Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Sava

Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Post by Sava » 17 May 2009, 18:07

LPuser wrote: koliko ja znam cena premotovanja kod gorana je 35e za singl a za humbucker 60e, a cena njegovog kompletnog singla je 60e a humbuckera 100e, meni je to ok
Pa to sam i napisao, a ako je tebi ok onda je to u redu za tebe, meni ta cena nije ok.
LPuser wrote: pickupe gitariste psihomodo popa nisam cuo pa je neumesno da ih komentarisem. ALI, Goranove magnete sviraju SAMO dzindzer, tocak, randja, petar jelic, antun partibreakersi, vlada negovanovic, dado topic i drugi vise ili manje poznati (i naravno ja! lol). Dakle, ako je tebi referenca to sto je zagrebcanin dobio posao da premota 8 pickupa i ako mislis da on apriori bolje zna sta je dobar ton od ovih gitarista koje sam nabrojao, samo napred.
Nisi dobro razumeo moj tekst. Ko sve svira na pickupima lesliea ne znam, a i ne zanima me. Zanima me jedino mišljenje ljudi koji su to probali i od kojih imam povratnu informaciju, a takvih je dosta i mišljenja su pozitivna. A nije referenca to što je dobio da premota 8 pickupa jer ih je premotao ko zna koiko, već je jedan naručilac dao njemu, a ne Goranu svojih 8 magneta na premotavanje jer je dobar odnos kvalitet/cena.
LPuser wrote: za kraj, evo sta kaze dzindzer za goranove magnete u njegovim odgovorima na forumu sajta riblje corbe:

... Dobro is zapazio na njoj sam promenio više setova dok nismo došli do ove poslednje varijante (Goran).
Dzindzerov stav i ukus meni ne moraju da se dopadnu. Najzad, jedan par humbuckera se mnogo dopao Džindžeru i samo njemu, nikome oko mene i meni nisu! Nagovarao me je da odem kod dotičnog majstora, ali ja nisam i sada sviram na Gibson magnetima sa kojima sam poprilično zadovoljan, Džindžeru se možda ne bi dopali.
LPuser wrote: goran DEFINITIVNO ne precenjuje svoj rad, ne samo sa pickup-ovima
Sve u svemu ja nisam do sada imao prilike da probam ni Goranove ni leslie pickupe samo sam za ovog drugog dobio gomilu pozitivnih povratnih informacija, a Goranove nema niko u mom okruženju. To znači da ja ne preferiram kvalitet rada ni jednog od njih dvojice, ali
60 odnosno 120 e u odnosu na 40/80 je značajna razlika za isti posao. Ko želi da plati skupog Gorana samo neka izvoli, ja ne bih bacao pare.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 17 May 2009, 18:17

Postujem Gorana i njegov rad, imao sam prilike da cujem i njegove magnete i gitare i pedale (kod njega sam remontovao jednu gitaru i isprobavao sijaset stvari, bio sam mu 2h u kuci), ali mislim da bi kod formiranja cena morao da uzme u obzir da zivi u Srbiji. Za magnete su cene jos tu i tamo, moze se reci da su prihvatljive, jer postoje i fabricki magneti koji su dosta skupi, a nisu dobri kao Goranovi. Medjutim, kada je u pitanju izrada cele gitare ili neke pedale, on po cenama ne zaostaje za svetskim custom i boutiqe konstruktorima. Gitare su mu 1500e (bez topa, izbor drveta, elektronike i hardvera prepusten kupcu) i 3000 (gitare sa topom-nemoguce je da ova stavka duplira cenu izrade svugde u svetu). Ljudi su bas na ovom topiku prikazali instrumente domacih majstora izuzetnog kvaliteta i izrade, a osetno manje cene od Goranovih. Takodje, kada su u pitanju efekti/pedale, pravi neki svoj overdrive i distorziju, i cena im je fixno 200e. Mislim da bi trebao da bude malo realniji, jer u ovoj zemlji malo ljudi ima toliko novca

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 May 2009, 22:47

Historik wrote:Za magnete su cene jos tu i tamo, moze se reci da su prihvatljive, jer postoje i fabricki magneti koji su dosta skupi, a nisu dobri kao Goranovi.
Zanimljiv komentar s obzirom na podatak da Goran - kako mi je rečeno - kupuje standardne setove ("pickup kits") sa StewMaca i radi sa njima: http://www.stewmac.com/shop/Electronics ... _Kits.html

Ne znam kako radi Leslie, mada mislim da je u pitanju ista priča. Neće čovek valjda liti svoja AlNiCo jezgra i topiti svoje bobine?

