Što se tiče masterovanja, šta mislite da se svi dogovorimo da koristimo tačno određeni preset na nekom od svima dostupnih plug in-ova? Znam da nije baš moguće da bude
tačno određeni preset (ako ovo pročita neko i malo ozbiljniji snimatelj/producent sa foruma, biće ono

, ali

šta da se radi), biće tu različitih stvari, ali ono kao preset od kojeg bi mogli da krenemo... pa ono... modifikacije i korekcije
Što se tiče plug in-a, ja lično preferiram Waves L3, ali kontam da ga nemaju svi, pa može i taj Wave hammer iz Sound Forge-a. Tako bi stvari bile bar slične jačine, pa mislim da bi to bilo dovoljno. Naravno, pretpostavljam da će neko da uradi i neku laganu tišu pesmu pa će to morati malo drugačije da se masteruje, ali nije ni to toliki problem, rekao bih... Takve pesme bi mogle samo da se normalizuju i uz vrlo blago kompimovanje... ja sam bar to tako nešto radio...
Ali polako treba da stignemo do ove, praktično završne faze.
Doolio wrote:mene samo zanima kolko traje prva faza?:) mislim, lupam, ja i kritikal uradimo nesto za tipa dvaes dana i ocemo da tutnemo, sta se desava, jel mora onda svako da poslusa i to ili sta?
Šta mislite da odredimo rok od mesec dana (eventualno iz mogućnost produženja roka na 40 dana

) da svako završi/predloži/postavi svoje stvari i da ostali prokomentarišu? Znači, stage 1 + 2 = 30 dana od dana kada prvi korisnik postavi stvar. Prednost, kako to obično i biva na raznim konkursima, imaju oni koji prvi završe i postave pesmu, veću će pažnju da privuku.
Tako da, ono, ako neko postavi pesmu 20 dana nakon početka, ima još 10 dana da ostali to preslušaju, daju komentar isl.
Doolio wrote:takodje, jel se racunaju saradnje i slicno? evo konkretno moj slucaj, ja mogu da turam potpuno svoje dve pesme (maj i lost), s tim da su te pesme prilicno nereprezentativne produkciono i tehnicki:) ali imam i nekoliko koje smo radili nas 3-4 (tipa tunel, krug).
Ma turaj sve, može i odma, pa da počnemo
Meni se čini da, recimo do 3 lične i do 3 zajedničke nije previše predloga. Već nakon toga bi mogla da nastane konfuzija ko je šta i ko je s kim radio...