jeste lepa je, prva žica udaljena skoro 5mm od ivice vrata, a bas 6ta duplo manje, sredina tela linija gde treba kao da se spaja na polovni jer je custom a nije na mestu? ili je malo taj bridž pobegao u desno pa otuda to sa žicama? Linija po sredini tela koja spaja dve polovine - gde seče most u odnosu na sedla baš 3će i četvrto, jednom je biliža, a gde su ferule pozadi koliko je bliža-dalja 3ćoj nego četvrtoj . Pickgard iskreno može lepše nisam nešto oduševljen....''štikla ''pozadi sa desne strane mi deluje skinuto više nego sa leve nije lep pravilav obli V oblik...
Zašto Fender ime kada su bezveze kako se kaže?
Magnet neck seče lepo žica po sredini ''šrafova'' prvog i zadnjeg 1 i 6 - a pazi bridže magnet gde seku žive 1 i 6ti - gde su u odnosu na šrafove...koliko vidim tesno je u udubljenu i nije jedna strana podignutija nego druga pa da je varka optička ( barem ne toliko) . Meni izgleda da je malo sve to ispalo iz neke simetrije/ose...
Kažeš nećeš se ljutiti, podelili ste slike i to je OK...Nemam naremu da vređam i nisam samo kažem šta sam zapazio vizuelno . Nema ljutnje. Možda se dobro čuje.
Za drvo nemam šta da kažem baš, ako raste dobar Javor i kod se on osuši kako treba to je nauka, nisam joj vičan. Da mogu da kupe mada slabo čine-drvo dobro od preko sa sertifikatom...Čast izucima kojih ima...
''Mayonez'' košta od 600 pa na više neka cena da bi se prodavac ogradio isto-marža itd, prodaju se pod imenom fame od 599 e pa na više...ali su gradili reputaciju godinama...
https://www.musicstore.de/en_OE/EUR/Fam ... 021779-000
Ja verujem da Vi Boki obučavate svoje radnike, zašto mislite da neko u modernoj Fabirci ili neki mali luthier preko koji treba više da se dokazuje-sam je- nije edukovan i stalno se usavršavaju...Ne svi ima i tamo loših majstora sigurno...Ja ne znam da ima škola za izradu instrumenata kod nas, jel znate nekog od majstora ko je otišao eto u školu neki seminar preko trening tipa uložio 1-2000 u obrazovanje? i opet će biti da ja ''pljujem''....
Ja znam jednog, kažu ima školu...
što se tiče ''udarca'' msm zaista to nije ok, ako branite prijatelje pogledajte kako je počelo..Nemam nameru da se pravdam stoji na forumu....
Nemam sa Vama nikakav problem
Od ljudi od kojih imam da naučim zahvalan sa na razmeni informacija, i kada se ne slažemi nikad nije frka...Jer niko je kreće sa onim rečima..niti je neko ''ja znam a ti ne znaš'', ko vidi mrvu u tuđem a ne blavan u svom oku , kako pričati i jš kada krenu reči..No sa tim sam završio kazao sam..Nema veze sa vama. pitali ste kazao sam....
Zaista ne razumem ''skakanje u vatru'' za bilo kojim luthierom...Pa nisu mi rod, ne rade mi za džabe...Moje da biram imam pravo kao i svi kao i Vi, i Vi ste izbarali i super vama je dobra neka vas služi u zdravlje. Za pedale pominjane stavrno ne želim pričai, kazao sam šta mislim. i da slažem se da na ok način sve može. Za drvo nemam šta dodati i to nema veze nikakve sa patritizmom ili ko voli zemlju, čak naprotiv...Jer takav utisak sam stekao, kupići domaće ako mi je dobro ako nije molim lepo idem dalje...Pa ima puno mastora i hobi i pri profi....
sve najbolje