Svakako da je ručno motan magnet posebna stvar i, ako ništa drugo, vredi više jer je ručno motan. (Kad kažem "ručno" mislim da majstor pušta žicu i bira oblik i vrstu motanja.) Ali ne znam šta da kažem po pitanju "skupih fabričkih magneta koji nisu dobri kao pickup kitovi sa StewMaca".

Historik
MF veteran

Post by Historik » 17 May 2009, 23:16

Ja se ne razumem bas dobro u tu problematiku (oko samog motanja zice i sl). Ali sam video da Goranovi Humbuckeri imaju onaj stvarno dobar vintage zvuk, znaci cist i topao na clean-u, a stvarno mocan na distu. I dok sam ja bio kod njega, dosao mu je neki lik sa americkim stratokasterom iz 70 i neke, i stavio seo njegov set magneta. Posle sam se sa tim likom vozio kuci, on je stvarno vrhunski poznavalac muzicke opreme, a i jako dobro svira (ima 35-40 godina), i bas je nahvalio Goranove magnete. I dalje ostajem pri stavu da bi trebalo da budu jeftiniji, ali su bolji od npr. Duncana (koji je tad kostao 100nak evra), koji su zaista izvanredni magneti.

Melnar_89

Post by Melnar_89 » 17 May 2009, 23:21

Sava wrote: Sve u svemu ja nisam do sada imao prilike da probam ni Goranove ni leslie pickupe samo sam za ovog drugog dobio gomilu pozitivnih povratnih informacija, a Goranove nema niko u mom okruženju. To znači da ja ne preferiram kvalitet rada ni jednog od njih dvojice, ali
60 odnosno 120 e u odnosu na 40/80 je značajna razlika za isti posao. Ko želi da plati skupog Gorana samo neka izvoli, ja ne bih bacao pare.
Super,daj pare nekome koji ima kvantitet i kvalitet po forumu.

Naravno da covek naplacuje znanje i umece , a ne da radi za sicu i za pivo.
Totalno je neumesno komentarisati sta bi se Dzindzeru svidelo a sta ne,'el je covek sa kilometrazom i sigurno nije bezveze staljao Goranovu elektroniku na vecinu gitara.

Sve u svemu Goran je klasa za kojekakve majstorcice ovde a i shire.
Zbog toga su mu i cene takve kakve su.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 18 May 2009, 00:02

Ovaj lik je 1. klasa po pitanju pravljenja pickup-a, pa mu opet cene nisu tako visoke.

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 18 May 2009, 00:06

Ako narucim 3 single coila za strata namotani na zvuk ´60 -tih i posaljem nekom drugaru u Beograd ,
ukljuceno sa postarinom , bit ce jeftinije nego da isti drugar naruci direktno od majstoraiz Beograda ?
a razlika u kvaliteti izmedju majstora iz Beograda i Leslia - nema ?

lep pozdrav !

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 May 2009, 00:16

Rocket Roll wrote: Zanimljiv komentar s obzirom na podatak da Goran - kako mi je rečeno - kupuje standardne setove ("pickup kits") sa StewMaca i radi sa njima: http://www.stewmac.com/shop/Electronics ... _Kits.html

Ne znam kako radi Leslie, mada mislim da je u pitanju ista priča. Neće čovek valjda liti svoja AlNiCo jezgra i topiti svoje bobine?

