste me skroz zbunili vise ne znam koje cu...Ali meni nije bitno jacina pojacala,ne treba meni 180w,nego 80w...eventualno 100w...
Upravo tako, stvarno mislim da ne treba imati predrasude prilikom izbora intrumenta i opreme, sto vise baseva probas lakse ce ti se biti odluciti pod uslovom da znas kakav zvuk ganjas. U svakom slucaju bice ti se mnogo olakse dluciti nego citajuci postove i preporuke po forumima... U svakom slucaju mislim da ti je budzet dovoljan da uzmes pristojnu opremu koja ce sasvim solidno zvucati...Шмајсер wrote:један мали савет:
никад, али никада немој имати предрасуде што се тиче опреме. не кажем и ја волим ибанеза више него фендера, ал кад сам пробао један џез бас опаметио сам се. зато је златно правило: пробај сваки бас.
Samo mala digresija vezana za pojacalo Behringer BXL1800 koje je deklarisano kao 180w ima realno snagu od recimo 90w, za probe sasvim dovoljno.Aca wrote: Ne znam Razmislicu oko Peavey Grinda,jeste on dobar ali je najvise cenim Ibanez, meni je Fender za Ibanez mala beba...
A Sto se tice pojacala sad ste me skroz zbunili vise ne znam koje cu...Ali meni nije bitno jacina pojacala,ne treba meni 180w,nego 80w...eventualno 100w...
Sve to stoji, ali ljudi koji kupuju prvi bas ni sami nisi sigurni sta traze i ne znaci im puno to kratko probanje po radnjama.Шмајсер wrote:један мали савет:
никад, али никада немој имати предрасуде што се тиче опреме. не кажем и ја волим ибанеза више него фендера, ал кад сам пробао један џез бас опаметио сам се. зато је златно правило: пробај сваки бас.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests