Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Guitar_thrill
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Guitar_thrill » 07 May 2010, 14:51

sl0e wrote:Od danas SSL-1 magnet u bridz poziciji. Ovo sam trebao davno da uradim, razmisljam da stavim ceo set.
ej kako radi?????, kao i obicno, ti i ja o istim stvarima razmisljamo :) koliko je primetna razlika u zvuku od standardnih? Ja mislim da uzmem ceo set, ili da stavim u bridge ssl3 ili 5, koji je onaj malo topliji :) :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 May 2010, 16:31

sl0e wrote:Od danas SSL-1 magnet u bridz poziciji. Ovo sam trebao davno da uradim, razmisljam da stavim ceo set.
Cestitke brate!
Ugradnja ssl-1 je najbolja stvar koju sam sa svojom gitarom uradio. :)

Ja ne bih uzimao ceo set ssl jedinica jer bi bridge bio tisi od neck-a. Bolja kombinacija je kec u neck i mid a 5 ili neki jaci u bridge.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 07 May 2010, 16:35

znaci ogromna je razlika? Ja sam uvek mislio da je to neka sporedna stvar.... :? :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 May 2010, 18:57

Ogromna razlika.
Tek kad sam ga ugradio sam shvatio koliko je gitara bila "mrtva" sa stock magnetom.

sl0e

Post by sl0e » 08 May 2010, 09:46

Guitar_thrill wrote:koliko je primetna razlika u zvuku od standardnih?
Razlika je ogromna u odnosu na stock magnet - ssl ima mali output i pravi, lep i okrugao ton, tj. THE ton. Stock magnet mi se nikako nije dopadao, previse je naginjao na treble i imao je nesto jaci output zbog koga sam stalno nesto cackao oko tone pota, a nikako nisam uspeo da dobijem zvuk koji zelim. Sada, kada sam stavio ovaj ssl, sam tek ukapirao koliko je ovaj stock magnet gusio gitaru. Ssl je prava stvar. (Od kako moj muz spava na njemu, on vise ne 'rce :mrgreen: )
Funkomat wrote:
Cestitke brate!
Ugradnja ssl-1 je najbolja stvar koju sam sa svojom gitarom uradio. :)

Ja ne bih uzimao ceo set ssl jedinica jer bi bridge bio tisi od neck-a. Bolja kombinacija je kec u neck i mid a 5 ili neki jaci u bridge.
Hvala brate! Mogu da lupim masTno :1: . Ovo mi je prva "modifikacija", a urodila je plodom savrseno. Sledece menjam tone pot umesto onog 9/10 delta kola koje me iritira. Zatim i civije. Proklizale su mi vec... :D

Btw, kako mislis da bi bio tisi od necka?
Funkomat wrote: Tek kad sam ga ugradio sam shvatio koliko je gitara bila "mrtva" sa stock magnetom.
:1:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 May 2010, 13:27

sl0e wrote: Btw, kako mislis da bi bio tisi od necka?
Pa tisi... sviras pola pesme na neck-u, prebacis na bridge za ostatak pesme i ton bude tisi. Blizu kobilice manje vibriraju zice pa je ton tisi... Moze da se sredi podizanjem/spustanjem magneta ali to oduzima na kvalitetu zvuka. Mozda tebi to ne bi ni smetalo ali ja sam upravo zbog toga zamenio stock magnet. Ako nisi primecivao na stock magnetima, verovatno ti nece smetati sa setom ssl jedinica.

Ja volim jaci magnet u bridzu. Kad prebacim u bridge za solo i dobijem onaj mali bust, taman toliko da se fino probijem kroz bend... Milina. ^^

Civije sam i ja zamenio al sto ti smeta tone pot?

sl0e

Post by sl0e » 09 May 2010, 19:28

Pa generalno bih voleo klasicno ozicenje i magnete sa klasicnim outputom, pa bih ja posle gazio buster po potrebi za veci output. Inace i meni odgovara taj blagi boost kada se prebaci na bridz poziciju, ne bih se odrekao toga. Imas li mozda neki predlog oko magneta, sta da pogledam/poslusam? Nemam uopste iskustva sa magnetima, ali mi se dopada zvuk 57/62 Fender seta, i evo sada ovih Dankana.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 May 2010, 20:28

Novina u lancu! Ne zove se dzabe kul... pogledajte kako samo izgleda: :D

Image
Image

VINTAGE POWER SOURCE! :mrgreen:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 18 May 2010, 20:31

Jel' vajbuje valjano?

:ziveli:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 18 May 2010, 21:01

Cooooool!!!

Gde, kako, koliko.........?

xspaceman

Post by xspaceman » 18 May 2010, 21:14

predpostavljam da je banzai u pitanju... :) a surf green je extra...mada bolje leži za neku tremolo pedalicu, ali nema veze! :metal:

dweezil

Post by dweezil » 18 May 2010, 21:17

joj @Funkomat bash su drazesne te Danelectro pedalajz, probaj negde da nadjes i onaj ljubicasti delay strava je. Provali i baterija Danelectro :) extra

guv'nor

Post by guv'nor » 18 May 2010, 22:10

E kakav si čovek, nabaviš ovako C00L stvar i mrzi te da lepo iškljocaš pedalicu. Nećemo fotke sa neta!
Sjajna stvar, čestitam matori! :ziveli:

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 18 May 2010, 22:34

ej super, obozavam vibe-ove! aj sad gutshots i snimci, brzo,brzo! :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 18 May 2010, 22:55

Dje si nabavio i kako radi i kolko para? :) cestitam!
Ja sam je nesto slusao na youtube, ali utisci su mi podeljeni, negde mi zvuci suvise usiljeno,a negde bas fino legne...valjda zavisi i kako ko podesi :) :ziveli:

Post Reply