Svakako da je ručno motan magnet posebna stvar i, ako ništa drugo, vredi više jer je ručno motan. (Kad kažem "ručno" mislim da majstor pušta žicu i bira oblik i vrstu motanja.) Ali ne znam šta da kažem po pitanju "skupih fabričkih magneta koji nisu dobri kao pickup kitovi sa StewMaca".
Ja sam za Gorana cuo preko Bate Kostica koji je ziveo blizu Gorana, i cuo sam samo reci hvale. Takodje sam cuo da je bolje prepustiti mu neke krupnije poslove nego neke sitne poslice zbog cena koje jesu vise u odnosu na konkurenciju, ali opet, za ozbiljnije poslove vredi dati vise para. Cuo sam jednu Goranovu pedalu na delu, igrao sam se malo sa njom, mogu reci da je stvarno dobro napravljena, da je kvalitet izrade odlican (radi se o distorziji sa 2 kanala gde je drugi kanal kao boost). Iskreno mi nije bila bolja od Batinog Fulldrive2, i ne verujem da bih kupio za sebe tu pedalu, vise iz drugacijih tonskih preferencija nego zbog ideje da za iste pare kod drugih proizvodjaca mogu vise da dobijem.
Sad, sto se tice pickupova, nije da sam cuo bilo sta vezano za njegov rad sa istima, osim da - po Batinim recima - radi bukalno sve, od pedala, preko pickupova do pravljenja gitara - i Bata mi je spomenuo da je on radio za Dzindzera u vise navrata. Znaci, ne mogu da ocenim njegov rad ili dajem misljenje skupo ili nije, ili sta vec, iz razloga sto nisam osim te pedale nista cuo, pa cak ni na internetu, a i nisam dobio utisak o njegovom poznavanju te materije (ne kazem da je nema dovoljno ili da je nema uopste, sasvim je moguce da je guru za pickupove) iz razloga sto nikada nisam cuo coveka i njegovo misljenje o tim delovima, nacinu njegovog rada, ciljevima koje zeli da postigne motanjem, a ni pickupove na delu.
I iz tih razloga bih radije poverio doticnom Leslie-u premotavanje pickupova, jer sa njim imam odlican kontakt, imam tacan uvid (u smislu njegovog objasnjenja-poznavanja materije, brojnih review-ova, a i zvucnih snimaka) u njegov rad, i tacno znam sta mogu a sta ne mogu da dobijem. Iskreno mislim da je prilicno tesko nadmasiti tog coveka u poznavanju pickupova, (ali i znanja vezano za izlazne transformatore kao i fender gitare posebno, za koje je specijalista) ali sasvim ostavljam otvorenu opciju da je Goran jedan od tih ljudi. Jednostavno nisam imao priliku da se upoznam sa njegovim radom dosadasnjim, i iz tog razloga, bilo za izradu gitare, motanje pickupa ili necega treceg bih se odlucio da poverim Leslie-u iz Zagreba.

Sto se tice materijala, znam da Leslie ne bazira svoju "proizvodnju" na kit-ovima iz StewMac-a, da pazljivo bira enamel zicu raznih debljina i specifikacija sa raznih izvora, isto tako da same magnete ne kupuje samo nove iz prodavnica poput StewMac-a vec da tokom dugog rada ima poprilicne zalihe istih, kao i znanje/mogucnosti da dobije odredjene specifikacije magneta (gauss) odredjenim procesima - a to mi je jos jedan razlog vise zasto bih se njemu okrenuo u slucaju da mi treba premotavanje pickupova.

Ne osporavam Gorana ni u kom smislu, niti pricam da je jedan bolji od drugog, jednostavno iznosim svoje slobodno misljenje na osnovu cinjenica koje sam prikupio do sada. Ako se ispostavi da je Goranov rad jos bolji iako je skuplji, meni jos vise odgovara sto bih znao da ima jedan takav strucnjak i u Beogradu.

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 18 May 2009, 00:42

Preko veoma dobrog drugara iz Karlovca (inace luthier ) a odlican je sa Lesliem , narucio sam sledece pikapove
3 seta PAF ´59 hambakera brustbucker,
1 set PRS pikapova ,
2 seta za strata single coila ´60 pikapovi,
2 komada quarter power ,
2 seta za telecaster kakvog ima Brada

od toga je za mene 1 set ´60 , i jedan q.power. svi ostali pikapovi su za Marina.
Kako u sredu putujem za Karlovac , jucer sam navratio u kod Marina i dao mi je jos 12 pikapova za premotavanje.
od toga je za mene 3 pikapa za strata za mog stojadina i jedan za q.power. Kako zvuce pikapovi - imao sam itekako prilike da cujem . Nazalost, jos nisam cuo neki zvucni snimak na samoj gitari od majstora iz Beograda, tako da nemogu dati svoj sud.
i tacka. Kako Marino pozna puno gitarista iz Slovenije i Austrije , za ocekivati je da ce Lesli imati posla preko glave.
Sad su Brada i Marino u direktnom kontatku pa ce biti veoma zanimljivih kombinacija .
Ja licno , kad sam cuo pikapove ´60 , odlucio sam na svojoj Blade da stavim njegove pikapove. Mislim da cu verovatno
licno odneti gitaru Bradi da sve sam napravi , i na licu mesta odmah cemo znati jel sve zvuci kako treba kao i ev. preinake.

