Predlog u vezi naših radova

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

sinisake
The original one

Re: Predlog u vezi naših radova

Post by sinisake » 21 May 2009, 13:10

Samo jedna sitnica...

Stage 5 - mastering podrazumeva da niko nije odradio neki svoj ''mastering''. Budzenje, dizanje i izjednacavanje nivoJa moze da ide do odredjene granice, je l'...

To znaci - morale bi da se za glasanje postave nemasterovane stvari, miksevi, bez Maximizer i Wave Hammer zajebancija. :mrgreen:

Ne znam, bojim se da ce biti nemoguce da se uskladi zvuk 15 relativno nekvalitetno snimljenih pesama i ne bih se time opterecivao, niti bih opterecivao bilo kog clana, i uzimao mu vreme za masterovanje kupus materijala. Najbolje da ljudi cak i ''mastering'' odrade sami, naravno i da zadovolje bar neki minimum zvucnog kvaliteta.

Da, meni je 3 minuta pevise, ako mogu i krace stvari - ucestvujem! :mrgreen:

Toliko od mene za ovo javljanje. :)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 21 May 2009, 23:25

mene samo zanima kolko traje prva faza?:) mislim, lupam, ja i kritikal uradimo nesto za tipa dvaes dana i ocemo da tutnemo, sta se desava, jel mora onda svako da poslusa i to ili sta?

takodje, jel se racunaju saradnje i slicno? evo konkretno moj slucaj, ja mogu da turam potpuno svoje dve pesme (maj i lost), s tim da su te pesme prilicno nereprezentativne produkciono i tehnicki:) ali imam i nekoliko koje smo radili nas 3-4 (tipa tunel, krug).

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 22 May 2009, 13:38

Što se tiče masterovanja, šta mislite da se svi dogovorimo da koristimo tačno određeni preset na nekom od svima dostupnih plug in-ova? Znam da nije baš moguće da bude tačno određeni preset (ako ovo pročita neko i malo ozbiljniji snimatelj/producent sa foruma, biće ono :povrac: , ali :nixweiss: šta da se radi), biće tu različitih stvari, ali ono kao preset od kojeg bi mogli da krenemo... pa ono... modifikacije i korekcije
Što se tiče plug in-a, ja lično preferiram Waves L3, ali kontam da ga nemaju svi, pa može i taj Wave hammer iz Sound Forge-a. Tako bi stvari bile bar slične jačine, pa mislim da bi to bilo dovoljno. Naravno, pretpostavljam da će neko da uradi i neku laganu tišu pesmu pa će to morati malo drugačije da se masteruje, ali nije ni to toliki problem, rekao bih... Takve pesme bi mogle samo da se normalizuju i uz vrlo blago kompimovanje... ja sam bar to tako nešto radio...
Ali polako treba da stignemo do ove, praktično završne faze. :)
Doolio wrote:mene samo zanima kolko traje prva faza?:) mislim, lupam, ja i kritikal uradimo nesto za tipa dvaes dana i ocemo da tutnemo, sta se desava, jel mora onda svako da poslusa i to ili sta?
Šta mislite da odredimo rok od mesec dana (eventualno iz mogućnost produženja roka na 40 dana :D ) da svako završi/predloži/postavi svoje stvari i da ostali prokomentarišu? Znači, stage 1 + 2 = 30 dana od dana kada prvi korisnik postavi stvar. Prednost, kako to obično i biva na raznim konkursima, imaju oni koji prvi završe i postave pesmu, veću će pažnju da privuku.
Tako da, ono, ako neko postavi pesmu 20 dana nakon početka, ima još 10 dana da ostali to preslušaju, daju komentar isl.
Doolio wrote:takodje, jel se racunaju saradnje i slicno? evo konkretno moj slucaj, ja mogu da turam potpuno svoje dve pesme (maj i lost), s tim da su te pesme prilicno nereprezentativne produkciono i tehnicki:) ali imam i nekoliko koje smo radili nas 3-4 (tipa tunel, krug).
Ma turaj sve, može i odma, pa da počnemo :)
Meni se čini da, recimo do 3 lične i do 3 zajedničke nije previše predloga. Već nakon toga bi mogla da nastane konfuzija ko je šta i ko je s kim radio...

Bluesko

Post by Bluesko » 22 May 2009, 17:04

A sto da ne posaljete to Popboxu,u fazonu kompilacija autora sa MF,nova srpska scena,dza bu.... I da posle svako ponaosob moze da ima svoj neki deo na tom sajtu,tipa:
-u sekciji Vesti se kaze neka rec o "nesvakidasnjem poduhvatu grupe autora sa jednog muzickog foruma u vidu kompilacije sa 10,12 pesama" pa onda svaki autor da dobije link u sekciji Scena ili tako nesh` :) takav koncept stapa i kanapa je njima i te kako poznat i sta vec gotivan a i kontam da bi projekat u sustini i bio neki underground..... :bravo:
E nakon toga,posle 3,4 godine,nakon pojavljivanja na svim vecim underground desavanjima,polako prelazimo u komercijalu,Beovizija,Radijski festival,Show kod Jelene Bacic-Alimpic,predgrupa Amadeus bendu i na kraju kolektivni raspad sistema u stilu Backstreet boysa :lol:
E sad ozb.,npr.predlog za glasanje je super,kad se zavrsi taj proces lepo se njima posalje ceo projekat,i onda oni to objave na RTS,Sirac dobije nagradu za zivotno delo,MF postaje mainstream,Rocket guru srpskog rokenrola,Kuki dobije posao na katedri Akademije.... :mrgreen: :lol:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 22 May 2009, 17:10