lep pozdrav

LPuser

Post by LPuser » 18 May 2009, 03:59

Sava wrote:
LPuser wrote: koliko ja znam cena premotovanja kod gorana je 35e za singl a za humbucker 60e, a cena njegovog kompletnog singla je 60e a humbuckera 100e, meni je to ok
Pa to sam i napisao, a ako je tebi ok onda je to u redu za tebe, meni ta cena nije ok.
LPuser wrote: pickupe gitariste psihomodo popa nisam cuo pa je neumesno da ih komentarisem. ALI, Goranove magnete sviraju SAMO dzindzer, tocak, randja, petar jelic, antun partibreakersi, vlada negovanovic, dado topic i drugi vise ili manje poznati (i naravno ja! lol). Dakle, ako je tebi referenca to sto je zagrebcanin dobio posao da premota 8 pickupa i ako mislis da on apriori bolje zna sta je dobar ton od ovih gitarista koje sam nabrojao, samo napred.
Nisi dobro razumeo moj tekst. Ko sve svira na pickupima lesliea ne znam, a i ne zanima me. Zanima me jedino mišljenje ljudi koji su to probali i od kojih imam povratnu informaciju, a takvih je dosta i mišljenja su pozitivna. A nije referenca to što je dobio da premota 8 pickupa jer ih je premotao ko zna koiko, već je jedan naručilac dao njemu, a ne Goranu svojih 8 magneta na premotavanje jer je dobar odnos kvalitet/cena.
LPuser wrote: za kraj, evo sta kaze dzindzer za goranove magnete u njegovim odgovorima na forumu sajta riblje corbe:

... Dobro is zapazio na njoj sam promenio više setova dok nismo došli do ove poslednje varijante (Goran).
Dzindzerov stav i ukus meni ne moraju da se dopadnu. Najzad, jedan par humbuckera se mnogo dopao Džindžeru i samo njemu, nikome oko mene i meni nisu! Nagovarao me je da odem kod dotičnog majstora, ali ja nisam i sada sviram na Gibson magnetima sa kojima sam poprilično zadovoljan, Džindžeru se možda ne bi dopali.
LPuser wrote: goran DEFINITIVNO ne precenjuje svoj rad, ne samo sa pickup-ovima
Sve u svemu ja nisam do sada imao prilike da probam ni Goranove ni leslie pickupe samo sam za ovog drugog dobio gomilu pozitivnih povratnih informacija, a Goranove nema niko u mom okruženju. To znači da ja ne preferiram kvalitet rada ni jednog od njih dvojice, ali
1. POSTOJE POREDJENJA KOJA SU OBJEKTIVNA ALI TRAZE RAD, NOVAC I VREME
jedino poredjenje pickup-ova koje ima smisla kada neko neutralan uradi test/prikaz instalirajuci iste ili slicne modele oba pickup maker-a/winder-a u istu gitaru, snimi uzorke tona na identicnom setup-u i publikuje te snimke; sve ostalo je infantilno naklapanje koje zaudara na nemastoviti agitprop

2. KAKO LICNO MISLJENJE POSTAJE CINJENICA? NE POSTAJE, TO JE SAMOOBMANA. ILI MARKETING.
Goran nije skup, samo sava misli/pise a u stvari NAGADJA da je Goran skup; kada sava bude bar jednom svirao Goranove pickup-e bice mozda kompetentniji da proceni da li je Goran skup ili nije, a i tada ce to da bude samo savino licno misljenje; pri tome, ne zaboravimo : "misljenje je kao dupe - svako ga ima i samo tudje smrdi"

3. NISAM DOVOLJNO BOGAT DA KUPUJEM JEFTINE STVARI
ukoliko mi pickup ne odgovara 10€ je preskupo, ukoliko mi odgovara 200€ nije skupo ako niko drugi ne pravi podjednako odgovarajuci pickup za moje potrebe; s druge strane ja nikada nisam kupio nijednu jedinu stvar u prodavnici "sve po 100 din", pa moj vrednosni sud sta je skupo a sta nije verovatno nije relevantan za nekoga ko jeste kupio/kupuje u takvim prodavnicama; ja znam da je sve u prodavnicam "sve po 100 din" skupo; zasto je skupo? zato sto je djubre;

4. SISTEMI JEDNACINA SA VISE NEPOZNATIH NEGO JEDNACINA NISU RESIVI. OSIM NAGADJANJEM.
da bi se odredio odnos cena/kvalitet potrebne su obe velicine; ko moze znajuci samo jednu (cenu) a ne znajuci drugu (kvalitet) da uproredi sa drugim odnosom izmedju jos jedne cene koju poznaje i jos jednog kvaliteta koji ne poznaje, verovatno je buduca istorijska licnost iz citanki za osn. skolu kao inventivni osnivac potpuno nove oblasti u matematici - transcedentne matematike ... s druge strane sansa da procenjivac pogodi koji odnos cena/kvalitet je bolji je izuzetno visokih 50% jer se porede samo dve vrednosti ... mnogo sigurnije od vecine igara na srecu

5. NAJBOLJE NIJE UVEK BOLJE OD DOBROG. NE ZA SVAKOG.
postoji objektivan problem sa kupovinom i koriscenjem stvari vrhunskog kvaliteta - stvari dobrog kvaliteta postaju pre ili kasnije nedovoljno dobre; nija svaka psiha sposobna da izadje na kraj sa ovim problemom; u tom slucaju je strategija - al' sam dobro prosh'o kad sam manje platio a nisam kupio totalno djubre - sasvim korektno resenje ... a i novcanik kolateralno ostaje puniji ... puna kapa!

6. ZASTO DA PLATIM SKUPLJE BOLJU STVAR KAD IONAKO NEMAM BENEFIT, JER NE DETEKTUJEM NIKAKVU RAZLIKU
niko nije ni kriv ni zasluzan za biolosko nasledje koje je dobio u genetskom ruletu - postoje objektivne sto znaci merljive razlike izmedju jedinki homo sapiensa sta je ciji organ bilo kojeg cula sposoban da uoci/odmeri; ukoliko se jos i porede velicine odredjene poredjenjem sa licnim ukusom, a o ukusima se ne raspravlja ... zabava ce da bude bez kraja ...

etc etc etc

Mislim da je ovoliko sasvim dovoljno za ovu iteraciju, 'ocemo jos?

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 May 2009, 05:46

Meni samo u celoj ovoj prici nije jasno zasto ne moze po necijem misljenju da pickupovi budu preskupi? Koliko se meni cini Sava nije rekao da Goranovi ne valjaju, nego da su u odnosu na konkurenciju skuplji, a pritom osim cinjenice da Dzindzer svira njegove proizvode, ostale - "opipljive" stavke o istim pickupovima je tesko naci. Covek se odlucio za ono sto je cuo, video, citao iskustva drugih, i jeftinije je - ne vidim sta je time ili ruzno rekao ili pogresno procenio. Ono sto i ja mislim je da su Goranovi pickupovi preskupi - kada se pogleda da 2 humbuckera kod njega kostaju 200 eura, a za primer - BareKnuckle pickupovi, koji su VRLO cenjeni u svetu i poznati, po setu kostaju oko 170 eura. A svira ih niko drugi do Gary Moore-a. Pritom se rade u Velikoj Britaniji, gde je trziste mnogo vece/sire od naseg, i gde ima ljudi koji su spremni da daju i mnogo vise od 170 eura za par humbuckera odlicnog kvaliteta.

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 May 2009, 06:19

Evo i preciznijeg Leslievog odgovora sto se tice nabavke materijala za pickupove:

"Bakrena žica -Švicarska,Grčka
Bobine,magneti -Usa,Japan,Njemačka
A na kojim adresama...nek ostane tajna.
Uzgred budi rečeno sve što te zanima imaš u stewmac-u.
Najteža stvar za nabavit je kvalitetna bakrena žica,o njoj ovisi sound(otvorenost zvuka,provodljivost...) ...
Firma koja koristi jako kvalitetnu žicu je seymour duncan(od poznatijih).
Firma koja koristi al stvarno lošu žicu je Dimarzio(od poznatijih).
Najkvalitetnija žica se proizvodi u one dvije spomenute zemlje (iako ima puno drugih svjetskih proizvođača,skoro svaka zemlja ima svoju proizvodnju,strateški interes,osim hrvatske,naravno ,koja je sve učinila da zaustavi Elkin pogon.)i jako je skupa.
Kvaliteta žice ovisi o čistoći bakra i preciznosti i kvaliteti lakiranja,kao i finoći kalibriranja.
Prvi problem pred kojim se susreće čovjek koji bi nešto namotao...je to da kad nađe firmu ,prvo neće mu prodat kao privatnoj osobi(rade sa industrijama a ne pojedincima) i drugo čak i da hoće treba kupit jedan paket sa 10 špula od 3kg-
sjetimo se govorimo o bakru...to enormno košta.
Za taj izlet...recimo da možete kupit dvije high end custom gitare...
Zato kažem probajte ,pogotovo ako če te eksperimentirat za sebe ..ove solucije:1.Stewmac
2.kod nekog obrtnika koji se bavi transformatorima nažicat koji mali kotur za par pikapa...recimo 30dkg žice bi bilo dosta za par pikapa.
Cheers"