Bluesko wrote:A sto da ne posaljete to Popboxu,u fazonu kompilacija autora sa MF,nova srpska scena,dza bu.... I da posle svako ponaosob moze da ima svoj neki deo na tom sajtu,tipa:
-u sekciji Vesti se kaze neka rec o "nesvakidasnjem poduhvatu grupe autora sa jednog muzickog foruma u vidu kompilacije sa 10,12 pesama" pa onda svaki autor da dobije link u sekciji Scena ili tako nesh` :) takav koncept stapa i kanapa je njima i te kako poznat i sta vec gotivan a i kontam da bi projekat u sustini i bio neki underground..... :bravo:
E nakon toga,posle 3,4 godine,nakon pojavljivanja na svim vecim underground desavanjima,polako prelazimo u komercijalu,Beovizija,Radijski festival,Show kod Jelene Bacic-Alimpic,predgrupa Amadeus bendu i na kraju kolektivni raspad sistema u stilu Backstreet boysa :lol:
E sad ozb.,npr.predlog za glasanje je super,kad se zavrsi taj proces lepo se njima posalje ceo projekat,i onda oni to objave na RTS,Sirac dobije nagradu za zivotno delo,MF postaje mainstream,Rocket guru srpskog rokenrola,Kuki dobije posao na katedri Akademije.... :mrgreen: :lol:

A ja konacno dobijem jednog pravog bambija :bambi: :bambi: :bravo: :bravo:

Inace, gotivna ti je ova ideja samo bez da se pojavljujemo na tim festivalima, nemamo mi toliko para da placamo pojavljivanje na festivalu a da ne pricam da nemamo para da platimo pobedu :D

Bluesko

Post by Bluesko » 22 May 2009, 17:21

To tek posle,kad se upoznamo sa Sasom Dragicem.... :wink: Kad MF postane trend i kad se u svim vecim diskotekama gde se pravi "odlican stimung" zacuje: DJ,ae opet pusti onu Kukijevu keve ti! :D :D :D

Critical
PedoBear

Post by Critical » 22 May 2009, 17:24

E onda je dogovoreno, ajde ljudi svi na posao cekaju nas festivali i razne beo/evrovizije :mrgreen: :bambi:

Mancha

Post by Mancha » 22 May 2009, 17:48

Ja mislim da bi trebalo bataliti mastering, jer geto mastering ce tesko poboljsati kvalitet losijih snimaka, a sigurno ce pokvariti kvalitet boljih.
Eventualno, ako neki od radova budu mnogo tisi od ostalih, moze se nekim kompresor/limiterom doterati nivo, ali mislim da vise od toga nema smisla.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 May 2009, 20:55

ma ja sam sto se toga tice da mi kompilaciju damo nekom od forumskih 'shtelovatelja', pa da to jedan lik sve upodobi da bude isti nivo i trip i aj cao.

Bluesko

Post by Bluesko » 22 May 2009, 20:57

E a cover???? :D
Album moze da se zove "Beeceekleezam" :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 May 2009, 21:10

ja bi mogo nesto da zvrljam za cover, ali mislim da moje ilustracije nisu preterano adekvatne za albume, bolje neki dizajner ili fotograf da se baci na to:)

a naziv, lako cemo, prvo daj da vidimo pesme:)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 22 May 2009, 21:12

Ja pesama imam ali, meni fale txtovi i pevac, imao sam jednog, bio dobar, pisao, pevao....

Medjutim uhvati ga tezak zivot i sad ja cekam da dodje sebi pa da pokusamo opet nesto da napravimo ...

"Cekaj, cekaj me, cekaj i ja cu doci" :mrgreen:

Btw ako neko hoce da saradjujemo ja sam tu, mrzi me da sam mozgam oko cele pesme a i nemam vremena ....
Last edited by Critical on 22 May 2009, 21:14, edited 1 time in total.

Bluesko

Post by Bluesko » 22 May 2009, 21:13

ae kad se otvori konkurs,stize :D
Mada ja mislim da u arhivE ima sasvim dovoljno za odlican alternative poduhvat ;)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 May 2009, 21:16

kritikale, pa roknemo one nase za pocetak, a posle boze zdravlja dodajemo jos

ness

Post by ness » 29 May 2009, 15:17

Izgleda da ce od ovog predloga u vezi nasih radova ostati samo "mrtvo slovo na papiru". :x Nema akcije,nista se ne desava,a ideja je odlicna!

Post Reply