LPuser

Post by LPuser » 18 May 2009, 08:13

Bulatovic wrote:Meni samo u celoj ovoj prici nije jasno zasto ne moze po necijem misljenju da pickupovi budu preskupi? Koliko se meni cini Sava nije rekao da Goranovi ne valjaju, nego da su u odnosu na konkurenciju skuplji, a pritom osim cinjenice da Dzindzer svira njegove proizvode, ostale - "opipljive" stavke o istim pickupovima je tesko naci. Covek se odlucio za ono sto je cuo, video, citao iskustva drugih, i jeftinije je - ne vidim sta je time ili ruzno rekao ili pogresno procenio. Ono sto i ja mislim je da su Goranovi pickupovi preskupi - kada se pogleda da 2 humbuckera kod njega kostaju 200 eura, a za primer - BareKnuckle pickupovi, koji su VRLO cenjeni u svetu i poznati, po setu kostaju oko 170 eura. A svira ih niko drugi do Gary Moore-a. Pritom se rade u Velikoj Britaniji, gde je trziste mnogo vece/sire od naseg, i gde ima ljudi koji su spremni da daju i mnogo vise od 170 eura za par humbuckera odlicnog kvaliteta.
1. Netacno. SVAKO moze da tvrdi da su NJEMU Goranovi pickupi preskupi. Meni nisu. Svako sudi za sebe (sopstveni sluh, estetski kriterijum i plateznu moc). I za svaku gitaru POJEDINACNO. Ko ima ili kad bude imao i gitaru od 150€ i gitaru od 5000€, bice mu jasnije o cemu govorim. Ja imam Goranove pickupe i u prvoj i u drugoj.

2. Throbaks, RS True60s, Tom Holmes, Tim White ... su samo jos neki koji su skuplji od BareKnuckles. Da li su bolji? - ne znam i NE ZNA NIKO sve dok ih ne stavi u ISTU gitaru, cuje kako ih neko drugi svira u njoj (eventualno) i proba sam (obavezno) kako zvuce i kakav osecaj mu daju kad ih sam svira - i onda donese sopstveni zakljucak za konkretne pickupe i konkretnu gitaru. Dok ih ne proba u konkretnoj gitari, prica napamet & pausalno. Sve ostalo je verbalna fiskultura & razbibriga. I mozemo da je upraznjavamo do kraja svemira. I nazad.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 18 May 2009, 08:45

OK we got it...

LPuseru se svidjaju magneti i cena...
Savi se ne svidjaju i misli da je malkice cena veca nego kod drugih..

shvatili smo, a sad slobodno nastavite u lepom maniru, bez beZpotrebnog i preteranog dokazivanja.. sta je starije koka ili ganJa..

Peace bros! :ziveli:

Jeez!

Sava

Post by Sava » 18 May 2009, 09:25

dejankuki wrote: LPuseru se svidjaju magneti i cena...
Savi se ne svidjaju i misli da je malkice cena veca nego kod drugih..

shvatili smo, a sad slobodno nastavite u lepom maniru, bez beZpotrebnog i preteranog dokazivanja.. sta je starije koka ili ganJa..
Upravo sam se spremao da napišem koliko je prostora foruma glupo i besmisleno utrošeno. Pobogu k`o da smo mi nekakvi manageri ovoga ili onoga lika koji nešto radi. Meni skupo, njemu jeftino pa šta? Čitaoci imaju informaciju pa neka sami odluče kojem će se carstvu privoleti, a ja sam se za sada odlučio za trećeg majstora: gospodina Gibsona!

P.S. primam čestitke: upravo vidim da sam "prevalio" 1000 postova! Užas! Hvala što ste me toliko trpeli.

Post Reply